NB I: a Diósgyőr is megkapta a licencet

Vágólapra másolva!
2013.05.28. 15:40
A DVTK megkapta az NB I-es induláshoz szükséges licencet, így a következő szezonban is a labdarúgó NB I-ben szerepelhet. Erről a diósgyőri klub hivatalos honlapja számolt be.

 

„A Fellebbviteli Licencadó Bizottság keddi ülésén a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. esetében felülbírálta az elsőfokú döntést, és megadta a sportszervezetnek az UEFA NB I-es licencet. A döntés értelmében a DVTK a következő idényben is indulhat – szabályos nevezése esetén – az OTP Bank Ligában” – áll a diósgyőri honlapon, a dvtk.eu-n megjelent közleményben.

Mint ismert, a Diósgyőr első ízben április 29-én nem kapott licencet, amikor az MLSZ illetékes bizottsága először adott ki NB I-es induláshoz szükséges jogot; aztán másodszor is hiába kerestük a DVTK-t a listán. Akkor már csupán a piros-fehérek nem kaptak első fokon licencet az élvonalbeli és bennmaradó helyeken álló klubok közül.

A klubnak eredetileg augusztus 31-ig kellett volna pótolnia a hiányosságokat, de a jelek szerint ez korábban megtörtént.

Hogy mi volt ez a hiányosság, arról hivatalos információt nem adott ki a diósgyőri klub, az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy a Videoton FC felé állt fent rendezetlen tartozása a DVTK-nak akkor, amikor az Elsőfokú Licencadó Bizottság az ügyet elbírálta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik