Adama Traoré mesterhármasával megverte a Honvédot a Fradi

Vágólapra másolva!
2022.08.28. 17:15
null
Fotó: Török Attila
A Ferencváros 3–1-re megverte odahaza a Budapest Honvédot a labdarúgó NB I 5. fordulójának záró mérkőzésén.

 

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd 3–1 (A. Traoré 41., 51., 54., ill. Prenga 90+6.)
Budapest, Groupama Aréna, 10 213 néző. Vezette: Pintér Cs.
Kiállítva: Vécsei (70., Ferencváros)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Bejutott a Ferencváros az Európa-liga csoportkörébe!

Ez volt a zöld-fehérek célja, persze a BL volt a nagy álom, ám az El-t is nagyon megbecsülik az Üllői úton, ezt úgymond elvárták maguktól, és ismét csoportkörös a Fradi – de... A továbbjutás szempontjából szinte tét nélküli (a zöld-fehérek a Budapesten aratott 4–0 után teljesen nyugodtan utazhattak a visszavágóra) az 1–0-s vereség a Shamrock otthonában vitákat generált.

Bár igaz, hogy a Fradi elérte azt, amit szeretett volna, az Írországban mutatott teljesítmény jókora csalódást keltett, és mindennek csak annyiban volt jelentősége, hogy úgy tűnt, a csütörtöki eredmény a Dublinban mutatott produkció hatással lehetett a vasárnap délutáni nézőszámra. A szokottnál kevesebben ültek a Groupama Aréna lelátóin, természetesen 10 000 ember magasan az első osztályú átlag felett van, de láttunk már ennél nagyobb tömeget, s bár a kapu mögött helyet foglalók kitartottan buzdították csapatukat, a hazaiak mellett nagyon hangosnak tűnt a vendégszektorban helyet foglaló kispesti tábor. Dibusz Dénest nem nevezték a mérkőzésre, így Bogdán Ádám állt a hazaiak kapujába. Lapunk úgy értesült, nincs nagyobb probléma, könnyen lehet, hogy a hétközi fordulóban ismét számíthat Sztanyiszlav Csercsaszov a csapatkapitányra.

A Ferencváros kezdte agresszívabban és gyorsabban a mérkőzést, az első percekben szinte folyamatosan a kispesti térfélen zajlott a játék, más kérdés, hogy az első vendégtámadás végén Tamás Krisztián – noha vélhetően beadni akarta a labdát – a lécet találta el. Nem tűnt gólveszélyesnek a jelenet, de azért figyelmeztetésnek megfelelt: ha nem figyel kellően a házigazda, lehetnek veszélyes helyzetei a piros-feketéknek.

Mindkét szélen próbált támadásokat vezetni a hazai együttes, a jobb és a bal oldalon is próbálta bontani a szervezettnek tűnő kispesti védelmet, majd gyors összjátékot követően Xavier Mercier került ígéretes helyzetbe, de nem találta el a kaput. Franck Boli kétszer is egyedül maradt Szappanos Péterrel szemben, de a kapus mindkét alkalommal bravúrral menteni tudott, s már ekkor lehetett érezni, hogy egyre fokozódik a Ferencváros nyomása, percről percre került közelebb a vezető gólhoz.

Nem is tudott felszabadítani a vendégegyüttes, és miután a hazaiak körbelövöldözték a kispesti kaput, Adama Traoré lövése már utat talált a hálóba. Lazar Csirkovics válaszolhatott volna, fejese nyomán néhány centivel elszállt a labda a kapu mellett – a látottak alapján az lett volna reális, ha a Fradi több góllal vezet, de 1–0 állt az eredményjelzőn 45 perc elteltével.

Noha az első félidőben is a Fradi tűnt jobbnak, a házigazda a második félidő elején rövid úton lerendezte a mérkőzést, a szünetet követő első tíz percben gálát rendezett. Adama Traoré volt a főszereplő, előbb Xavier Mercier beíveléséből fejelte a labdát a hálóba, majd Aissa Laidouni és Marquinhos „szórakozott” a kispestiekkel a bal oldalon, néhány kis passzal dobták fel a hazaiak hangulatát, de ezúttal mindez nem volt öncélú, mert az akció végén megint csak Adama Traoré érkezett, és mesterhármast szerzett. Jellemző, hogy a kispestiek a második hazai gól után hármas cserére szánták el magukat, csakhogy mire a tartalékok bejöttek, már 3–0 volt az eredmény...

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila

Csercseszov is úgy érezte, remekül futballozó csatára, Traoré megdolgozott a pihenőért, másrészt a lecserélése arra is alkalmat adott, hogy felállva ünnepelje őt a Groupama Aréna. Azt már a mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy melyik az erősebb csapat, s a Fradi rengeteg helyzetet kidolgozva eldöntötte a mérkőzést, mégis kijelenthető, hogy a Kispest még a hozzá fűzött szerény várakozásokat is alulmúlta, gyengén futballoztak a vendégek, nem tudták megnehezíteni a zöld-fehérek dolgát.

Különösen Zsótér Donát szenvedett, semmi sem sikerült a középpályásnak – küzdött, harcolt, és bár a legtöbb esetben lehetett látni, hogy milyen szándékkal próbálta továbbítani a labdát, valamiért szinte sohasem értek célba az átadásai. Alighanem úgy gondolta, saját magát lendítheti át a holtponton azzal, hogy a VAR-vizsgálat után megítélt tizenegyest ő végzi el, de vannak ilyen napok: a büntetőrúgás is bántóan gyengére sikeredett, a kapu mellé küldte a labdát. Az sem befolyásolta már az esélyeket, hogy az esetnél Vécsei Bálintot második sárga lappal kiállította a játékvezető.

Osztálykülönbség volt a két csapat között – és ez még akkor is igaz, ha a Honvéd szépített a hosszabbításban Herdi Prenga révén –, a sokkal jobb hazai együttes megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, amely Adama Traoré díszelőadásaként marad emlékezetes. 3–1

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–23, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 26., péntek
Újpest–Paks 2–3
Újpest, Szusza Ferenc Stadion
Káprály Mihály
2596
Augusztus 27., szombat
Mezőkövesd–Vasas 1–1Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1500
Kecskemét–Zalaegerszeg 3–1 Kecskemét, Széktói StadionKarakó Ferenc1627
Debrecen–Puskás Akadémia 11
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
3803
Augusztus 28., vasárnap
Kisvárda–Mol Fehérvár 3–1Kisvárda, Várkerti StadionBognár Tamás
2340
Ferencváros–Budapest Honvéd 3–1Budapest, Groupama Aréna
Pintér Csaba10 213
AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 3 2 13–7 +6 11
2. Ferencvárosi TC 3 3 8–1 +7 9
3. Kecskeméti TE 5 2 3 6–3 +3 9
4. Paksi FC 4 2 2 10–7 +3 8
5. Puskás Akadémia 5 1 3 1 5–4 +1 6
6. Mezőkövesd 5 1 2 2 8–9 –1 5
7. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 4–7 –3 4
8. Budapest Honvéd 5 1 1 3 6–12 –6 4
9. Vasas FC 5 4 1 5–6 –1 4
10. Debreceni VSC 5 4 1 7–9 –2 4
11. Mol Fehérvár 4 1 3 5–9 –4 3
12. Újpest FC 4 2 2 4–7 –3 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik