Z. A. 2022.06.02 08:14 Frissítve: 2022.06.02 08:42

Kisvárda: Erős Gábor az NS-től tudta meg, nem maradhat vezetőedző

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója szerdai számunkban beszélt az edzőváltásról, amelyről tőlünk értesült a csapattal ragyogó eredményeket elérő Erős Gábor – egyelőre nem tudni, kié lesz a bajnoki ezüstérmes kispadja.

Lehet, hogy Erős Gábor más pozícióban maradhat a Kisvárdánál, de ha nem, új kihívást keres (Fotó: Kovács Péter)

 

Derült égből villámcsapás! Révész Attilától, a Kisvárda Master Good sportigazgatójától megszokhattuk a váratlan nyilatkozatokat, mondataival meglepi az embereket, arra viszont kevesen gondoltak (már ha egyáltalán valaki...), hogy olyan bejelentést tesz, mint a Nemzeti Sport szerdai számában. A kérdésre, hogy az UEFA A-licences képzést végző vezetőedző, Erős Gábor leülhet-e az Európa-konferencialiga-meccseken a kispadra, a következőt felelte: „A kérdés azért irreleváns, mert biztos, hogy nem Erős Gábor marad a vezetőedző.”

A bejelentés azért is lephetett meg sokakat, mert a Kisvárda története legjobb idényét zárta, a Ferencváros mögött ezüstérmes lett a bajnokságban, és a 41 esztendős Erős Gábor előbb megbízott vezetőedzőként, majd vezetőedzőként sokat tett a történelmi sikerért. Azzal persze ő is tisztában volt, hogy miután nincs UEFA pro licence, valamilyen megoldást találni kell a helyzetre, arra viszont nem számított, hogy a Nemzeti Sport újságírójától tudja meg szerdán: vezetőedzőként véget ért a munkája Kisvárdán.

„Amióta vége az idénynek, nem beszéltem Révész Attilával, már csak azért sem, mert tudom, mozgalmas ez az időszak nála – mondta megkeresésünkre Erős Gábor.  – Rengeteg a munkája, tárgyal a lejáró szerződésű labdarúgókkal, illetve a kiszemeltekkel, próbálja összerakni a következő bajnoki évre a keretet, ilyenkor minket, akik kéznél vagyunk, hagy utoljára. Megkért, rakjuk össze a felkészülési programot, ez megtörtént, az előkészületi meccsek is le vannak kötve. Hogy mennyire lepett meg a döntése? Nyolc éve együtt dolgozunk, ismerem őt, és mert nincs meg a szükséges papírom, tisztában voltam vele, valamilyen megoldást találni kell. Egyébként nincs azzal problémám, hogy így tudtam meg, nem maradok vezetőedző. A szerződésem június harmincadikáig érvényes, tizenkettedikén visszamegyek a klubhoz, leülünk, és ő majd elmondja, milyen tervei vannak. Úgy gondolom, talál nekem feladatot, de ha mégsem, új kihívást keresek.”

Erős Gábor a 12. fordulót követően lett megbízott vezetőedző (amikor Joao Janeirót a DAC kivásárolta a szerződéséből), irányításával a csapat az ősszel ­háromszor nyert és kétszer döntetlent játszott, s az eredménysornak köszönhetően december 24-én véglegesítették a posztján. A tavasz hat győzelmet, hét döntetlent és három vereséget hozott, a csapat minden létező klubcsúcsot megdöntött, így nagy kérdés, hogy miután július elsején Révész Attila távozik, és a kapott lehetőséggel minden szempontból élő Erős Gábor nem marad vezetőedző, merre vezet az útja.

„Mindenki döntse el, milyen munkát végeztem, mindenesetre a megszerzett második hely nem rossz eredmény – folytatta Erős Gábor.  – A játékosok vevők voltak a munkára, öröm volt velük dolgozni, és bár Révész Attilától sok segítséget kaptunk, nehogy valaki azt gondolja, megmondták nekünk, az edzéseken mit kell csinálnunk. Nem tagadom, július huszonegyedikén furcsa lesz kívülállóként nézni a csapatot az Európa-konferencialigában, egyértelmű, hogy szurkolok neki. Korábban évekig utánpótlásedzőként dolgoztam, de most már szeretnék a felnőttfutballban maradni: jó szezon van mögöttem, ezért ha úgy adódik, és olyan feladatot kapok, szívesen kipróbálnám magam máshol is.”

 BEMUTATTÁK AZ ÚJ KAPUST

 A Kisvárdával kapcsolatos hír, hogy a klub a hivatalos honlapján bemutatta új kapusát, a 19 éves Hindrich Ottót, akinek az érkezéséről kedden számoltunk be a Nemzeti Sport Online-on.

Révész Attila (jobbra) bemutatta a Kisvárda új szerzeményét, Hindrich Ottót (Fotó: kisvardafc.hu)

 

„Nagyon biztatóak az itteni tervek, és bízom benne, hogy sikeresek lehetünk együtt is – mondta a munkaszerződése aláírását követően a kisvardafc.hu-nak Hindrich Ottó. – Kölcsönbe érkezem egy évre, és minden erőmmel azon leszek, hogy itt minél jobb teljesítményre legyek képes, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Egy év múlva számomra az lesz a fontos, hogy a jól szereplő csapatot minél jobb eredményhez tudjam segíteni és tapasztalatot szerezzek az európai kupamérkőzéseken is. A magyar csapatok szereplését inkább csak a nemzetközi porondon követtem, de elég jó híreket hallottam az itteni ligáról és azt más kluboknál is, ahol megfordultam próbajátékon, tapasztaltam, hogy a kondíciók nagyon jók.”

Révész Attila sportigazgató szerint a fiatal kapus a magyar válogatottban is alternatívát jelenthet a későbbiekben (miután Romániában eddig csak az U-válogatottakban szerepelt, erre lehet esélye).

„Persze, a válogatottság mindig cél az ember számára – mondta ennek kapcsán Hindrich Ottó, aki beszélt arról is, ki a példaképe. – Már sajnos visszavonult, de a gyermekkori példaképem a spanyol Iker Casillas volt. Elsősorban a személyisége miatt, meg azt tetszett meg benne, hogy mindig hatalmas szívvel játszott. Más alkat, alacsonyabb is nálam, stílusban talán Thibaut Courtois-t próbálom követni, de tudom, hatalmas a különbség.”

 

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: Hindrich Ottó (romániai, CFR – Románia)
Kölcsönből visszatérhet: Lucas (brazil-magyar, Diósgyőri VTK)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Claudiu Bumba (román, Mol Fehérvár), Dombó Dávid (lejár a szerződése), Lazar Csirkovics (szerb, lejár a szerződése), Herdi Prenga (albán, lejár a szerződése)

 

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.