PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
2017.07.25 13:34 Frissítve: 2017.07.25 13:34

Nagy Dániel nem Dollnak akarta megmutatni, hanem az újpestieknek

A derbi, egyben a második forduló legjobbja lett a Ferencváros ellen meghatározó stílusban futballozó középpályás, akinek a története szokatlan:  miután úgy érezte, a Németországban eltöltött kilenc  év után ideje hazatérni, és hogy nem döntött rosszul,  azt a lapunktól kapott osztályzat is erősítheti.

Új arc a labdarúgás színpadán: Nagy Dániel a jelek szerint extra produkcióra képes (Fotó: Veres Viktor)

 

– Percekkel a lefújást követően nem volt boldog, hogy a gólja és a gólpassza csupán egy pontra  volt elég a Ferencváros ellen.  Most már jobb kedvű? 
– Nem – vágta rá a 2–2-re végződő vasárnapi derbi, egyben a 2. forduló legjobbja, a lapunktól a remek teljesítményére 8-as osztályzatot kapott Nagy Dániel. – A nyolcvankilencedik percben még vezettünk, a kilencvenedikben már nem. Ezt figyelembe véve talán érthető a csalódottságom. Azt ugyanakkor elismerem, hogy a döntetlen reális. Kettő egynél ugyan eldönthettük volna a meccset, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy kapusunk, Filip Pajovics több bravúrt bemutatott. Bánt, hogy elszalasztottuk a nagy esélyt, de el kell fogadnunk, hogy úgy végződött  a mérkőzés, ahogy. Az elkövetett hibákból kötelesek vagyunk tanulni. Legközelebb hidegebb fejjel kell játszanunk. 

 
Az egyikről lemondott Doll, a másik élete formájában – derbihősök

– Az ön számára a hatvannegyedik percben ért véget a csata – két perccel a gólja után. Szívesen maradt volna még a pályán? 
– Persze! Bár éreztem némi fáradtságot, egy gól mindig lendületet ad.  Mindemellett az edzőnk, Nebojsa Vignjevics már korábban elhatározta, hogy cserél, és a döntéséhez a gólom ellenére is tartotta magát.  Nincs is ezzel gond, így alakult, és kész. Előrefelé még vitt a szívem, de akkor, amikor labdát vesztettünk, nem tudtam úgy visszazárni, ahogy kellett volna. 

– Huszonhat évesen játszotta az első derbijét: milyen volt? 

– Felemelő érzés. Csaknem megtelt a lelátó, a szurkolók csodás hangulatot teremtettek. Volt tűz a játékban is, szerintem a mérkőzés iramára sem lehetett panasz. A találkozót megelőző felhajtásból is érezhető volt, hogy ez az összecsapás más, mint a többi, jóllehet én ugyanúgy készültem rá, mint a Paks elleni meccsre. Csak ez lebegett a szemem előtt, hogy nyerjünk. Sajnálom, hogy nem sikerült. 

– A 2014–2015-ös idényt a Fradiban töltötte, de Thomas  Doll mindösszesen tizenegy bajnokin  vetette be. Ez adott extra motivációt? 
– A mérkőzés előtt igyekeztem nem gondolni erre. A nyáron úgy igazoltam a Megyeri útra, hogy nem szeretnék a múlttal foglalkozni, nem az érdekelt, mi volt, sokkal inkább  az, hogy mi lesz. Nem a ferencvárosiaknak akartam megmutatni, hogy jó futballista vagyok, hanem az újpestieknek. Ha innen nézem, nem is jelentett elégtételt, hogy jól ment a játék, szimplán örültem neki. 

– Korábban viselte már a 31-es, a 10-es, a 23-as és 20-as számot is a hátán. Az életkorára való tekintettel választotta a 26-ost Újpesten? 
– Nem. A barátnőm huszonhatodikán született, ilyen egyszerű a magyarázat. Kérte már, hogy varrassam a nevét a cipőmre, odáig azonban még nem jutottunk el. Ahhoz le kellene adnom a rendelést... 

– Az elmúlt tíz esztendőből ki-lencet Németországban töltött. Miért jött haza? 
– A Hamburgtól kezdve az Osnabrückön át a Würzburger  Kickersig több csapatban megfordultam, és  bár rengeteget tanultam, úgy voltam vele,  ideje országot váltanom. Mivel magyar vagyok, és itt él a családom is, logikusnak tűnt, hogy hazatérjek.  Tudtam, hova kerülök, mi vár rám, a szakmai stábhoz tartozó Víg Péter volt az edzőm akkor, amikor az újpesti ifiben játszottam. Vonzó volt továbbá, hogy fiatal és jó csapat épül, úgy véltem, jót tenne nekem,  ha ennek a folyamatnak én is részese  lehetnék. Az volt bennem, hogy ebben a közegben felépíthetem magam, újra felszabadultan játszhatok. 

– Ha most lenne tizenhat éves, ugyanúgy nekivágna Németországnak? 
– Igen! Nem bántam meg semmit.  Játékosként és magánemberként is több lettem, életre szóló élményekkel gazdagodtam. Tény, alakulhatott volna jobban is a kinti karrierem, amiként alakulhatott volna rosszabbul is. Mindent összevetve, ha visszatekintek az elmúlt évtizedre, nincs okom keseregni. Nem akarok nosztalgiázni, reményeim szerint  még több sikeres év áll előttem,  ezért inkább a jövőre összpontosítok, mintsem a múltra. 

– Tizenkét labdarúgó érkezett Újpestre. Mára összeállt a brigád? 
Még nem teljesen. Némi időre szükségünk van ahhoz, hogy az összes láncszem a helyére kerüljön. 

– Ha ez megtörténik, mire lehet  képes a csapat?  A célunk az, hogy nemzetközi kupa- szereplést érő helyen végezzünk. Ennek érdekében hétről hétre a legjobbat  kell kihoznunk magunkból. A Fradi  ellen bizonyítottuk, hogy sokra hivatott társaság a miénk, de hétfőre már  le is zártuk magunkban a vasárnap  történteket. A hétvégén a Videotonhoz  látogatunk, fogalmazhatok úgy is, értékmérő mérkőzés vár ránk. 

– Ha már érték: lapunktól nyolcas osztályzatot kapott a derbin  nyújtott teljesítményére. Reálisnak tartja?
–  Szerintem rászolgáltam, és örülök a nyolcasnak. Gól lőttem, gólpasszt adtam, ráadásul a Ferencváros el- len. Soha rosszabbat!  

NB I, 2017–2018, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 22., SZOMBAT
HELYSZÍN
 JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Mezőkövesd–Paks 3–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Szabó Zsolt 
2356
Bp. Honvéd–DVTK 2–2Budapest, Bozsik József Stadion Solymosi Péter
2605
Haladás–DVSC 1–0 Sopron, Városi Stadion
Berke Balázs1276
JÚLIUS 23., VASÁRNAP
   
Puskás Akadémia–Videoton 1–3Felcsút, Pancho Aréna  Farkas Ádám
1983
Balmazújváros–Vasas 0–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
1396
Újpest–Ferencváros 2–2Budapest, Szusza Ferenc Stadion Iványi Zoltán
6567
A 2. forduló teljes nézőszáma: 16 183; meccsenkénti átlag: 2697
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2022.05.20 09:05:00

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Egy reccsenés… Nagyot kiáltott: »Végem van, eltört a lábam!« Az orvos mentőkért kiabált.”

2022.05.19 23:42:14

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nagyszerű alap, ha valaki rendkívül technikás, de…

2022.05.17 22:30:11

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy mondani szokás: a tabella nem hazudik.