M. D. 2022.06.22 22:28 Frissítve: 2022.06.22 22:36

Honvéd: végleg távozik a 2017-es bajnokcsapat egyik kapusa

Szerződése lejártával végleg távozik a Budapest Honvéd labdarúgócsapatától Horváth András, aki tagja volt a 2017-ben bajnoki címet nyerő kispesti együttesnek – jelentette be a fővárosi klub a hivatalos honlapján.

Horváth András (balra) az előző idényben Budafokon védett kölcsönben (Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország)

 

A 34 éves kapus 2014 óta állt a Honvéd alkalmazásában, összesen 26 NB I-es mérkőzésen védett a piros-feketéknél, és tagja volt a 2016–2017-es idényben magyar bajnoki címet nyerő, valamint a 2020-ban kupagyőztes együttesnek.

Horváth András az előző idényben Budafokon szerepelt kölcsönben.

A rutinos kapuvédőn kívül Berla Attila és Irimiás Gergő is elhagyja a Honvédot szerződése lejártával – számolt be róla a klubhonlap. A 23 esztendős kapus és a 20 éves középpályás együtt összesen hat élvonalbeli bajnokin lépett pályára a kispestieknél.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária), Makszim Plakuscsenko (izraeli-ukrán, Maccabi Haifa – Izrael)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan (Topolyai SC – Szerbia), Horváth Milán (BFC Siófok), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Berla Attila (?), Horváth András (?), Irimiás Gergő (?), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (lejár a szerződése), Nagy Gergő (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Bőle Lukács (lejár a szerződése), Artur Craciun (lejár a szerződése), Dusan Pantelics (lejár a szerződése), Soltész Dominik (Gyirmót, legutóbb kölcsönben: Debreceni VSC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.