M. D. 2020.07.09 12:22 Frissítve: 2020.07.09 16:06

Mezőkövesd: a házi gólkirály Fehérvárra igazol

Távozott Mezőkövesdről Budu Zivzivadze, aki a Mol Fehérvár FC-ben folytatja pályafutását – erről a labdarúgó NB I legutóbbi kiírásában 4. helyen végző borsodi klub számolt be a hivatalos honlapján egy később eltávolított hírben.

 

Zivzivadze (jobbra) a következő idényben már a Fehérvárt erősíti (Fotó: Földi Imre)

 

A Mezőkövesd a szűkszavú közleményében az üzlet részleteiről nem számolt be, csak arról, hogy a két klub megállapodott egymással a futballista átigazolásáról.

Budu Zivzivadze tavaly nyáron érkezett a Mezőkövesdhez, amelyben 32 NB I-es mérkőzésen 8 gólt szerzett – ezzel házi gólkirály lett –, míg a Magyar Kupa-menetelés során nyolc fellépésen háromszor volt eredményes.

A 26 éves támadó négyszer a grúz válogatottban is szerepelt már, legutóbb 2018 júniusában a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára a nemzeti együttesben.

A Mol Fehérvár a hivatalos honlapján még nem jelentette be az átigazolás tényét, sőt néhány perc után a Mezőkövesd weboldaláról is lekerült a Zivzivadze klubváltásáról szóló hír… Ennek miértjéről megkerestük a borsodi klubot, amely arról tájékoztatott minket, hogy ha fejlemény történik az ügyben, arról ugyancsak a hivatalos honlapján számol majd be.

A Mezőkövesd honlapjáról néhány perc után lekerült a Zivzivadze átigazolásáról szóló hír… – NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.