NB I: a DVSC hosszabbított a válogatott szélsővel

Vágólapra másolva!
2022.01.25. 09:43
null
Ferenczi János (balra) hosszabbított a DVSC-vel (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC a hivatalos honlapján bejelentette, Ferenczi János 2024-ig meghosszabbította a szerződését.

Az áprilisban a 31. életévét betöltő játékos Debrecenben nevelkedett, 2011-ben mutatkozott be a felnőttcsapatban, amelyben összesen 228 mérkőzést játszott és 14 gólt szerzett.

A bal oldalon védőként és középpályásként bevethető futballista egyszer lépett pályára a magyar válogatottban: 2019-ben a Montenegró elleni felkészülési találkozón (1–2) kapott lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Ferenczi megállapodása a 2021–2022-es idény végén lejárt volna.

„Jólesett, hogy az új vezetőség is hosszú távon tervez velem – idézi a dvsc.hu Ferenczi Jánost. – Számomra ez egy olyan visszajelzés, hogy jól végzem a dolgom, igyekszem a jövőben is így folytatni. Úgy érzem, az évek során olyan szerepbe nőttem ki magam az öltözőben, hogy meghatározó egyéniség vagyok. Az idősebb labdarúgók közé tartozom, szerencsére hallgatnak rám a fiatalok is, és ez szintén jó visszajelzés számomra.”

A Loki futballistája kisebb sérüléssel bajlódik.

„Az egyik múlt heti edzésen egy rossz mozdulat után meghúzódott a lábam, az orvosok tanácsára pedig három napot pihennem kellett. Bízom benne, hogy a Kisvárda elleni bajnokira már nem lesz gond, és a pályán tudok segíteni a csapatnak. Szeretném, ha a Lokival ismét sikeresek tudnánk lenni, ám ez nem megy egyről a kettőre. Idén mindenki tudja a gárda célját, ami az élvonalban való maradás, jövőre pedig, bízom benne, már nagyobb álmokért küzdhetünk.”

Ferenczi János az ősszel a DVSC mind a 17 NB I-es bajnoki mérkőzésén kezdő volt, csak egyszer cserélték le. Összesen két gólt szerzett és két gólpasszt adott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik