BODNÁR ZALÁN 2022.06.01 12:11 Frissítve: 2022.06.01 12:54

Kisvárda: Révész Attila edzőt vált, és Angliába készül

A labdarúgó NB I ezüstérmesének sportigazgatója, Révész Attila új kihívásokra vágyik, utolsó kisvárdai hónapjában azonban még igyekszik a lehető legjobban elrendezni a klub jövőjét.

 

Révész Attila (balra) július elsején megy, addigra vélhetően meglesz Erős Gábor (jobbra) vezetőedző utódja is (Fotó: Kovács Péter)
 
Nem lesz földműves – Thury Gábor jegyzete


– A klubtörténelmi siker, az NB I ezüst­érmének elnyerése után története első nemzetközi kupamérkőzésére készül a Kisvárda Master Good, ám sok a bizonytalanság. Korábban is lebegtette már, hogy távozik a sportigazgatói posztról, a napokban pedig azt mondta, az átigazolási időszak végéig marad. Nem teljesen egyértelmű, hogy ha tényleg távozik, miért ön vezényli még ezt az átigazolási időszakot?

– Az, hogy az átigazolási időszak végéig maradok, úgy értendő, hogy július elsejéig – válaszolta lapunknak Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. – Addig van szerződésem, reményeim szerint addigra összeáll az új keret. Tehát nem a tényleges átigazolási időszak végéig, vagyis augusztus utolsó napjáig maradok.

– Akkor tényleg elhagyja a klubot?
– Igen, a döntésem végleges, július elsejéig dolgozom Kisvárdán, utána távozom.

– Tudja, mi a következő állomáshelye?
– Egyelőre csak az biztos, hogy nem maradok a magyar labdarúgásban, ebből most elég volt egy időre.

– Ezek szerint külföldre készül?
– Igen. Nagyon sok minden érdekel, új kihívásokra vágyom. Még nem kristályosodott ki teljesen, hogy hová megyek, de már alakulóban van a terv.

– Azt elárulja, hogy a futballban marad-e?
– Részben. Több terület határán van, ami most érdekel engem. Szeretném tanulmányozni az edzések hatását az emberi agyra. Az angol csapatoknál már nagyon nagy hangsúlyt fektetnek ezekre az agyi mérésekre, a kognitív képességek fejlesztésére, az agyi regenerációra. Sajnos Magyarországon még nagyon gyermekcipőben jár ez a tudományág, pedig egyre nagyobb szerepet kaphat a jövőben. Nem titok, ezen a területen szeretném képezni magam, elmélyíteni a tudásomat, minden bizonnyal Angliában.

– A csapat júliusban selejtezőt játszik az Európa-konferencialigában: a bajnokságban a portugál vezetőedző, Joao Janeiro távozása után általában ön ült a kispadon, mivel Erős Gábor vezetőedző még most végzi az UEFA A-licences edzői tanfolyamot, még nincsenek meg a szükséges papírjai. Mi lesz az Ekl-meccseken, ott leülhet Erős Gábor a kispadra ezek nélkül a papírok nélkül?
– A kérdés azért irreleváns, mert biztos, hogy nem Erős Gábor marad a vezetőedző.

– Nem először lep meg ebben az interjúban… Keddi lapszámunkban jelent meg interjú Erős Gáborral, és nem úgy tűnt, mintha ő tudna erről a változásról.
– Pedig nem ő marad az edző, ez eldöntött kérdés.

– Ki lesz helyette?
– Az viszont még nincs eldöntve.

– És önt dönt erről?
– Igen, úgy tervezzük, ha ebben a hónapban összeáll a játékoskeret, ahhoz illő vezetőedzőt választunk. Jelöltjeim már vannak természetesen, de még sok szempontot figyelembe kell vennünk.

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.