B. A. B., P. T. 2021.02.26 07:04 Frissítve: 2021.02.26 08:43

NB I: Ausztriában nagy a csend Szabics fehérvári lehetősége körül

Az osztrákoknál nem tartozik a felkapott témák közé a válogatott másodedzőjének esetleges távozása.

Egyelőre nem beszédtéma a távozása… (Fotó: Imago)

 

Ausztria mintha nem venne tudomást arról, hogy a válogatott elveszítheti pályaedzőjét. Ahogy az Österreichischer Fussball-Bund (ÖFB), vagyis az Osztrák Labdarúgó-szövetség honlapján, úgy a legnagyobb lapokban sincs nyoma annak, hogy – amint azt a Nemzeti Sport már napokkal ezelőtt megírta – a hírek szerint a Mol Fehérvár FC örömmel látná kispadján az osztrák nemzeti együttest irányító Franco Foda munkáját immár évek óta sikeresen segítő Szabics Imrét.

Hogy a szövetség oldalán nincs erről hír, érthető, nyilván akkor számol be a váltásról, ha valóban hivatalos lesz, a különböző értesüléseket nem is kommentálja az ÖFB. Így csak arra hagyatkozhatunk, hogy információink szerint Franco Foda szövetségi kapitány nehezen válna meg 39 éves kollégájától, ő továbbra is azt szeretné, hogy a nyári Európa-bajnokság után köszönjenek el egymástól. Ami azt illeti, a német szakember álláspontját is meg lehet érteni, öt éve dolgozik mellette Szabics Imre, előbb a Sturm Graznál, majd a válogatottnál alkottak eredményes párost, összesen 96 közös mérkőzés van mögöttük.

„Ausztriában egyelőre nem beszédtéma Szabics Imre esetleges távozása, nem tartozik a felkapott kérdések közé – mondta lapunknak osztrák kollégánk, Peter Klimkeit, a Kleine Zeitung újságírója. – Engem, bevallom, meglepne, ha Imre magyar klubnál vállalna állást. Meg tudom erősíteni, hogy Franco Foda kapitány ragaszkodik hozzá, jelenleg ő az első számú segítője a stábban, különösen az ellenfelek feltérképezésében nagy a szerepe. Lehetséges távozásáról Szabics Imre és Franco Foda sem nyilatkozott.”

Mérget azért ne vegyünk rá, hogy előbb-utóbb nem lesz mondanivalójuk…

2021.04.11 13:49:16

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre), TŐSÉR NORBERT (összefoglaló)

A kispesti együttes a kiesés elleni harc szempontjából „hatpontos” meccset tudott megnyerni.

2021.04.10 14:13:01

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A sereghajtó a 10. perctől kezdve emberhátrányban játszott, így nem tudott pontot szerezni.

2021.04.10 23:24:27

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Elkészül majd a ferencvárosi gálavacsora.