Emberhátrány, büntető: egyiket sem váltotta gólra a Diósgyőr

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2018.07.28. 16:50
null
A piros mezes DVTK kétgólos hátrányból állt fel (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem bírt egymással (2–2) a Diósgyőr és a Puskás Akadémia a labdarúgó NB I 2. fordulójának nyitó mérkőzésén: a hazaiak kétgólos hátrányból álltak fel, de aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben.

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2–2
(Brkovics 32., Vernes 53., ill. U. Diallo 13., Radó A. 17. – 11-esből)
Miskolc, DVTK-stadion, 4349 néző. Vezette: Karakó
Kiállítva: Molnár G. (Puskás Akadémia, 67.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Mindkét csapat vereséggel kezdte az új idényt, talán ennek is betudható, hogy a két vezetőedző, Fernando Fernández és a felcsúti csapatot előző munkaadója ellen csatába indító Benczés Miklós egyaránt három-három helyen változtatott az egy héttel ezelőtti kezdőjéhez képest.

A Diósgyőrben a kezdő sípszókor nem volt ott Lipták Zoltán, Forgács Dávid és Ugrai Roland sem. Kiváltképp utóbbi hiányát fogadtuk meglepetéssel, elvégre válogatott támadóról van szó, a kihagyása meglehetősen kapkodó döntésnek tűnt (aztán amikor a hajrában, csereként beállva a lécre lőtte a tizenegyest, már érthetőbbnek tartottuk az edző döntését – de még ne siessünk ennyire előre).

A hazaiak így két csatárral (Vernes Richárd, Bacsa Patrik) támadtak, és kulcsszerep várt a nyáron érkező horvát légiósra, Tomislav Mazalovicra, aki a 4–1–3–2-es hadrendben a védelem előtti szűrő szerepét töltötte be.

A Puskás Akadémiánál Kiss Tamás, Szakály Péter és Hegedűs János került be a kezdőbe (Molnár Gábor, Liridon Latifi és Osváth Attila kárára). Hegedűs János, Spandler Csaba és Jonathan Heris révén így három klasszikus belső védője volt a csapatnak, és Benczés Miklós úgy oldotta meg a helyzetet, hogy utóbbit vezényelte ki a jobbhátvéd posztjára.

Sokkal kezdeményezőbb volt ellenfelénél az első negyedórában a hazai együttes, különösen Vernes Richárd adott bele mindent, előbb egy 25 méteres szabadrúgást lőtt a sorfalba, majd pár perccel később újabb távoli próbálkozását kellett blokkolnia a védőknek. Florent Hasani is hallatott magáról, az első negyedórában kétszer is lőtt ballal, a másodiknál vetődve kellett védenie Hegedüs Lajosnak.

Mégsem mondhatjuk, hogy a semmiből jött Ulysse Diallo vezető gólja a 13. percben (0–1), mert bár a vendégek nem futballoztak látványosan, többször is csak néhány centi hiányzott ahhoz, hogy a széleken üresen indulhassanak meg egy-egy kontratámadással. Különösen veszélyesen játszott ekkor a Szombathelyről érkező 17 éves Kiss Tamás, aki váratlan megoldásokra is képes volt, és mivel gyakran váltott oldalt Radó Andrással, folyamatosan zavarban volt a diósgyőri védelem.

Amikor még húsz perc sem telt el, és Radó András büntetőből megszerezte a második felcsúti gólt is (0–2), úgy tűnt, hogy az összeomlás határán áll a hazai együttes, hiszen az egyébként is jól kontrázó ellenfele kétgólos előnyében nyugodtan berendezkedhetett az ellentámadásokra.

A PUSKÁS AKADÉMIA KÉT GÓLJA

A vendégek azonban váratlanul kirántották ellenfelüket az apatikus állapotból, mert egy szögletnél testületileg elaludtak, így a berobbanó szerb védő, Dusan Brkovics két méterről zavartalanul a hálóba fejelhetett (1–2). Az ölébe pottyanó góltól a Diósgyőr annyira lelkes lett, hogy a szünetig hátralévő időben fordíthatott is volna: a 39. percben többen is célba vették a kaput egy támadáson belül, két perccel később pedig Makrai Gábor járt közel a gólhoz.

És vitte is tovább a szíve a Diósgyőrt, amely a második félidő elején Vernes Richárd találatának köszönhetően le is dolgozta a hátrányát (2–2).

Mindkét csapat visszavett ezután, a rossz bajnoki rajt miatt talán mindkét fél jobban félt egy újabb vereségtől, mint amennyire vágyta a győzelmet. A Puskás Akadémia ráadásul meg is nehezítette a saját dolgát, amikor a második félidőben emberhátrányba került a nem sokkal korábban beálló Molnár Gábor meggondolatlansága miatt.

Aztán az utolsó negyedóra kezdetén megint lendületbe jöttek a felek. Előbb bemutatkozott a Diósgyőrben a 20 éves Tajti Mátyás, aki négy évvel ezelőtt, a Barcelona akadémiájára kerülésekor országos ismertségre tett szert, és immár elérkezett első felnőtt-élvonalbeli meccse is. Aztán Ugrai Roland kihagyta a tévesen megítélt tizenegyest, majd Diallo égbe lőtte a meccslabdát.

Jó meccs végén mindkét félnek van oka örülnie a pontszerzésnek.

De azért bosszankodnia is van miért.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2018–2019, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 28., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 2–2
Miskolc, DVTK-stadionKarakó Ferenc
4349
Mol Vidi FC–Paksi FC 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Solymosi Péter
1058
Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
3228
JÚLIUS 29., VASÁRNAP
18.00: Bp. Honvéd–KisvárdaBudapest, Bozsik József Stadion
Farkas Ádám
18.00: Haladás–Újpest FC
Szombathely, Haladás-stadion Erdős József
18.00: MTK Budapest–Ferencváros
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Kassai Viktor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Vidi FC 2 1 1 5–1 +4 4
2. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
3. Debreceni VSC 2 1 1 2–1 +1 4
4. Ferencvárosi TC 1 1 4–1 +3 3
5. MTK Budapest 1 1 2–0 +2 3
6. Budapest Honvéd 1 1 3–2 +1 3
7. Puskás Akadémia FC 2 1 1 2–3 –1 1
8. Paksi FC 2 1 1 2–4 –2 1
9. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–6 –3 1
10. Szombathelyi Haladás 1 1 2–3 –1 0
11. Újpest FC 1 1 0–2 –2 0
12. Kisvárda 1 1 0–4 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik