Tiszta apja! Kenan Kodro duplájával fordított, és nyert a Mol Fehérvár

Vágólapra másolva!
2021.08.28. 20:20
A Mol Fehérvár FC hátrányba került odahaza az MTK ellen az első félidő hajrájában, de a csereként beálló, most debütáló Kenan Kodro duplájával fordított.
Kenan Kodro volt a Vidi nyerőembere (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A FORDULÓ LEGJOBB KÉPEIT!
Kenan Kodro volt a Vidi nyerőembere (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA MEGNÉZHETI A FORDULÓ LEGJOBB KÉPEIT!

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Mol Fehérvár–MTK Budapest 2–1 (0–1)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 2146 néző. Vezette: Pintér Cs.
Gólszerző: K. Kodro (73. – 11-esből, 79.), ill. Grozav (45.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Főszerepben: Nikolics Nemanja.

És a VAR…

A Mol Fehérvár FC támadója meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a három szeptemberi világbajnoki selejtezőre, a szombati játéknap záró mérkőzésének elején pedig úgy tűnt, bizonyítani is akarja, hogy ott a helye a legjobbak között. Az első fehérvári akciónál óriási lendülettel robbant a kapu elé, de a lövését védte Milan Mijatovics, az MTK kapusa. Tíz perc sem telt el a mérkőzésből, amikor a léc alá lőtt – egy labdaszerzést követő gyors, lendületes akció végén mintaszerűen érkezett a hosszú oldalon, és máris ünnepelhetett.

Nem sokáig. Miután minden játékostársa megölelgette, a VAR-kamionban elemezték a találat körülményeit és kiderült, a csatár milliméterekkel megelőzte a védőit, vagyis lesen volt. A gólt érvénytelenítették, Nikolics pedig abban a pillanatban aligha zárta a szívébe a technikát, hiszen szabad szemmel senki sem vette volna észre, pontosan hol helyezkedett.

Érdekes lehet a történtek lélektani hatása. Az első tíz percben kimondottan aktívan futballozott a hazai együttes, de a visszavont gólt követően jó negyedórán át csak kereste önmagát. Valóban furcsa helyzet, hiszen a csapatok már felálltak a középkezdéshez, a fehérváriak elhitték, hogy korán megszerezték a vezetést, nyugodtan játszhatnak tovább – úgy tűnt, kellett idő ahhoz, hogy túltegyék magukat a váratlan fordulaton. Igaz, az látszott, hogy a mérkőzést a hazai csapat irányítja, Dárdai Pál rengetegszer mozgott középre, Nikolics Nemanja is változtatta a pozícióját, de az MTK felkészült erre.

A kék-fehérek, ha labdát szereztek, igyekeztek megbecsülni, a földön passzolgatva próbáltak támadásokat építeni, és a szünet előtt végig is vittek egy támadást. Ehhez az is kellett, hogy az eltiltott Fiola Attila helyén játszó fiatal Kojnok Zsolt rutintalanul, állva várja a labdát egy beadásnál, a háta mögül kilépő Gheorghe Grozav így a védőt megelőzve a kapuba fejelt. Ez a mai futball – így lett 1–0 helyett 0–1 a szünet előtt…

Csak megrogyott az első félidőben a fehérvári csapat (Fotó: Dömötör Csaba)
Csak megrogyott az első félidőben a fehérvári csapat (Fotó: Dömötör Csaba)

Nem volt meglepő, hogy a második félidőben Szabics Imre próbált belenyúlni a mérkőzésbe, és kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán. Persze, ezt nem hagyta szó nélkül a másik kispadon ülő kollégája sem, Giovanni Costantino is váltott, de úgy tűnt a mérkőzésnek ebben a szakaszában a hazaiak akarata érvényesült. A piros-kékek birtokolták a labdát, a kék-fehérek térfelén zajlott a játék, egyre közelebb és közelebb került a kapuhoz a házigazda, és végül tizenegyesből egyenlített.

Mondani sem kell, ez a találat csak még jobban feltüzelte a fehérváriakat, akik megpróbáltak még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolni, és az új szerzemény, Kenan Kodro első NB I-es mérkőzésén az értékesített tizenegyes után nem sokkal fejjel is bevette az MTK kapuját – ha a mérkőzés első szakaszában Nikolics Nemanja volt a főszereplő, akkor ez a cím most már egyértelműen a légiósé lehetett. Így kell bemutatkozni!

És így kell küzdeni – a Mol Fehérvár FC hatalmas akarattal, vert helyzetből állt talpra, és szerezte meg a három pontot.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 4 1 9– 5 +4 12
2. Mol Fehérvár 4 2 2 6– 4 +2 8
3. Budapest Honvéd 5 2 1 2 8– 8 0 7
4. MTK Budapest 5 2 1 2 6– 6 0 7
5. Mezőkövesd 5 2 1 2 7–10 –3 7
6. Ferencvárosi TC 3 2 1 9– 5 +4 6
7. Puskás Akadémia 3 2 1 6– 8 –2 6
8. Debreceni VSC 5 1 2 2 12–12 0 5
9. Paksi FC 4 1 1 2 12–10 +2 4
10. Zalaegerszegi TE 5 1 1 3 7–11 –4 4
11. Gyirmót FC Győr 4 3 1 3– 4 –1 3
12. Újpest FC 4 2 2 5– 7 –2 2
NB I, 2021–2022, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 27., péntek
Zalaegerszegi TE FC–Budapest Honvéd 1–3Zalaegerszeg, ZTE ArénaAntal Péter
1862
Augusztus 28., szombat
Kisvárda–Mezőkövesd 2–0
Kisvárda, Várkerti Stadion Káprály Mihály 2289
FTC–DVSC 4–2
Budapest, Groupama ArénaBogár Gergő
7325
Mol Fehérvár FC–MTK 2–1Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóPintér Csaba
2146
Augusztus 29., vasárnap
17.45: Gyirmót FC Győr–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Gyirmót, ALCUFER StadionBerke Balázs
20.00: Paksi FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)Paks, Paksi FC StadionKarakó Ferenc
Az NB I góllövőlistája itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik