K. T. 2021.01.05 08:05 Frissítve: 2021.01.09 09:00

Mezőkövesd: A magyar futballisták elrugaszkodtak a valóságtól – Pintér

A Mezőkövesd NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Pintér Attila megerősítené együttesét, ám elmondása szerint hiába szeretne magyar játékosokat átigazolni, ha azok nem engednek a fizetési igényeikből.

Pintér Attila idén már találkozott a játékosaival – Mezőkövesden is megkezdődött a téli felkészülés (Fotó: Mezőkövesd Zsóry)

 

Munkához látott a Mezőkövesd Zsóry, amelynek tagjai hétfőn és kedden orvosi vizsgálatokon is részt vesznek. A Pintér Attila vezette szakmai stáb három edzőmérkőzést tervez, a csapat többek között a Diósgyőri VTK-val is összeméri az erejét. Csatlakozik a felkészüléshez néhány próbajátékos, Hagyacki József ügyvezető azonban nem akarta őket megnevezni, mondván: még tartanak az egyeztetések. Az azonban már eldőlt, hogy a mezőkövesdiek végig hazai környezetben készülnek a folytatásra.

 
Spanyolországban a Fradi, Horvátországban a Fehérvár – NB I-es felkészülési körkép

„Itt minden feltétel adva van – mondta hétfőn Pintér Attila vezetőedző. – Az egészségügyi vészhelyzetben amúgy sem fordult meg a fejemben, hogy külföldre utazzunk. Vigyáznunk kell a játékosainkra. Ugyanazt a munkát kell folytatnunk, amelyet elkezdtünk, és az a tervünk, hogy középcsapattá váljunk.”

A mezőkövesdiek szeretnék támadókkal megerősíteni a keretüket, hiszen az ősszel többször hadilábon álltak a gólszerzéssel.

„Nem csupán a center pozícióba szeretnénk futballistákat átigazolni – jelentette ki a szakvezető. – Minden poszton két azonos képességű labdarúgóra van szükségünk, és mivel a saját utánpótlásunkból nem tudjuk feltölteni a keretünket, bevásárlásokat tervezünk. Olyan kaliberű futballistákat próbálunk meg átigazolni, akik jó nevű klubokban szerepeltek eddig, s nem titok, van köztük válogatott kerettag is. Viszont a magyar futballisták kicsit elrugaszkodtak a valóságtól, és nem akarnak engedni a fizetési igényeikből. Nekünk pedig figyelembe kell vennünk a költségvetésünket. Amikor Mezőkövesdre érkeztem, hangsúlyoztam, magyarosítani szeretném a csapatot. Az itthoni kínálat egy része viszont a megfizethetetlen kategóriába tartozik, külföldi labdarúgót reálisabb áron lehet megszerezni.”          

A Mezőkövesd január 23-án, Kisvárdán kezdi meg a tavaszi szezont.

A MEZŐKÖVESD ZSÓRY EDDIG ISMERT TÉLI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete
: január 4.
Felkészülési mérkőzések
Felkészülési mérkőzések
Január 9, 10.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Sajóbábonyi VSE (NB III)
Január 13, 13.00: Mezőkövesd Zsóry FC–Dorogi FC (NB II)
Január 16.: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC

2021.04.10 13:46:58

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A kiesés elől menekülő vendégek a 83. percben emberelőnybe kerültek, de ezt sem sikerült gólra váltani.

2021.04.09 19:23:52

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Pintér Attila csapata odahaza szenvedett vereséget, pedig sokáig emberelőnyben futballozhatott.

2021.04.05 07:40:01

Labdarúgó NB I MOHAY GÁBOR

A korábban szellemes nyilatkozatairól is ismert edző a háttérből követi a magyar futballt.