R. B. 2020.04.03 11:34 Frissítve: 2020.04.03 12:02

Honvéd: Váratlanul ért a felkérés – Urbányi István

Megtisztelőnek tartja a Budapest Honvéd megkeresését Urbányi István, akit a kispesti klub csütörtökön nevezett ki sportigazgatónak. Az amerikai Sporting Kansas Citytől hazatérő szakember a fővárosi egylet honlapjának nyilatkozott.

 

„Tulajdonképpen először nem is megkeresés volt, csak egy találkozás és beszélgetés Kun Gábor ügyvezető igazgatóval, még tavaly nyáron. Azért töltöttem néhány hetet Magyarországon, hogy felmérjem annak a lehetőségét, hogy a Sporting Kansas City mely magyar csapattal tudna valamilyen szintű együttműködést kialakítani – mondta a honvedfc.hu-nak Urbányi István. Megbeszéltünk egy esetleges kansasi látogatást is a tulajdonosok bevonásával, annál is inkább, mert a két klub nem csupán rajtam keresztül került egymással kapcsolatba, hiszen Baráth Botond révén a Sportingnak jelenleg is van olyan játékosa, aki korábban a Honvédban szerepelt. Ezután januárban kaptam egy emailt, hogy áll-e még a meghívás? Természetesen állt, de ekkor az egyeztetés már arra is kiterjedt Mendelényi Dániel tulajdonossal, hogy ha úgy alakul, vállalnék-e szerepet a Honvéd vezetésében. Ez egyszerre volt váratlan, izgalmas és megtisztelő!”

„Egy bizonyos szintig minden hozzám tartozik majd. Az más kérdés, hogy milyen döntési kompetenciákkal. Ez részben idő és egymás megismerésének kérdése is, vagyis a folyamatos közös munka eredménye lesz majd.”

Az 53. életévét hamarosan, április 17-én betöltő korábbi labdarúgó edzőként, szövetségi kapitányként és menedzserként is szerzett tapasztalatot.

„Az, hogy ismerem a futball különböző területeit, persze nem jelenti, hogy én mondom meg, ki legyen a balszélső, vagy hogyan kell a füvet nyírni, de azt igen, hogyan kell a pályának kinéznie. Ez csak egy példa természetesen, hiszen amennyire tudom, nagyon szorgos kezek gondoskodnak a pályák állapotáról Kispesten is. A Honvédban remek emberek dolgoznak, újak a tulajdonosok, modern a szemlélet, és hamarosan elkészül az új stadion is. Szóval jónak tartom az irányt, és biztos vagyok benne, tudok segíteni abban, hogy még jobbak legyünk” – tette hozzá Urbányi.

2020.11.28 15:33:31

Labdarúgó NB I P. Gy.

2020.11.28 13:47:40

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

A nyírségi csapat másodszor sem tudta legyőzni az újoncot, amely először nem kapott gólt ebben a bajnokságban.

2020.11.27 23:06:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Igyekszem igényes lenni, hogy ne csalódjak.

2020.11.27 19:55:34

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Beridze 40 méterről lőtt gólt, de Ádám Martin a 91. percben pontot mentett a vendégeknek.