MK: Gyakorolni kellett az ünneplést, nem vagyunk hozzászokva – Michael Oenning

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 07:05
null
Michael Oenningnek nagyon tetszett, ahogy a csapata ünnepelt – bár egy kicsit gyakorolni kellett (Fotó: Tumbász Hédi)
Az újpesti öltözőben zajló ünneplés a Puskás Aréna sajtótermében is jól hallható volt a Mol Fehérvár elleni, hosszabbításban 1–0-ra megnyert Mol Magyar Kupa-döntőt követően. A győztes csapat mestere, Michael Oenning csak remélte, hogy mire megválaszolja az újságírói kérdéseket, még tart a fieszta. Szabics Imre arról beszélt, hogy kizárólag magukban keresik a vereség okait. 


Michael Oenning,
a kupagyőztes Újpest vezetőedzője a következőket mondta a döntőt követő sajtótájékoztatón.

„Nagyszerű nap ez az Újpestnek, hiszen újra átérezhettük, milyen, amikor a szurkolóink a lelátóról támogatnak minket. Nagy szükségünk volt rá! Ott, ahol nincsenek szurkolók, ott igazából labdarúgás sincs. Nagyon jól koncentrált, jól szervezett játékot mutattunk be. Eleinte inkább visszaálltunk, elemeztük az ellenfelünket, kerestük a gyenge pontjait. Nem voltunk idegesek, inkább óvatosak. Aztán egyre harapósabbak lettünk, és az ellenfelünk percről percre érezhette, ma nem lesz olyan könnyű legyőzni minket. A kilencven perc nem hozott döntést, de a két piros lap és a hosszabbításban szerzett gólunk megpecsételte a Fehérvár sorsát: kilenc játékossal nem volt esélyük, hogy legyűrjenek bennünket. Megérdemelten nyertük meg a kupát, nagyon sokat tettünk érte.

Oenning egyetért azzal, hogy a második félidőre egy egészen más Újpest jött ki a pályára. A szünetben azt mondta a játékosoknak, higgyenek abban, hogy lehet még jobban futballozni, s itt az alkalom, hogy a bajnokságban elszenvedett három vereség után felülmúlják a Fehérvárt. Ezt érezték a játékosok is, s mindenki megtett érte mindent.

„Amikor megérkeztem az Újpesthez, nyíltan kijelentettem, hogy meg akarom nyerni a Magyar Kupát. Jó volt egyből úgy kezdeni a munkát, hogy a korábbi tapasztalataimra támaszkodva azt magyaráztam a játékosoknak, higgyék el, van benne ráció. Ők akkor még nem bíztak ebben.Miután sikerült megtartani az NB I-es tagságot, a Puskás Arénában elért kupagyőzelem csodálatos lezárása az idényünknek.

A pályán kezdődött az ünneplés, az öltözőben folytatódott (Tumbász Hédi)
A pályán kezdődött az ünneplés, az öltözőben folytatódott (Tumbász Hédi)

Az NSO Tv kérésére arra is reagált, hogy amíg ő az újságírói kérdésekre válaszolt, addig az újpesti öltözőben jól hallhatóan óriási ünneplés zajlott.

„Nagyon érzelemdús ez a mai este, nem is lehetett azonnal felfogni, hogy nyertünk. A pályán nem voltunk hozzászokva az ünnepléshez, azt is egy kicsit gyakorolni kellett, főleg azért, mert eddig nem volt lehetőségünk szurkolók előtt játszani. Ez az a pillanat, amikor feloldódott a feszültség. Képzeljék csak el, milyen lenne, ha a DVTK ellen nem sikerül megszerezni azt az egy pontot, és most itt állnánk, hogy Magyar Kupa-győztesek vagyunk, de nem biztos, hogy benn maradunk az NB I-ben. De mivel ezt csütörtökön kiharcoltuk, felszabadultan érkeztünk a döntőre. Nagyon tetszik, ahogy a srácok ünnepelnek, énekelnek, és remélem, így fogják folytatni, hamarosan velem. Hacsak, addig abba nem hagyják.”

A jövővel kapcsolatban elmondta, ha sikerül ezt a csapatszellemet továbbvinni és optimalizálni tudják a keretet, akkor még inkább a jó úton haladnak majd.

Szabics Imre, a Mol Fehérvár vezetőedzője azzal kezdte az értékelést, hogy csakis magukban keresik a vereség okait.

„Csalódottak vagyunk, hiszen meg szerettük volna nyerni a kupát. Az első félidőben domináltunk, rendben volt a játékunk, az Újpest mélyen védekezett. Miután a második félidőben nem találtuk meg a jó helyeket, nem találtunk igazán megoldást, görcsössé váltunk, eközben pedig az Újpest egyre inkább belejött a játékba. A mai mérkőzés után van hiányérzetem, sokat kell még dolgozni annak érdekében, hogy ilyen kiélezett helyzetben megtaláljuk a megoldásokat egy mélyen védekező ellenféllel szemben. Rus kiállítása után, a hosszabbítás előtti szünetben felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy Kisvárdán hasonló helyzetben voltunk, s az átszervezésekkel mindent megpróbáltunk, hogy mérkőzésben maradjunk. Meg kell emésztenünk ezt a vereséget. Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy csak magunkban keressük a hibát. Ha győzünk, tisztelettel tesszük, ha veszítünk, büszkén. Végül jó éjszakát kívántam nekik.

DÖNTŐ
Mol Fehérvár FC–Újpest FC 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után
Budapest,
Puskás Aréna,4500néző.V:Bogár
Mol Fehérvár:
Kovács D. – Bolla (Fiola, 63.), Rus, Muszliu, Stopira – Bamgboye (Alef, 91.), Nego, Rúben Pinto, Petrjak – Nikolics N. (Houri, 76.), Zivzivadze.Vezetőedző:Szabics Imre
Újpest:
Pajovics – Kastrati, Kutrumbisz (Szakály P., 102.), Risztevszki – Onovo – Pauljevics (Máté Zs., 118.), N. Mitrovics, Croizet (Csongvai, 75.), Antonov – Beridze (Perosevic, 114.), Tallo (Simon K., 114.).Vezetőedző:Michael Oenning
Gólszerző:
Kastrati (101.)

Kiállítva:Rus (90+1.), Alef (97.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik