MTI
2013.05.17 19:17 Frissítve: 2015.03.01 03:03

NB I: folytatja az Eger, szombaton kiáll az Újpest ellen

Kiáll a már kiesett Egri FC szombaton az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában. Tóth Dénes klubmenedzser szerint a péntek délutáni válságértekezleten, amelyen a játékosok és a szakmai stáb is részt vett, két lehetőség között választhattak: vagy csődbe megy a klubot üzemeltető kft., vagy dolgoznak tovább azért, hogy megmaradjon Egerben a labdarúgás NB II-es szinten. Utóbbira esett a választás.

Újabb hazai bajnoki vár az egriekre Vácon (Fotó: Grnák László)

 

A sportvezető elmondta, az új tulajdonosjelölt és az önkormányzat segítségével mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a magyar szövetség (MLSZ) licencadó fellebbviteli bizottsága kedvezően bírálja el a klub kérelmét.

„A licenckérelem megszerzéséért vívott harc az egri hitelezők érdekeit is szolgálja. A licenc és az új tulajdonos reményt adhat arra, hogy hozzájutnak a járandóságaikhoz. Minden az NB II-es licencen múlik” – nyilatkozott Tóth Dénes klubmenedzser. Az új tulajdonosjelöltet nem kívánta megnevezni; jelezte, hogy végleges döntés jövő kedden vagy csütörtökön várható.

A megbeszélés után Mészáros Ferenc szakmai igazgató átmozgató edzést vezényelt. A városi stadion pályáját megosztották az NB III-as Felsőtárkány csapatával.

Az együttest működtető gazdasági társaságnak, amelynek becsült tartozása 100 millió forint, két tulajdonosa van, de John Marshall angol üzletember és Kocsis Zoltán egyaránt jelképes, egy forintért megválna 75, illetve 25 százalékos tulajdonrészétől.

A múlt héten, Pápán elszenvedett 6–1-es vereséggel biztossá vált, hogy az Eger kiesik az élvonalból, s azóta mostanáig egyetlen edzés sem volt, így kétségessé vált a hátralévő három meccs lejátszása.

Az MLSZ a villanyvilágítás hiánya miatt nem adta meg a licencet a hazai meccsekre, ezért az Eger a bajnokságban nem szerepelhetett otthonában, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten a Vasas stadionjában, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

Az Eger soron következő, 28. fordulós meccsén szombat 16 órától az Újpesttel játszik Vácon.

2023.12.10 23:30:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar élvonalban a központi támogatás sem kínál elég szakmai motivációt ahhoz, hogy a csapatoknál a fiatalok kifogáskeresés nélkül beférjenek az öltözőbe – lám, néhol már a harmadosztályúba sem… Szóval, igaza van Csank Jánosnak: őt már hiába küldik be a szórakozóhelyre, hogy ő a világ legjobb palija…

2023.12.10 23:14:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Akik hisznek a magyar játékosokban, bizonyára örvendtek a megérdemelt sikernek.

2023.12.10 23:16:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.10 15:42:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagyobb volt a tűz, mint a füst: a tabella élén telel a címvédőnek odahaza három gólt vágó, lelkesen harcoló Paks.

2023.12.10 14:49:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiaknak 19 lövés is kevés volt a gólhoz, a hajrában Kodro és Christensen is betalált – Kuttort pedig kiállították.