MK: Nem lesz nehezebb ellenfél a Debrecen, mint az Újpest – Hornyák Zsolt

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.02.10. 09:16
null
Hornyák Zsolt kisdöntőnek tartotta az Újpest elleni nyolcaddöntős párharcot (Fotó: Árvai Károly)
Búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől az Újpest, amely tizenegyespárbajban maradt alul a Puskás Akadémiával szemben. A találkozó után a két vezetőedző értékelt, Hornyák Zsolt előretekintett a DVSC elleni negyeddöntőre is. 

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a következőket mondta.

„Nagyon boldog vagyok, megküzdöttünk a továbbjutásért. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz az Újpest ellen, kisdöntőnek tartottam ezt a párharcot és úgy is alakult. Mindkét csapat küzdött, inkább a védekezés dominált. Egy kis szerencsével gólt szerezhettünk volna a hosszabbítás utolsó percében, a ráadás elején meg az Újpestnek volt egy veszélyesebb helyzete. Ezután ismét kiegyenlítődött a játék, Nagy Zsoltot le kellett cserélnem sérülés miatt – remélem, nem súlyos, inkább csak elővigyázatosságból hoztam le. Ezt követően jöttek a tizenegyesek, amiben jobbak voltunk, meg kell dicsérni a fiúkat, milyen jól lőtték őket. Paradox, hogy a tegnapi edzésen éppen Marius Corbunak ment a legjobban a tizenegyes lövés, ma pedig nem rúgta be. Döntő pillanatban Markek Tamás volt a segítségünkre, de ez a győzelem a csapat érdeme. Bízom benne, hogy ez a siker mentálisan erősebbé tett minket, és felszabadultan várhatjuk a hétvégi, ZTE elleni bajnokit.”

Azzal kapcsolatban, hogy a negyeddöntőben a DVSC-vel kerültek össze, elmondta, nehéz ellenfél a Debrecen, de nem nehezebb, mint amilyen az Újpest volt. Úgy véli, Dzsudzsákék jó formában vannak, de az a céljuk, hogy őket is legyőzzék, s bejussanak az elődöntőbe.

Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője így értékelt a kupabúcsú után.

„Mit is mondhatnék? Szerintem nagyon jó meccs volt, legalábbis az én nézőpontomból. Kemény, küzdelmes találkozó, amelyet egyik csapat sem akart elveszíteni. Az első félidőben kiegyenlített volt a teljesítmény, ellenfelünknek volt néhány jó megmozdulása, de igazán csak egy veszélyes helyzetük akadt. A második félidőben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, domináltunk, és volt három óriási helyzetünk Csoboth Kevin révén, de egyikből sem lett gól. A hosszabbítás első tizenöt percében is a miénk volt a mezőnyfölény, de hiába játszottunk jól, a szerencse nem állt mellénk, nem sikerült gólt rúgnunk. A tizenegyespárbajt nehéz elemezni, az első öt rúgót én jelöltem ki, a hatodikat viszont már a játékosok választottuk ki maguk közül. Szomorú és csalódott vagyok, hiszen elvesztettük a párharcot, ám ellenfelünk a magyar bajnokság egyik legjobb csapata, és ma is megmutattuk, hogy versenyben tudunk lenni az ilyen szintű ellenfelekkel.

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC
0–0– tizenegyesekkel 5–4
Felcsút,Pancho Aréna, 1720néző.Vezette:Bogár Gergő (Georgiou Theodoros, Szert Balázs)
PUSKÁS AKADÉMIA:Markek –Bartolec (Slagveer, 88.), Spandler, Stronati, Nagy Zs. (Brandon, 106.) – Batik – Levi (Van Nieff, 94.), Favorov, Baluta (Gruber, 74.), Corbu – Zahedi (Pulijc, 60.).Vezetőedző:Hornyák Zsolt

ÚJPEST:D.Nikolics – Pauljevics, Kastrati (Csongvai, 50.), Diaby, Antonov – Onovo (Simon K., 83.), Hall – Katona M., Jakobi (Boumal, 68.),Csoboth (Varga Gy. B., 112.)– Mudrinszki (Gouré, 91.).Vezetőedző:Milos Kruscsics

MOL MAGYAR KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI

Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE FC
Debreceni VSC–Puskás Akadémia
Paksi FC–Vasas FC
Budafoki MTE (NB II)–Kisvárda Master Good SE

A kijelölt játéknapok február 28., valamint március 1. és 2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik