MTK: Amerikában, az MLS-ben folytatja a középpályás – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.19. 18:08
null
Thiam kölcsönbe távozik, de a Chicago Fire-nek opciója lesz a megvásárlására (Fotó: Hegedüs Gábor)
Tengerentúli sajtóinformációk szerint Khaly Iyane Thiam, az MTK középpályása az NB I-es szezon végén az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire együtteséhez igazol át. 

A csnchicago.com és a chicagonow.com is arról számol be, hogy Thiam a Chicago Fire játékosa lesz májustól.

„Aláírt szerződésünk van egy fiatal középpályással – mondta Nelson Rodriguez, az MLS-ben szereplő együttes vezérigazgatója. – A bejelentést nem tesszük meg még egy hétig vagy tíz napig, mert ez a játékos jelenlegi klubjának a kérése. A mostani csapatának még több fontos meccse van.”

„A szerződtetett játékos középső középpályás, úgy hisszük, nagy erősítés lesz a számunkra, bővíti a lehetőségeinket. Harcos labdarúgó, akinek kiváló a fejjátéka. Arra számítunk, hogy május elején már nálunk lesz. Kölcsönbe érkezik, de opciónk lesz a megvásárlására.”

Bár a vezérigazgató nem nevezte nevén a játékost, mindkét oldal, valamint a csakfoci.hu is arról számolt be, Thiam lesz az. A szenegáli középpályás a 2015–16-os idényben az MTK alapemberévé vált, 33 tétmérkőzésen (közte 28 bajnokin) lépett pályára és 3 gólt szerzett.

Thiam új klubjában együtt játszhat a korábban a Videotonban futballozó salvadori Arturo Álvarezzel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik