Őrült második félidő után kétgólos hátrányból nyert a Kövesd

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2017.07.22. 17:56
null
Nagy küzdelemben végül a sárga-kék kövesdiek nyertek.
A labdarúgó NB I második fordulójában a Mezőkövesd hazai pályán fogadta a Paksot, és ugyan a 60. percben már 2–0-ra vezetett Csertői Aurél csapata, ám emberhátrányba került, és a Mezőkövesd a remek cseréinek köszönhetően bő 10 perc alatt három gólt szerezve megfordította a mérkőzést.

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD–PAKS 3–2 (0–0) (Veszelinovics 66., Baracskai 70., Strestík 77. – 11-esből, ill. Szakály D. 56., Lenzsér 60.)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 2356 néző, Vezette: Szabó Zs.

Nem kell sokat visszalépni az időben, ha a két csapat legutóbbi összecsapását akarjuk felidézni. Szombaton volt két hónapja és két napja annak, hogy május 20-án, ugyan ebben a szereposztásban találkoztak a csapatok, és bár akkor a Paks kétszer is egyenlíteni tudott, Gohér Gergő a 92. percben fantasztikus szabadrúgásgóllal a hazaiak javára döntötte el a bajnoki pontokat.

A kövesdiek akkori kezdő tizenegyéből mostanra négyen, Tomás Tujvel, Hudák Dávid, Gohér Gergő és Marek Strestík maradt meg hírmondónak, ami azért jelezte, Radványi Miklós keze alatt szinte teljesen új csapat formálódott az idényre.

Hogy mást ne említsünk, a Mezőkövesd a héten megvásárolta Koszta Márkot, aki az előző bajnokságban harmincegyszer lépett pályára a Honvédban, és hat góllal járult a kispestiek aranyérméhez – vele kétségkívül erősödött a bajnokságot a Debrecen 2–1-es legyőzésével indító együttes.

Cseri Tamás lövése majd Koszta Márk kapu előtt keresztbe suhanó beadása jelezte, a DVSC elleni idegenbeli siker kellő önbizalmat adott a hazai labdarúgóknak, ugyanakkor nem lett volna meglepetés, ha tíz perccel később már a Paks vezet két góllal.

Mindenki tudja szabad- és szögletrúgásban nagyon erősek a paksiak, ennek ellenére Haraszti Zsolt szöglete után senki sem figyelt Gévai Zsoltra, és csakis a vendégek kapitányán múlt, hogy elmaradt a gól, majd néhány pillanattal később egy begyakorolt szabadrúgásfigura révén Bartha László lőhetett ígéretes helyzetből, centiméterekkel a jobb kapufa mellé.

Nagyjából fél órája zajlott a mérkőzés, amikor a hazaiak vezetőedzője Radványi Miklós – látva játékosai labdajáratását – bekiabált a pályára: „Lassú, lassú!” Ha más nem, ez azért jelezte, a Mezőkövesd nem képes olyan iramot diktálni, mint egy héttel korábban a Nagyerdei Stadionban, és így tulajdonképpen esélye sincs a vezetés megszerzésére.

Ha nem is akcióból, de szabadrúgásból aztán a házigazda mégis eljutott Molnár Péter kapujáig, Pillár Róbert fejese a léc és a kapufa találkozásánál csattant, ám a java csak még ezután következett. Egy labdavesztést követően a Mezőkövesd védelme rendezetlen maradt, Haraszti Zsolt a jobb oldalon villámgyorsan megiramodott a labdával, középen három társa is ziccerben érkezett, ám lapos beadása túlzottan mélyre sikerült, és így Tomás Tujvel fel tudta szedni a labdát.

A vendégek edzőjét, Csertői Aurélt majd szétvette a düh és a helyzet akkor sem változott, amikor néhány pillanattal később kísértetiesen hasonló játékhelyzet végén a Paks szélsője ismét nem jó megoldást választott. Ekkor a szurkolók még nem sejtették, micsoda izgalmakat hoz a második játékrész.

A két szakvezető közül Radványi Miklós szánta el magát elsőként cserére, ám amíg Baracskai Roland az oldalvonal mellett készülődött, egy villámgyors támadás végén Szakály Dénes vezetéshez juttatta a Paksot. Aki korában úgy vélekedett, az a csapat szerzi meg a három pontot, amelyik először talál a hálóba, az három perccel később joggal gondolta úgy, ezt a párharcot csakis a vendégek nyerhetik meg.

Haraszti Zsolt a saját tizenhatosánál önfeláldozó becsúszással szerzett labdát, Papp Kristóf pazarul ugratta ki Bertus Lajost, aki önzetlenül a még nagyobb helyzetben lévő Lenzsér Bencéhez passzolt, és máris 0–2 volt az állás.

Úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, azonban újabb fordulat következett.

Előbb Lazar Veszelinovics szépített, aztán Kecskés Tamást kiállította a játékvezető, majd a hazaiak másik csereembere, Baracskai Roland egyenlített. S még nem volt vége! Jobb oldali hazai beívelést követően Koltai Tamás érthetetlenül kezezett a büntetőterületen belül, és Marek Strestík tizenegyesével a házigazda megfordította a meccset. A vendégek részéről Kulcsár Dávid még eltalálta a lécet, azonban az eredmény nem változott.

A Paks megnyert meccset engedett ki a kezéből, ugyanakkor valamennyi hazai labdarúgó dicséretet érdemel, hiszen kétgólos hátrányban is nagyot küzdött és így újabb győzelmet ünnepelhetett.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


AZ ÁLLÁS
1. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 5–3 +2 6
2. Videoton FC 2 1 1 4–2 +2 4
Diósgyőri VTK 2 1 1 4–2 +2 4
Budapest Honvéd 2 1 1 4–2 +2 4
5. Vasas FC 2 1 1 1–2 –1 3
Szombathelyi Haladás 2 1 1 1–2 –1 3
7. Újpest FC 2 2 4–4 0 2
8. Ferencvárosi TC 2 2 3–3 0 2
9. Paksi FC 2 1 1 4–5 –1 1
10. Balmazújváros 2 1 1 1–2 –1 1
11. Puskás Akadémia FC 2 1 1 2–4 –2 1
12. Debreceni VSC 2 2 1–3 –2 0
NB I, 2017–2018, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 22., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Mezőkövesd–Paks 3–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Szabó Zsolt
2356
Bp. Honvéd–DVTK 2–2Budapest, Bozsik József Stadion Solymosi Péter
2605
Haladás–DVSC 1–0 Sopron, Városi Stadion
Berke Balázs1260
JÚLIUS 23., VASÁRNAP
Puskás Akadémia–Videoton 1–3Felcsút, Pancho Aréna Farkas Ádám
1983
Balmazújváros–Vasas 0–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
1396
Újpest–Ferencváros 2–2Budapest, Szusza Ferenc Stadion Iványi Zoltán
6567
A 2. forduló teljes nézőszáma: 16 167; meccsenkénti átlag: 2 695
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik