nemzetisport.hu 2018.05.10 07:45 Frissítve: 2018.05.11 08:48

MK: „A bíró vett egy sportszeletet a játékosnak, megsimogatta, megbüfiztette”

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Balmazújváros és az Újpest gól nélküli döntetlent játszott, így a lilák az első meccsen aratott 2–1-es győzelmükkel jutottak a döntőbe. A mérkőzés után Nebojsa Vignjevics reagált arra, hogy a Puskás Akadémia játékosa, Szakály Péter inkább őket akarta a döntőben ellenfélnek, Horváth Ferenc pedig a bíró tevékenységére is kitért. 

Nem született gól a visszavágón (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics így látta a visszavágót:

„Már az első párharc előtt tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a balmazújvárosiak ellen, hiszen ők egy történelmi siker előtt álltak, korábban még sosem játszottak kupadöntőt. Ez a klubnak, a városnak óriási dolog lett volna. A mérkőzés képét nézve sokkal motiváltabbaknak is tűntek, agresszívebben játszottak nálunk, keresték a lehetőségeket, hiszen egy gól már az ő továbbjutásukat eredményezte volna. Mi arra vártunk, hogy kialakuljanak olyan szituációk, amelyekből gólt szerezhetünk. Volt néhány ilyen, de nem sikerült betalálni. Elég intenzív, érzelmekkel teli, stresszes meccs volt, ám a legfontosabb, hogy bejutottunk a fináléba.”

A Puskás Akadémia már kedden biztosította a helyét a május 23-ai döntőben, miután összesítésben 4–2-re felülmúlta a DVSC-t. A találkozó után Szakály Péter az NSO Tv-nek elmondta, inkább az Újpesttel mérkőznének meg a Groupama Arénában, miután a lilák játékstílusa jobban fekszik nekik. Emellett a hangulat is felfokozottabb lenne, mintha a Balmazújvárossal játszanának. Az Újpest vezetőedzője erre így reagált:

„A Puskás Akadémia labdarúgója valószínűleg próbált vicces lenni vagy önbizalmat önteni magába és a társakba. Az Újpest ellen nem egyszerű futballozni, biztos vagyok benne, hogy nem akartak velünk összecsapni a döntőben. Szombaton lesz a »próbameccs«, de ez egy egészen más történet, mert ha nyersz a fináléban, akkor mindent megnyersz, ha veszítesz, akkor minden elúszik – ebből a szempontból más a bajnokság.”

Az Újpestet egy egész szektornyi drukker kísérte el Balmazújvárosba, és a vezetőedző kiemelte, milyen fontos volt a jelenlétük.

„A mai meccsen voltak olyan pillanatok, amikor szenvedtünk, illetve nehezen mentek a dolgok, de akkor mindig jött egy plusz lökés, energia a szurkolók felől. Ahogy szoktuk mondani, a néző a tizenkettedik játékos, esetünkben még a tizenharmadik is, mindig fantasztikus hangulatot teremtenek a szurkolóink, amiért hálásak vagyunk. A Magyar Kupa döntője ünnepe lesz a magyar futballnak, biztos vagyok benne, hogy a mi drukkereink és a Puskás Akadémia szimpatizánsai is jönnek a Groupamába és óriási meccset játszunk egymással.”

Ehhez hozzátette, hogy bár a csúcsok csúcsának tartja az MK-finálét, de egészen más ellenféllel szemben.

„A Fradival játszani a kupadöntőt mindig különleges élményt jelentett. A DVTK elleni is jó volt, mert a miskolci szurkolók szintén fantasztikus hangulatot teremtettek, viszont amikor az Újpest és a Ferencváros találkozik a fináléban, az az európai futball szintjén is kuriózumnak számít.”

 
Horváth Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője a következőket nyilatkozta a sajtótájékoztatón: 

„Nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után. Végig kézben tartottuk a mérkőzést, az utolsó néhány percben, amikor már kard ki kard alapon játszottunk, akkor volt csak lehetősége az Újpestnek. Annyira rettegett mindenki Magyarországon a Balmazújváros–Puskás döntőtől, hogy tettünk azért, ez ne valósuljon meg. Nem akarok bírózni, mert nem rajta múlott, de az 52. percben volt egy olyan kiállítás, amely után a bíró vett egy sportszeletet a játékosnak, megsimogatta, megbüfiztette és ment tovább a játék, a lap meg nem került elő, sajnos. Ez már nem az első ilyen meccsünk ezzel az úriemberrel, aki nagyon jó bíró, csak mindig azok a nehéz napok, amikor nekünk fúj.”

Ezután az együttese teljesítményét méltatta:  

Van egy csapat, amely bejutott a döntőbe, és van egy csapat, amelyre borzasztó büszke lehet mindenki, velem az élen. Nagyszerű ezekkel a fiúkkal dolgozni, és ha a Jóisten megadja, akkor reméljük, hogy jövőre is az NB I-ben tudjuk folytatni. Aztán ha más nincs, akkor majd jövőre megnyerjük a kupát.”

MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BALMAZÚJVÁROS–ÚJPEST 0–0

Balmazújváros, 1486 néző. Vezette: Erdős J.
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda S., Sigér D., Majszuradze (Batarelo, 72.), Haris (Arabuli, 62.) – Andrics, Kónya (Rudolf, 61.). Vezetőedző:Horváth Ferenc
ÚJPEST: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic – Szankovics, Onovo (A. Diallo, a szünetben) – Pauljevics, Nagy D. (Szűcs K., 53.), Nwobodo  – Novothny (Tischler, 62.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Továbbjutott: az Újpest, 2–1-es összesítéssel

2021.04.10 23:24:27

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Elkészül majd a ferencvárosi gálavacsora.

2021.04.10 13:49:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A Ferencváros a következő fordulóban teheti biztossá bajnoki címét, de az éremátadás biztosan nem a Kisvárdán lesz.

2021.04.10 13:49:15

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nikolics az első, Petrjak a második félidőben duplázott, megvan Szabics Imre első sikere vezetőedzőként.

2021.04.10 13:46:58

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A kiesés elől menekülő vendégek a 83. percben emberelőnybe kerültek, de ezt sem sikerült gólra váltani.

2021.04.09 19:23:52

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Pintér Attila csapata odahaza szenvedett vereséget, pedig sokáig emberelőnyben futballozhatott.