nemzetisport.hu 2022.01.05 18:38 Frissítve: 2022.01.05 18:49

NB I: a Fehérvár szemet vetett az egyik legjobb lengyel védőre

A weszlo.com információi szerint a Mol Fehérvár játékosa lehet Przemyslaw Wisniewski, a Górnik Zabrze 23 védője. Bár a játékos szerződéséből még fél év hátravan, az utánpótlás-válogatott már a télen csatlakozhat Szabics Imre együtteséhez.

Przemyslaw Wisniewski (Fotó: East News)


A weszlo.com szerint a fehérváriak folyamatosan figyelik a lengyel piacot, és most Wisniewski lehet az, aki a magyar bajnokságba szerződhet. Az átigazolásra minden esély megvan, a középső védő már a télen csatlakozhat Szabics Imre csapatához, noha a szerződése csak nyáron jár le.

Az érdeklődés tényét a Górnik elnöke, Tomasz Mlynarczyk is megerősítette a lengyel Sportban megjelent interjúban.

Ha a télen nyélbe ütik az üzletet, akkor a Górnik még kaphat pénzt a játékosért, ám ha most ez nem valósul meg, akkor a nyáron már ingyen távozhatna.

Przemyslaw Wisniewski 195 centi magas, eddig 108 meccsen lépett pályára a Górnikban bajnokin, és két gólt szerzett. A lengyel felnőttválogatottban még nem mutatkozott be, de az U20-as és az U21-es nemzeti együttesben igen. A Transfermarkt 1.5 millió euróra becsüli az értékét.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Horváth Barnabás
Kiszemeltek: Geor­gij Citaisvili
(FK Csornomorec Odessza – Ukrajna), Przemyslaw Wisniewski (Górnik Zabrze – Lengyelország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

 

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.