NB I: elmarad a vasárnapi Újpest–ZTE mérkőzés – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.11.20. 13:11
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport információja: az Újpest FC kérésére elhalasztják a lila-fehérek vasárnapi, ZTE elleni NB I-es mérkőzését – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség szerkesztőségünknek is elküldött versenybizottsági határozatából. A találkozót december 23-án pótolják be.

Az Újpest FC elhalasztotta a ZTE elleni bajnoki mérkőzését (Fotó: Török Attila)
Az Újpest FC elhalasztotta a ZTE elleni bajnoki mérkőzését (Fotó: Török Attila)
Az Újpest FC elhalasztotta a ZTE elleni bajnoki mérkőzését (Fotó: Török Attila)
Az Újpest FC elhalasztotta a ZTE elleni bajnoki mérkőzését (Fotó: Török Attila)
Az Újpest FC elhalasztotta a ZTE elleni bajnoki mérkőzését (Fotó: Török Attila)

Az Újpest október végén halasztási kérelemmel fordult az MTK felé, mert keretében számos játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje. A kék-fehérek nem járultak hozzá a halasztáshoz, s november 1-jén 4–0-ra kiütötték a tartalékosan felálló újpestieket.

Ezt követően a Megyeri úti klub el akarta halasztani a Diósgyőri VTK elleni, november 6-i összecsapását is, ám a DVTK – az MTK-hoz hasonlóan – nem egyezett bele a halasztásba. A fővárosi együttes nem állt ki, így az MLSZ játék nélkül a miskolciaknak ítélte a három pontot.

Az Újpest FC a hivatalos honlapján azt írta, a Zalaegerszeg minden fenntartás nélkül elfogadta a kérelmét, így a mérkőzést december 23-án, 18 órától rendezik meg. Ez azt jelenti, hogy szenteste előtti napon két NB I-es meccset játszanak, hiszen a 10. fordulóból elhalasztott Budafoki MTE–Budapest Honvéd találkozót is ekkor pótolják be.

„Bár elkezdődtek az edzések, és napról napra többen vagyunk a pályán, a ZTE elleni mérkőzésnek úgy mentünk volna neki, hogy a csapat egy része még nem tért vissza. Még mindig vannak pozitív tesztek, akik edzenek, a hosszas kihagyás és a szervezetüket ért megterhelés miatt még nem alkalmasak a komolyabb fizikai igénybevételre, illetve van olyan játékosunk is, aki bár negatív, a szövődmények miatt még nem csatlakozhat. Az ifistáink is hasonló helyzetben vannak, de ők is együtt készülnek a felnőttcsapattal” – olvasható az ujpestfc.hu-n.

A terhelhetőség és az erőállapot javulása mellett, ennyi kihagyás és ilyen betegség után fokozott a sérülésveszély, ezt is figyelembe kell venni a visszatérésnél.

„A betegség utáni visszatérést és erőállapot visszaállítását nem lehet, és nem is szabad siettetni” – írják az újpestiek, akik jövő pénteken a Paksi FC-t fogadják az élvonalban.

„Egy ilyen kihívást jelentő időszakban természetes és elengedhetetlen, hogy a hazai labdarúgás szereplői összetartsanak. Ezért, klubunk számára egyértelmű volt a döntés, hogy a lila-fehérek kérését tiszteletben tartjuk és elfogadjuk. Minden igaz sportember így döntene” – jelent meg a Zalaegerszeg honlapján a közlemény.

NB I, 2020–2021, 11. FORDULÓ

HELYSZÍN
NOVEMBER 20., PÉNTEK
20.00: Kisvárda–Paksi FC (Tv: M4 Sport)Kisvárda,Várkerti Stadion
NOVEMBER 21., SZOMBAT
14.45: Puskás Akadémia–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport+)Felcsút,Pancho Aréna
17.00: Mezőkövesd–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)Mezőkövesd, Városi Stadion
19.30: Budapest Honvéd–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
NOVEMBER 22., VASÁRNAP
17.00: Mol Fehérvár FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)Székesfehérvár,Mol Aréna Sóstó
DECEMBER 23., SZERDA
18.00: Újpest FC–Zalaegerszegi TE FC
Budapest,Szusza Ferenc Stadion
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

null

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában, november 22-re kisorsolt Újpest-ZTE OTP Bank Liga-mérkőzést a két csapat kérésére az MLSZ Versenybizottsága elhalasztotta, az új időpont december 23., 18.00.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik