MLSZ: első körben három NB I-es klub nem kapott licencet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 16:27
null
Első körben a DVTK sem szerepel a licencet kapók listáján (Fotó: Dömötör Csaba)
Az MLSZ licencadó bizottsága közzétette ama klubok listáját, melyek megkapták az NB I-es, valamint az NB II-es játékengedélyt a 2019–2020-as futballidényre. Az élvonalbeli csapatok közül a Mezőkövesd, a Diósgyőr és a Haladás is hiányzik mindkét listáról.

 

NB I-es licencet kaptak:
DVSC*
Mol Vidi*
Ferencváros*
Budapest Honvéd*
MTK Budapest*
Paks*
Puskás Akadémia*
Újpest*
Kisvárda
Gyirmót**
Kaposvár**
Zalaegerszeg**

*nemzetközi licencet is kapott
**jelenleg NB II-es

NB II-es licencet kaptak:
Budaörs
Budafok
Dorog
Csákvár
Monor
Mosonmagyaróvár
Soroksár
Tiszakécske
Ajka***
ESMTK***
Jászberény***
Szolnok***

***jelenleg NB III-as

Az NB II-es licencet kapók listájáról hiányzik a Vasas, a Békéscsaba, az ETO FC Győr, a Kazincbarcika, a Nyíregyháza, a Vác, a Balmazújváros, a Siófok és a Cegléd.

Az MLSZ jelezte, hogy ama kluboknak, amelyeknek most nem hagyták jóvá a kérelmét, van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis „a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően április 25-től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat és bizonyíthatják a klublicencszabályzatnak való megfelelésüket”.

A bizottság következő ülése várhatóan 2019. május 8-án lesz, azon a most licencet nem kapó klubok ügyét tárgyalják meg. „Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtani” – jelezte az MLSZ.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik