nemzetisport.hu
2017.05.27 21:58 Frissítve: 2017.05.28 08:51

NB I: A csúcson kell abbahagyni – Rossi távozik a bajnoki cím után

Mint ismert, a labdarúgó NB I 33. fordulójában a Honvéd otthon 1–0-ra legyőzte a Videotont, így aranyérmet szerzett. Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője a „bajnoki döntőt” követő sajtótájékoztatón elmondta, távozik a kispesti klub éléről. A Nemzeti Sport és a sportfaktor.hu oldal értesülései szerint Dunaszerdahelyen vagy Debrecenben folytathatja az olasz tréner.

 

„Nem hiszem, hogy Marco Rossi lesz majd annak a mérkőzésnek a jegyzőkönyvében, mint edző” – mondta könnyek között az olasz tréner arra a kérdésre, hogy az ő neve szerepel-e majd a Honvéd nyári BL-selejtezőmérkőzésének jegyzőkönyvében.

„Az volt a célom, hogy a Honvédnál nyomot hagyjak, mindenképp be akartam kerülni a klub hihetetlenül hosszú történelemkönyvébe. Úgy gondolom, hogy így nemcsak, hogy bekerültem, hanem egy egész fejezetet is kaptam ebben a könyveben. A munkámat itt elvégeztem, felépítettem valamit, aminek ilyen szép a vége.”

„Szokták mondani, hogy a csúcson kell abbahagyni. Én most ezt megteszem. Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint egy jó edzőre, aki bajnokságot nyert.”

„Nagyon jó barátokat, nagyon jó kollégákat, valamint a szívem egy részét is itt hagyom. A barátok mellett a fantasztikus játékosaimat is itt hagyom, akiknek köszönhetem ezt a bajnoki címet.”

A Nemzeti Sport és a sportfaktor.hu oldal is úgy értesült, hogy Rossi a szlovák első osztályban, Dunaszerdahelyen vagy idehaza, Debrecenben ülhet le a kispadra. A DAC-ot László Csaba irányítja, akinek úgyszintén lejár a megállapodása nyáron, és így az is elképzelhető, hogy a DAC-nál már vasárnap bejelentik az olasz szakember szerződtetését.

Nem csak a szakmai stábban, hanem a játékoskeretben is lesz változás. Mint korábban megírtuk, lejár a megállapodása a Honvédnál, s bizonyosan nem hosszabbít Hidi Patrik, ugyanis itthonról és külföldről is akad kérője a ballábas futballistának, úgy tudjuk, a Vasas érdeklődik iránta. A klubnak búcsút int Zsótér Donát is, a szélső kölcsönszerződése is lejár, Újpesten folytatja pályafutását. Szabaddá válik Dusan Vasziljevics is, egyelőre kérdés, merre veti a sors a középpályást.

 

A kispesti tréner sajtótájékoztatója vágatlanul:

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..