P. V.
2023.02.10 09:16 Frissítve: 2023.02.10 09:51

MK: Nem lesz nehezebb ellenfél a Debrecen, mint az Újpest – Hornyák Zsolt

Búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől az Újpest, amely tizenegyespárbajban maradt alul a Puskás Akadémiával szemben. A találkozó után a két vezetőedző értékelt, Hornyák Zsolt előretekintett a DVSC elleni negyeddöntőre is. 

 

Hornyák Zsolt kisdöntőnek tartotta az Újpest elleni nyolcaddöntős párharcot (Fotó: Árvai Károly)

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a következőket mondta. 

„Nagyon boldog vagyok, megküzdöttünk a továbbjutásért. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz az Újpest ellen, kisdöntőnek tartottam ezt a párharcot és úgy is alakult. Mindkét csapat küzdött, inkább a védekezés dominált. Egy kis szerencsével gólt szerezhettünk volna a hosszabbítás utolsó percében, a ráadás elején meg az Újpestnek volt egy veszélyesebb helyzete. Ezután ismét kiegyenlítődött a játék, Nagy Zsoltot le kellett cserélnem sérülés miatt – remélem, nem súlyos, inkább csak elővigyázatosságból hoztam le. Ezt követően jöttek a tizenegyesek, amiben jobbak voltunk, meg kell dicsérni a fiúkat, milyen jól lőtték őket. Paradox, hogy a tegnapi edzésen éppen Marius Corbunak ment a legjobban a tizenegyes lövés, ma pedig nem rúgta be. Döntő pillanatban Markek Tamás volt a segítségünkre, de ez a győzelem a csapat érdeme. Bízom benne, hogy ez a siker mentálisan erősebbé tett minket, és felszabadultan várhatjuk a hétvégi, ZTE elleni bajnokit.”

Azzal kapcsolatban, hogy a negyeddöntőben a DVSC-vel kerültek össze, elmondta, nehéz ellenfél a Debrecen, de nem nehezebb, mint amilyen az Újpest volt. Úgy véli, Dzsudzsákék jó formában vannak, de az a céljuk, hogy őket is legyőzzék, s bejussanak az elődöntőbe. 

 

Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője így értékelt a kupabúcsú után.

„Mit is mondhatnék? Szerintem nagyon jó meccs volt, legalábbis az én nézőpontomból. Kemény, küzdelmes találkozó, amelyet egyik csapat sem akart elveszíteni. Az első félidőben kiegyenlített volt a teljesítmény, ellenfelünknek volt néhány jó megmozdulása, de igazán csak egy veszélyes helyzetük akadt. A második félidőben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, domináltunk, és volt három óriási helyzetünk Csoboth Kevin révén, de egyikből sem lett gól. A hosszabbítás első tizenöt percében is a miénk volt a mezőnyfölény, de hiába játszottunk jól, a szerencse nem állt mellénk, nem sikerült gólt rúgnunk. A tizenegyespárbajt nehéz elemezni, az első öt rúgót én jelöltem ki, a hatodikat viszont már a játékosok választottuk ki maguk közül. Szomorú és csalódott vagyok, hiszen elvesztettük a párharcot, ám ellenfelünk a magyar bajnokság egyik legjobb csapata, és ma is megmutattuk, hogy versenyben tudunk lenni az ilyen szintű ellenfelekkel.

 

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC 
0–0 – tizenegyesekkel 5–4
Felcsút, Pancho Aréna, 1720 néző. Vezette: Bogár Gergő (Georgiou Theodoros, Szert Balázs)
PUSKÁS AKADÉMIA: Markek – Bartolec (Slagveer, 88.), Spandler, Stronati, Nagy Zs. (Brandon, 106.) – Batik – Levi (Van Nieff, 94.), Favorov, Baluta (Gruber, 74.), Corbu – Zahedi (Pulijc, 60.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

ÚJPEST: D. Nikolics – Pauljevics, Kastrati (Csongvai, 50.), Diaby, Antonov – Onovo (Simon K., 83.), Hall – Katona M., Jakobi (Boumal, 68.), Csoboth (Varga Gy. B., 112.) – Mudrinszki (Gouré, 91.). Vezetőedző: Milos Kruscsics 

MOL MAGYAR KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI

Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE FC
Debreceni VSC–Puskás Akadémia
Paksi FC–Vasas FC
Budafoki MTE (NB II)–Kisvárda Master Good SE

A kijelölt játéknapok február 28., valamint március 1. és 2. 

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.05.29 22:43:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Megköszönhetik a döntést Vad II Istvánnak, hiszen így van kire mutogatni a kiesés okán, mert ugyebár nálunk ez a legfontosabb. Azért is, mert meggyőződésem, hogy ha összejön a kispesti vezetés, a Fehérvár szerez gólt a Fáy utcában. Hogy miért? Ne kérdezzék. Maradjunk annyiban, hogy biztos vagyok benne.

Ajánló beállításra vár