Lila ünnep az Üllői úton – 11-esekkel kupagyőztes az Újpest

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.23. 19:50
null
Hatalmas csatában dől el az MK-arany és a 120 millió forintos jutalom sorsa (Fotó: Szabó Miklós)
Az Újpest nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupát, mivel a 2–2-es rendes játékidőt, majd a gól nélküli hosszabbítást követően tizenegyespárbajban 5–4-re legyőzte a Puskás Akadémiát. A fővárosi együttes fennállása 10. Magyar Kupa-aranyát nyerte meg.



MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Puskás Akadémia FC–Újpest FC 2–2 (1–0, 2–2,
2–2) – 11-esekkel 4–5
Budapest, Groupama Aréna, 11 270 néző. Vezette: Andó-Szabó
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Balogh B. – Perosevic,Márkvárt (Bacelic-Grgic, 118.), Knezevic (U. Diallo, 89.),Szakály P. (Molnár G., 113.)– Henty. Vezetőedző: Pintér Attila

Újpest: Pajovics – Balázs B., Litauszki, Bojovics, Burekovic (A. Diallo, 91.) – Szankovics, Onovo – Pauljevics, Zsótér, Nwobodo – Novothny (Tischler, 108.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Knezevic (38.), Perosevic (66.), ill. Zsótér (55.), Bojovics (62.)

A Puskás Akadémia–Újpest Magyar Kupa-döntőt több oldalról is megközelíthetjük. Ha történeti szempontból nézzük, akkor az egyik érdekesség, hogy Felcsút a Magyar Kupa történetének legkevesebb lakost számláló települése, amely döntős csapatot adott, és a fináléban Spandler Csabáéknak megvolt a lehetőségük, hogy tovább írják a rekordot a PAFC-cal. Aztán ha az edzők felől nézzük a párharcot, akkor azt láthatjuk, hogy két kupaspecialista mester nézett egymással farkasszemet. Az edzőként kétszeres kupagyőztes Pintér Attila az ötödik csapatával jutott be a Magyar Kupa fináléjába, míg a 2013-ban érkező Nebojsa Vignjevics a harmadik kupadöntőjét játszotta az Újpesttel, egyszer már nyert is vele.

Ha pedig a két klub közelmúltjára tekintünk, akkor azt láthatjuk, hogy az Újpest napra pontosan három évvel ezelőtt, 2015-ben tudta legyőzni legutóbb a PAFC-ot, akkor idegenben 5–4-re, a felcsútiak mind a négy gólját a ma már újpesti, a döntőt a kispadon kezdő Tischler Patrik jegyezte. Rajta kívül Branko Pauljevic is a PAFC-tól került Újpestre, míg a felcsútiak Balogh Balázst és Jonathan Herist szerződtették tavaly nyáron a liláktól.

És akkor közelítsük meg szakmailag is a találkozót, ugyanis fordulatokban, izgalmakban, vitatott helyzetekben és szép gólokban is gazdag, jó meccset játszottak a csapatok, miközben a találkozót végigéneklő újpesti fanatikusok a hangulatról is gondoskodtak.

Pintér Attila és csapata már a 2. percben 11-est reklamált, amikor Litauszki Róbert becsúszása után Szakály Péter földre került (a visszajátszás alapján a védő talán a labdához is hozzáért, mielőtt eltalálta volna a támadó lábát), majd bő tíz perc elteltével az Újpest találta el a kapufát, éppen a volt felcsúti Pauljevics révén. Aztán a következő helyzet már a felcsútiaké volt: előbb Filip Pajovics kapus mentett, majd a kipattanót Antonio Perosevic fölé durrantotta. Valamivel később pedig az újabb felcsúti lehetőséget Ezekiel Henty hagyta ki.

A helyzetek után aztán jöttek a gólok is. A 38. percben Josip Knezevic 12 méteres, okos lövésével szerezte meg a vezetést a PAFC, majd a második félidő elején a juniorként Felcsúton is futballozó Zsótér Donát egyenlített hatalmas, 27 méteres bombagóllal.

Ezután Dzenan Burekovic szögleteivel veszélyeztetett az Újpest: Balázs Benjámin fejesénél Hegedüs Lajos nagyot védett, a következő sarokrúgásnál pedig Novothny Soma talált a kapuba, de Andó-Szabó Sándor játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot; nem biztos, hogy igaza volt…

A következő Burekovic-szögletnél viszont már szabályos gólt szereztek a lila-fehérek, a hosszún érkező Mijusko Bojovics fejelt senkitől sem zavartatva a felcsúti kapuba. Négy perccel később, a 66. minutumban viszont már egyenlített is a PAFC, a volt újpesti Balogh beadását az elmélázó Burekovic mellől félfordulatból leadott lövéssel Perosevic váltotta gólra. Ez sem volt csúnya. 2–2

A hajrára visszaesett az iram, nem forogtak már veszélyben a kapuk, így – akárcsak tavaly a Vasas–FTC fináléban, amelyet 1–1 után 11-esekkel nyert meg a Fradi – következhetett a hosszabbítás. A ráadásban mindkét csapat eljutott helyzetekig, de gólig nem (illetve Ulysse Diallo betalált, de lesen volt, így nem ítélt gólt a játékvezető). A legközelebb talán Zsótér állt ahhoz, hogy eldöntse a meccset, de 14 méteres lövését Hegedüs óriásit vetődve hárította.

Így 11-esek döntöttek, méghozzá az Újpest javára, amely csak egyszer, a felcsúti gárda viszont kétszer is rontott.

Vignjevics másodszor vezette kupagyőzelemre az Újpestet, összességében ez a klub 10. kupagyőzelme, és ezzel immár biztos, hogy a csapat indulhat az Európa-ligában. Míg Pintér Attila másodszor veszített el finálét 11-esekkel (korábban a Vasassal).

 

Az Újpest nyerte a Magyar Kupát
Az Újpest nyerte a Magyar Kupát

PERCRŐL PERCRE

NA NÉZZÜK HEGEDŰS JÁNOST! A bekk jobbal a bal alsó felé lő, de PAJOVICS NAGY VETŐDÉSSEL ELÉRI A LABDÁT. MAGYAR KUPA-GYŐZTES AZ ÚJPEST, KIKAPOTT A PUSKÁS AKADÉMIA!

BOJOVICS A SOROS... És jobbal higgadtan félmagasan a kapuba lő. 4–5!

BALOGH lő ballal volt csapata ellen, sorsdöntő... Vignjevics balra mutat... Balogh meg ballal a bal felsőbe bombázza a labdát. 4–4!

ZSÓTÉR az ötödik újpesti, és ballal a bal sarokba teker félmagasan, Hegedüs csak majdnem elérte. 3–4!

HENTY lép a labda mögé, és hosszas variálás után jobbal kilövi a labdát a nézők közé. Sok hűhó... 3–3!

BALÁZS jő és jobbal a lécre bombázza a labdát! Hegedüs érezte az irányt: 3–3!

U. DIALLO meg szintén ballal a bal felsőbe emel, Pajovics fölött. Kicsit beleért, de: 3–3!

A. DIALLO ballal a jobb alsóba lő, Hegedüs ezúttal sem érezte az irányt. 2–3!

BACELIC-GRGIC jobbal okosan a bal alsóba pöccinti a labdát, a kapus jobbra el. 2–2!

LITAUSZKI jobban nekifut, és jobbal a bal felsőbe teker. 1–2!

PEROSEVIC ballal kis nekifutással a bal alsóba lő, kapus balra el. 1–1!

ONOVO jobbal a kapu közepébe lő, Hegedüs jobbra el. 0–1!

NÉZZÜK...

120. PERC VÉGET ÉRT A HOSSZABBÍTÁS, JÖHET AZ OROSZ RULETT!

117. perc Stipe Bacelic-Grgic be, Márkvárt le a Puskás Akadémiában. Ez meg majdnem gól! Balázs jobbos beadása milliméterekkel kerüli el csak az ötösről bevetődő Tischler fejét!

114. perc HOPP! Poór mellől Zsótér félfordulatból jobbal 14-ről kapura teszi A. Diallo jobbos beadását, de Hegedüs hatalmasat véd a bal alsó előtt, vetődve! A korner három újpesti előtt is elsuhan az ötösön.

113. perc Branko Pauljevics is kap egy sárgát, hatalmasat rúgott Trajkovskiba. Hegedüs Lajos reklamál, sárga ez is.

113. perc Most jön Szakály helyett a szélső Molnár Gábor.

110. perc
U. Diallo lő a kapuba Szakály remek emelése után, de lesről. Szakály begörcsöl. Andó-Szabó ápolja őt személyesen, de csere lesz.

109. perc Hegedüs János felrúgja becsúszva A. Diallót, sárga.

108. perc Tischler Patrik
be, Novothny le. Vignjevics óvatos duhaj.

106. PERC GYORS FORDULÁS ÉS FOLYTATJUK!

105. PERC VÉGET ÉRT A HOSSZABBÍTÁS ELSŐ FÉLIDEJE!

105. perc Obinna Nwobodo kap sárgát Henty felrúgásáért.

103. perc
Zsótér tízről a kapushoz fejeli Sankovic balos beadását. Csemege.

102. perc
Bojovics érthetetlen módon fejjel Hentyt hozza helyzetbe mentés helyett, de az afrikai légiós jobbal az ötös jobb sarka elől képtelen eltalálni a labdával a kaput...

100. perc Vignjevics az arcába temeti a kezét, Sankovic jobbal 22-ről nem sokkal lő a jobb alsó mellé. Ellencsapás, Szakály passzát majdnem a bal alsóba teszi jobbal Perosevic, de hatalmasat véd Pajovics!

96. perc Litauszki közelről arcon bombázza Balázst... Ápolás.

Fejetlenségbe torkollott néhány akció... (Fotó: Szabó Miklós)
Fejetlenségbe torkollott néhány akció... (Fotó: Szabó Miklós)



95. perc
Nwobodo lövése két felcsútin is megpattan, Novothny elé csorog, de az ék csúnyán a jobb alsó mellé töri a labdát az ötös jobb sarkától.

91. PERC FOLYTATJUK!

91. perc Alassane Diallo be, Burekovic le.

90. PERC VÉGET ÉRT A RENDES JÁTÉKIDŐ, JÖHET A RÁADÁS UTÁN A HOSSZABBÍTÁS!

90. perc Henty bedob egy rossz cselt, ezen az sem javít, hogy lerántja közben Litauszkit. EZ MEG MELLÉ! Balázs jobbos beadását a jobb sarok mellé csúsztatja jobbal Pauljevics. Leperdült a lábáról az ötös előtt a győztes gól...

Három perc a ráadás.

89. perc Ulysse Diallo be, Knezevic le. Balogh közben előáll korábbi csapata ellen egy borzalmas szabadrúgással.

88. perc Zsótér Donát
kap sárgát Henty lerántásáért.

86. perc Balázs jobb oldali beadása Hegedüs-csemege.

83. perc
Henty megvillan a balon, ütközik Litauszkival, korner. Knezevic ballal beadja, Perosevic fején csak megcsusszan a labda, Zsótér csak nézte. A horvát aztán rosszul ér földet, ápolás, amely ad hoc ivószünetbe torkollik.

82. perc
Bizony, nagyon leült a mérkőzés a felcsútiak gólja után, érik a hosszabbítás.

76. perc
Zsótér bal oldali beadása elsuhan a védőkkel harcoló Novothny mögött.

Meglehetősen csekély az esélye, hogy a két csapat labdarúgói közül valaki is eljut olyan
magasságokba, ahol egykoron Szekeres Tamás járt (a hatszoros válogatott védő négyszer a Ferencvárossal, kétszer az MTK-val, egyszer-egyszer pedig a Matáv Sopronnal és a norvég Fredrikstaddal lett kupagyőztes), mi több, közülük nem egynek a szerdai az első Magyar Kupa-fináléja.


71. perc
Knezevic középtávolról a jobb alsó sarok mellé talál, szokása szerint ballal. Zsótér balos beadása a kapu mögött landol.

68. perc
Novothny lövését a jobb sarok mellé tereli Spandler. A szöglet reménytelen.

Felcsúti öröm (Fotó: Szabó Miklós)
Felcsúti öröm (Fotó: Szabó Miklós)


66. PERC EZ IS NAGY GÓL! Balogh ballal balról az ötösre ível, Burekovic nem figyel, ANTONIO PEROSEVIC meg ballal félfordulásból a jobb sarokba lő. 2–2!

Az Újpest ötödik, a Puskás Akadémia pedig hetedik a bajnokságban, a két csapatot csak négy pont választja el egymástól, ám ebből éppúgy nem szabad kiindulni, mint abból, hogy a felcsúti együttes ebben az idényben kilenc pontot vett el riválisától.

65. perc Perosevic ballal 28-ról nem sokkal talál az újpesti kapu bal felső sarka fölé. Pajovics rajta volt.

Ez bent van! (Fotó: Szabó Miklós)
Ez bent van! (Fotó: Szabó Miklós)


A montenegrói játékos 9. MK-meccsén a 2. találatát szerezte.


62. PERC VEZET AZ ÚJPEST! Burekovic bal oldali, ballábas szögletét az ötös túlsó sarkától MIJUSKO BOJOVICS a kapu jobb alsó sarkba fejel az elmélázó Spandler és három másik felcsúti mögül. 1–2!

60. perc Márkvárt Dávid lerántja Pauljevicset, villan a sárga.

57. perc ELKÉPESZTŐ BRAVÚR! Burekovic bal oldali szögletét a kapuba fejelné ötről Balázs, de hatalmasat véd balra elvetődve Hegedüs. A következő korner után kapuban a labda, de les. Előtte meg lerántották Litauszkit, aztán lőtt a kapuba a leshatárról Novothny.

Folytatjuk.


Szünet, tűzijátékozik az újpesti tábor.

54. PERC DE NAGYON NAGY GÓL! Pauljevics felível, Novothy visszagurít, ZSÓTÉR DONÁT meg ballal 27-ről irgalmatlan erővel a bal felső sarokba rakétázza a labdát. 1–1!

53. perc Zsótér fut el szépen a jobbon Balázs passzával, a lapos beadást Novothny hatról jobbal kapura tenné, de bevetődik elé remekül Poór.

52. perc Knezevic végezne el egy szögletet, de mindenfélével dobálják, majd Pintért önti le valaki sörrel a kispad mögül. Meglepően nyugodtan reagál Pintér: Hej!-ez egy közepesen mérgeset.

51. perc ÖNGÓLHELYZET!
Poór fejeli az ötösről Peroseviccsel harcolva Balázs jobb oldali beadását, majd Onovo lő jobbal 21-ről nem sokkal a léc fölé, Sankovic szép megmozdulása után.

49. perc Zsótér sem az, egy jó csel után elesik a 16-os előtt lövés helyett. Perosevic középre ad legalább balról, még ha ez kapuscsemege lesz is.

47. perc
Burekovic a 16-os bal oldala elől ballal a túlsó felső fölé/mellé teker egy szabadrúgást. Nem tetszett ez a saját táborának sem, de hát Burekovic nem Détári Lajos.

46. CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

No és három győzelemnél, meg egy megnyert félidőnél.

Knezevic 14 gólnál és 8 asszisztnál tart az idényben. Az Újpest ellen 4 meccsen 3 gólnál és 1 gólpassznál tart. KEDVENC ELLENFÉL.

Az Újpest napra pontosan húsz éve, hazai pályán 4–1-re győzött az NB I-ben a Békéscsaba ellen, és azzal óriási lépést tett az Újpest a máig utolsó bajnoki címe felé. Véber Györgyék a rákövetkező fordulóban biztosították be matematikailag is az elsőségüket.

Egy tálból csemegéznek Törőcsik Andrással
Egy tálból csemegéznek Törőcsik Andrással

„Nem Pintér Attila a lényeg, hanem mindig az adott csapat. Mindkét együttesnél olyan játékosokkal voltam körülvéve, akik azért dolgoztak, hogy minél nagyobb dicsőséget szerezzenek a klubnak. Nagyon büszke vagyok azokra a labdarúgókra, akikkel bejutottam a kupadöntőbe, sokat tettek a klubért és értem is, örök hálával tartozom nekik.” Ezt maga a mester szögezte le.

Pintér Attilának a Puskás Akadémia a hatodik NB I-es klubja, a hatból öt csapattal döntőbe jutott a Magyar Kupában, kettővel már meg is nyerte a sorozatot. A Fradival és a Sopronnal győzött, a Vasassal és a Győrrel a fináléban alulmaradt.

Nebojsa Vignjevicsnek a mostani az ötödik Magyar Kupa-sorozata az Újpesttel. Az ötből négyszer elődöntőbe jutott a csapattal, és a mostani a harmadik fináléja, az eddigi kettőből egyet nyert meg.

Az 1909–1910-es szezon óta íródó Magyar Kupa-történelemben az 1800 lelket számláló Felcsút a legkisebb település, amelynek csapata döntőbe tudott jutni, és így a legkisebb település lehet, amelynek kupagyőztes csapata lehet. Tízezernél kevesebb lakost számláló település klubja még sosem nyerte meg a Magyar Kupát.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc
Pajovics ujjheggyel megtolja az ötös bal sarkán Knezevic balos szabadrúgását, ennyi elég is, mert bekkjei kisegítik.

41. perc
Trajkovski bal oldali beadását nem sokkal teszi a jobb alsó mellé a berobbanó Knezevic.

REVÁNS? A lilákat sokan esélyesebbnek tartják a szakértők, ugyanakkor a bajnokságban mindhárom alkalommal kikaptak a felcsútiaktól.

38. PERC VEZET A PAFC! Henty passzol a 16-os előteréből jobbal elegánsan az ötösre, Szakály nagyon finoman ballal továbbtolja a labdát, JOSIP KNEZEVIC meg ballal kilencről igen okosan a jobb alsóba lő. 1–0!

36. perc Knezevic kegyetlenül odalép Zsótérnek, de nincs sárga, majd Pajovics lép ki szépen Henty elé a 16-oson kívülre, és ment lábbal Poór hatalmas ívelése után.

Egy újpesti és egy felcsúti legenda
Egy újpesti és egy felcsúti legenda



33. perc Henty!
Fejeli hét méterről a bal felső fölé Knezevic bal oldali, ballábas szabadrúgását. Ez bizony már nem is helyzet, ziccer volt!

28. perc
Trajkovski elcsúszik, de így elvéti Nwobodo beadását Novothny, a meglepett Pauljevics mellén csattan végül a labda, majd PAFC-kontra, de Perosevic nem tudja lekezelni az ötösön Knezevic lőtt passzát.

23. perc
Spandler balról éles szögből kapura lő ballal, Litauszki rossz mentése után, a labda megpattan Pauljevicsen, de jobb lábbal ment a kapufa tövében Pajovics. A kipattanó Perosevicé, aki jobbal 15-ről nem sokkal lő a léc fölé. Középről. NAGY VÉDÉS VOLT EZ A KAPUSTÓL!


A felcsúti tábor
A felcsúti tábor


Az Újpest legutóbb éppen napra pontosan 3 éve, 2015. május 23-án győzte le a Puskás Akadémiát, 5-4-re Felcsúton. A most már az Újpestet erősítő Tischler Patrik (jelenleg a kispadon ül) szerezte mind a négy felcsúti gólt.


16. perc
Az újpesti had Lázár Bencét élteti, közben Knezevic ívelésénél csak Márkvárt ismétlése rosszabb. A fiatalon elhunyt csatár a 16-os számú mezben szerepelt az Újpest FC-ben.

17. perc
Henty odalép Zsótérnek, a szabadrúgást Burekovic ballal magasan a léc fölé vágja, 28-ról.

14. perc LÉC!
Burekovic bal oldali beadását az ötösről jobbal a lécre vágja Pauljevics, megelőzve Trajkovskit. A kipattanót fölé vágja 23-ról Sankovic.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója is a helyszínen tekinti meg a mérkőzést.

11. perc Balogh ütközik a levegőben Trajkovskival, aki rosszul is esik. Ápolás.

Vignjevics 2014-ben már ünnepelhetett kupagyőzelmet az Újpesttel, akkor a fináléban a Diósgyőrt múlták felül a lilák büntetőkkel.

4. perc Veszélyes felcsúti ívelések, de mentenek Litauszkiék, majd Nwobodo ível nem sokkal a bal sarok és Pauljevics mellé.

Az újpesti tábor ütemes tapssal és folyamatos énekléssel biztatja a csapatát.

2. perc
Szakályt szereli az ötös bal sarka előtt Litauszki, becsúszva. szöglet. Pintér persze hevesen reklamál, biztosan nem műesést. Knezevic beadását nem sokkal csúsztatja a bal felső mellé nyolcról Henty, fejjel. Az ilyen ütközésekért szoktak 11-est adni, véleményes ez is.

A hivatalos nézőszám: 11 270.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A felcsútiak tiszta kékben, fehér díszcsíkokkal, az újpestiek lila-fehér mezben és lila nadrágban.



MAGYAR KUPA–ADATBANK ITT!


A vesztes valamivel több mint 20 milliót kap.

A keddi sajtótájékoztató után Novothny Soma, illetve Hegedüs Lajos beszélt az NSO Tv-nek, az MK fináléja teljesen más lesz. A játékosok azt is elárulták, megfogadtak-e valamit, amit győzelem esetén mindenképpen teljesítenek.


Pintér Attila
, a Puskás Akadémia vezetőedzője a következőket mondta a Magyar Kupa-döntőről:

„A csapat nagyon sokat tett azért, hogy kupadöntőt játsszon, hiszen túl vagyunk a Kisvárdán, amely búcsúztatta a Ferencvárost, valamint a ZTE-n, a Diósgyőrön és a Debrecenen is. Teljesen megérdemelten vagyunk a fináléban. A klubban minden feltételt biztosítottak ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A kupameccs más, mint a bajnoki, nem játszadozni szeretnénk holnap, hanem nyerni, azt akarom, hogy amikor a játékvezető lefújja a mérkőzést, mi emelhessük magasba a kupát. A játékosok motiváltak, hiszen a Puskás Akadémia az első kupagyőzelmét szerezheti meg szerdán, ez az egész klub, s az ott dolgozók életében olyan siker lehetne, amelyre nagyon-nagyon vágyunk.”

Nebojsa Vignjevics a harmadik fináléjára készül az Újpest vezetőedzőjeként:

„A kupadöntő az egyik kedvenc mérkőzésem az összes közül, hiszen több szempontból különleges: nincs újrajátszás, nincs újabb esély, kilencven vagy adott esetben százhúsz perc alatt megnyersz vagy elveszítesz mindent. Ezzel pontosan tisztában vannak az Újpest futballistái. Nem számít, hogyan jutottunk idáig, az előzményeket el kell felejteni. Azonban még a Paks elleni meccs előtt azt mondtam, ha azt a párharcot megnyerjük, akkor miénk lesz a kupa is, s azon leszünk, hogy álljuk a szavunkat. Motiváltak a játékosok, hiszek a csapatomban, annak ellenére, hogy a bajnokságon a háromból egyik találkozón sem vertük meg a Puskás Akadémiát. A játék képe mindig ugyanaz volt: védekeztek, vártak a lehetőségekre és egy-egy villanással eldöntötték az összecsapásokat. Szerdán mindent megteszünk, hogy ezt megakadályozzuk, koncentráltabban lépünk pályára, a legmagasabb szintű felkészültséget látja majd mindenki az Újpesttől a döntőben. Szurkolóink remek hangulatot fognak teremteni, efelől kétségem sincs, s remélem, hogy a mérkőzés, valamint a játékvezetés is európai színvonalú lesz.”


A finálé előtti napon a két vezetőedző, Pintér Attila és Nebojsa Vignjevics beszélt sajtótájékoztatón a várakozásairól.

A helyszínről jelentkezik: Pór Károly!

 

Bár a bajnokság után az 1910 óta létező Magyar Kupa a második legrangosabb hazai futballsorozat, egészen mostanáig nem rendelkezett saját logóval. Egészen mostanáig, a logót Kránicz Gergő grafikus tervezte meg.



A labdarúgó Magyar Kupa a magyar bajnokság után a második legrangosabb hazai versenysorozat, melynek a győztese indulhat az Európa-liga első selejtezőkörében. Kupadöntőre 1910-ben került sor először, összesen pedig 77 alkalommal rendezték meg.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PAFC–ÚJPEST MAGYAR KUPA-DÖNTŐ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik