Mezőkövesd: Berecz Zsombort megszerezné a Vasas

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 07:48
null
Jelen állás szerint, ha szeretné is a Vasas, nem tudja megszerezni a Mezőkövesdtől Berecz Zsombort (Fotó: Szabó Miklós)
Jelen állás szerint, ha szeretné is a Vasas, nem tudja megszerezni a Mezőkövesdtől Berecz Zsombort, azonban a két klubnak február közepéig van ideje egyeztetni.

 

Élvonalbeli álmokat szövöget a Merkantil Bank Ligában szereplő Vasas. Igaz, hogy az NB II-es tabella 4. helyéről várja a vasárnapi bajnoki folytatást, minőségi a játékoskerete, megvan a futballklub gazdasági ereje, ám még mindig elkél az erősítés. Most éppen korábbi neveltjét, a Mezőkövesden futballozó Berecz Zsombort próbálja visszacsábítani Angyalföldre.

Az egyszeres válogatott labdarúgó 14 évesen került Diósgyőrből a Vasashoz, négy év múlva profi szerződést kapott a klubtól, rá egy esztendőre már a kezdőcsapatban futballozott, és nagy kedvencként sokat tett azért, hogy a csapat felkerüljön az NB I-be, ahol előbb a 10. majd a 3. helyen végzett. Amikor a piros-kékek kiestek az élvonalból, Berecz Zsombor Székesfehérvárra igazolt, majd Mezőkövesden kötött ki, s nemcsak a csapat kapitánya lett, de négy találattal a házi góllövőlistát is vezeti.

A remek középpályást tehát most visszavárja korábbi egyesülete. Habár a játékost szerződés köti a Mezőkövesdhez, van egy pont a megállapodásban, amely kimondja, bizonyos összegért kivásárolható. A Vasas ennek tudatában megtette ajánlatát – hogy mennyit ígért a játékosért, nem tudható, s megkeresésünkre a vezetőség nem kívánta kommentálni az ügyet.

Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t tulajdonló Mezőkövesdi SE elnöke kérdésünkre megerősítette információnkat: „A Vasas valóban ajánlatot tett Berecz Zsomborért, ám nem fogadtuk el a felkínált összeget.”

Az elnök nem indokolta részletesebben az elutasítást, ám logikusnak tűnik, azért nem született meg az egyezség, mert az angyalföldiek által ajánlott összeg kevesebb lehetett, mint amennyi a játékos szerződésében szerepel.

A kluboknak nem kell kapkodniuk, ugyanis az átigazolási időszak február 15-ig tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik