Játékossors: Király egy meccs erejéig újra a Herthában védett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.26. 17:18
null
Király Gábor újra berlini szerelésben (Fotó: herthabsc.de)
Szenzációs érzés volt ismét a Hertha-szurkolók előtt játszani – írja beszámolójában Király Gábor, a Haladás kapusa, aki szombaton Németországban járt, hogy pályára lépjen korábbi csapattársa, Marcelinho búcsúmérkőzésén a berlini Olimpiai Stadionban.

 

A szombati gálára csaknem ötven játékost hívtak meg: közös ebéd és beszélgetés előzte meg a találkozót, amelyen Marcelinho volt herthás csapattársai alkották az egyik, brazil játékostársai a másik csapatot.

„A bemutatásnál leírhatatlan volt a szurkolók szeretetét érezni. A hangulat feldobott engem is, jól ment a védés, és igyekeztem szórakoztatni a közönséget: bukfenceztem, jobbra néztem és balra dobtam ki a labdát, kigurítottam magamnak és nekiindultam – olvasható a kapus beszámolója a kiralygabor.eu-n. – Volt egy pillanat a találkozón, ami nagy felismerést hozott: az első szögletnél körbenéztem, és ugyanúgy állt fel körülöttem a védelem, ahogy egykor a Bajnokok Ligájában. Ezt nem beszéltük meg előre, egyszerűen beleégett mindenkibe az akkori pozíciója. A karéj ugyanaz volt körülöttem, hiába telt el tizenöt év. Amikor lementem a pályáról, a szurkolók skandálták a nevemet, a régi rigmusokkal köszöntöttek. Felejthetetlen élmény volt!”

A másik korábbi magyar csapattárs, Dárdai Pál, a Hertha jelenlegi vezetőedzője videoüzenetben köszönt el Marcelinhótól.

A gálameccset – amelyen Marcelinho mindkét csapatban pályára lépett – a „brazilok” nyerték meg 7–6-ra.

Marcelinho és Király Gábor (Fotó: kiralygabor.eu)
Marcelinho és Király Gábor (Fotó: kiralygabor.eu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik