NB I: a Fradival edz az MTK „világjáró” légiósa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 21:27
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros edzéseit látogatja a másodosztályú MTK kötelékébe tartozó szenegáli védekező középpályás, Khaly Iyane Thiam.

A 23 éves játékos télen az MTK-tól került kölcsönbe a török élvonaltól azóta búcsúzó Gaziantepsporhoz, előtte pedig az amerikai Chicago Fire-nél játszott szintén kölcsönben. Az elmúlt szezon végén az MTK is kiesett az NB I-ből, és a légiósszabály miatt valószerűtlennek tűnik, hogy a kék-fehéreknél lépjen pályára. (Mint ismert, az NB II-ben anyagilag nem éri meg nem magyar, vagy magyar felmenővel nem rendelkező labdarúgókat szerepeltetni, mert a központi források egy részétől elesik a klub.) Viszont a hírek szerint szívesen szerepelne ismét hazánkban, és úgy tűnik, erre akár a Fradiban is lehetősége nyílhat.

Arról, hogy szerepelhet az FTC kiszemeltjei között, már korábban beszámoltunk. Most a csakfoci.hu arról ír, hogy Thiam a zöld-fehérekkel készül, s az NSO szintén úgy értesült, csütörtökig biztosan marad a Fradinál, és ha meg tudnak egyezni a szerződtetéséről az MTK-val, tovább is. Úgy tudjuk, az FTC-n kívül Oroszországból is van érdeklődés a játékos iránt.

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője korábban arról beszélt, három posztra (balhátvéd, középső védő és védekező középpályás) szeretnének még igazolni. Balhátvédnek jött azóta a brazil Marcos Pedroso, a védekező középpályás pedig Thiam is lehet.

Thiam a Groupama Arénában tekintette meg az FTC Mezőkövesd elleni bajnokiját:

(Fotó: Instagram)
(Fotó: Instagram)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik