Egygólos meccsen nyert a Puskás Akadémia a Gyirmót otthonában

ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 17:30
Eseménytelen első félidő után a vendég Puskás Akadémia erőre kapott a házigazda Gyirmót FC Győr ellen az NB I 5. fordulójában, és megszerezte az egyetlen, meccset eldöntő találatot a második játékrészben Nagy Zsolt jóvoltából.
Megdolgozott az egy gólért a Puskás Akadémia a jól védekező gyirmótiak ellen (Fotó: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Megdolgozott az egy gólért a Puskás Akadémia a jól védekező gyirmótiak ellen (Fotó: Földi Imre) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Gyirmót FC Győr–Puskás Akadémia 0–1 (0–0)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 2086néző. Vezette: Berke Balázs
Gólszerző: Nagy Zsolt (63.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

 

Történelmi meccsre készült a Gyirmót FC Győr és a Puskás Akadémia, ugyanis a két csapat története során először találkozott egymással az élvonalban. Több mint nyolc esztendeje már annak, hogy 2013. április 6-án legutóbb bajnokit játszottak: az NB II Nyugati csoportjában a Puskás Akadémia az Alcufer-stadionban 1–0-ra legyőzte riválisát, hogy aztán az idényt aranyérmesként befejezve, fennállása során először jusson a legjobbak közé (akkor a Csank János által irányított Gyirmót harmadikként végzett.) Érdekességként említhetjük még, hogy az akkor pályára lépők közül a hazai csapatból például Cseri Tamás a Mezőkövesd Zsóryt erősíti és ott van Marco Rossi válogatott keretében, Csizmadia Csaba, tavasszal még az NB I-es Budafokot edzette, a Puskás Akadémiából pedig Kleinheisler László a nemzeti együttes alapemberének számít, Polonkai Attila immár Hornyák Zsolt vezetőedző segítőjeként dolgozik, ugyanakkor Nagy Zsolt manapság is a felcsúti klub erőssége.

Ez azonban a múlt, a jelen másról szólt. A Gyirmót nem titkoltan első győzelméért állt harcba, míg az előző fordulóban a Ferencváros elleni meccsét elhalasztó Puskás Akadémia annak tudatában várta a párharcot, ha megszerzi a három pontot, fellép a táblázat második helyére. Ha valamire, arra feltétlenül építhettek a hazaiak, hogy 2021-ben a 21 bajnokijukból csak egyet veszítettek el (a 2. fordulóban Kisvárdán kaptak ki emberelőnyben 2–1-re), és ez még akkor is komoly teljesítmény, ha tudjuk, ebből tizenhetet még a második vonalban játszottak. Jól kezdett a Gyirmót, Varga Barnabás életerős lövése már az 58. másodpercben munkát adott Tóth Balázsnak. Ami a Puskás Akadémia futballját illeti, Hornyák Zsolt vezetőedző április 24. óta először számíthatott kezdőként az egyszeres válogatott Géresi Krisztiánra, de eltiltása után visszatért Nagy Zsolt is, aki ezúttal balszélsőként próbált lendületet adni.

Mindkét oldalon meglehetősen sok volt a pontatlan átadás, és az egyik ilyen játékhelyzet komoly gyirmóti helyzetet hozott. Történt, hogy Jakub Plsek a hazaiak térfeléről hátrafelé passzolta a labdát, az nem talált társat, Varga Barnabás pedig a kezdőkörnél lecsapott rá, hatalmas sprintet vágott ki és nem a vendégeken múlott, hogy nem kerültek hátrányba. A hazai szurkolók a játékrész közepén látták azt a támadást, amelyből többre lett volna szükség, hogy kedvenceik nyomás alá helyezzék riválisukat. Nagy Patrik hosszú keresztlabdával indította Medgyes Zoltánt, aki balról, befelé húzva, bátran csinált két cselt, és bár a beadásából nem lett helyzet, volt elképzelés a jól felépített akcióban. Érdekes volt megfigyelni, hogy a vendégek szabadrúgásból és szögletből is rendre a hosszú oldalt támadják, Patrizio Stronati fejét keresve, azonban így Yoëll van Nieff beadásai rendre átszálltak azon a területen, amelyről veszélyesen lehetett volna támadni a Hársfalvi András által őrzött kaput.

A két vezetőedző közül alighanem Hornyák Zsolt lehetett elégedetlenebb, hiszen a második félidőre Luciano Slagveert és Alexandru-Mihail Balutát is becserélte, és a román válogatott középpályás az 52. percben szép kapáslövéssel közel is járt a vezetés megszerzéséhez. A 63. percben góllá érett a Puskás Akadémia mezőnyfölénye, a találatot nem más szerezte, mint Nagy Zsolt, aki a két csapat utolsó, 2013-as mérkőzésén is ott volt a pályán. Csertői Aurél szinte azonnal reagált, három helyen is változtatott (igaz, Hornyák Zsolt is cserélt kettőt), azonban a Gyirmót futballjában sokáig nem volt olyan átütőerő, Hajdú Ádám a végén közel járt az egyenlítéshez. A hazai együttes második vereségét szenvedte el a naptári évben, idénybeli első győzelme továbbra is várat magára, a Puskás Akadémia ugyanakkor harmadik idegenbeli meccsét is megnyerte és már második a bajnokságban.

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 4 1 9– 5 +4 12
2. Puskás Akadémia 4 3 1 7– 8 –1 9
3. Mol Fehérvár 4 2 2 6– 4 +2 8
4. Paksi FC 5 2 1 2 14–11 +3 7
5. Budapest Honvéd 5 2 1 2 8– 8 0 7
6. MTK Budapest 5 2 1 2 6– 6 0 7
7. Mezőkövesd 5 2 1 2 7–10 –3 7
8. Ferencvárosi TC 3 2 1 9– 5 +4 6
9. Debreceni VSC 5 1 2 2 12–12 0 5
10. Zalaegerszegi TE 5 1 1 3 7–11 –4 4
11. Gyirmót FC Győr 5 3 2 3– 5 –2 3
12. Újpest FC 5 2 3 6– 9
–3 2
NB I, 2021–2022, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 27., péntek
Zalaegerszegi TE FC–Budapest Honvéd 1–3Zalaegerszeg, ZTE ArénaAntal Péter
1862
Augusztus 28., szombat
Kisvárda–Mezőkövesd 2–0
Kisvárda, Várkerti Stadion Káprály Mihály 2289
FTC–DVSC 4–2
Budapest, Groupama ArénaBogár Gergő
7325
Mol Fehérvár FC–MTK 2–1Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóPintér Csaba
2146
Augusztus 29., vasárnap
Gyirmót FC Győr–Puskás Akadémia 0–1 Gyirmót, Alcufer StadionBerke Balázs
2086
Paksi FC–Újpest FC 2–1 Paks, Paksi FC StadionKarakó Ferenc
1476
Az NB I góllövőlistája itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik