R. B. 2022.01.25 09:43 Frissítve: 2022.01.25 09:51

NB I: a DVSC hosszabbított a válogatott szélsővel

A labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC a hivatalos honlapján bejelentette, Ferenczi János 2024-ig meghosszabbította a szerződését.

Ferenczi János (balra) hosszabbított a DVSC-vel (Fotó: Kovács Péter)

 

Az áprilisban a 31. életévét betöltő játékos Debrecenben nevelkedett, 2011-ben mutatkozott be a felnőttcsapatban, amelyben összesen 228 mérkőzést játszott és 14 gólt szerzett.

A bal oldalon védőként és középpályásként bevethető futballista egyszer lépett pályára a magyar válogatottban: 2019-ben a Montenegró elleni felkészülési találkozón (1–2) kapott lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Ferenczi megállapodása a 2021–2022-es idény végén lejárt volna.

„Jólesett, hogy az új vezetőség is hosszú távon tervez velem – idézi a dvsc.hu Ferenczi Jánost. – Számomra ez egy olyan visszajelzés, hogy jól végzem a dolgom, igyekszem a jövőben is így folytatni. Úgy érzem, az évek során olyan szerepbe nőttem ki magam az öltözőben, hogy meghatározó egyéniség vagyok. Az idősebb labdarúgók közé tartozom, szerencsére hallgatnak rám a fiatalok is, és ez szintén jó visszajelzés számomra.”

A Loki futballistája kisebb sérüléssel bajlódik.

„Az egyik múlt heti edzésen egy rossz mozdulat után meghúzódott a lábam, az orvosok tanácsára pedig három napot pihennem kellett. Bízom benne, hogy a Kisvárda elleni bajnokira már nem lesz gond, és a pályán tudok segíteni a csapatnak. Szeretném, ha a Lokival ismét sikeresek tudnánk lenni, ám ez nem megy egyről a kettőre. Idén mindenki tudja a gárda célját, ami az élvonalban való maradás, jövőre pedig, bízom benne, már nagyobb álmokért küzdhetünk.”

Ferenczi János az ősszel a DVSC mind a 17 NB I-es bajnoki mérkőzésén kezdő volt, csak egyszer cserélték le. Összesen két gólt szerzett és két gólpasszt adott.

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.