CSERHÁTI ANDRÁS 2021.09.03 10:44 Frissítve: 2021.09.03 10:56

Honvéd: Nagy Dominik sohasem feledi a segítséget

A Bp. Honvéd szélsője beszélt adósságról, remélt csúcsdöntésről és a légióskodásáról szőtt álmáról is.

Nagy Dominik a következő fordulóban egykori csapata, a Ferencváros ellen is elszántan lép pályára (Fotó: Balogh László)


Nagy Dominik, a Bp. Honvéd szélsője értetlenül állt a csapat teljesítménye előtt: a kispestiek a Debrecentől (1–4) és az MTK-tól (0–1) is kikaptak, majd következett az Újpest elleni iksz (1–1), ezután pedig mintha varázsütésre megváltozott volna az együttes játéka, 3–1-es győzelem a Paks, majd a ZTE FC ellen.

„Sokat beszélgettünk a csapattársakkal, meg akartuk fejteni, a gyenge kezdés után miért futballoztunk felszabadultan, magabiztosan és határozottan a Paks és a Zete ellen, de nem találtuk meg azt a momentumot vagy napot, amikor történhetett valami. De a lényeg, hogy átlendültünk a gyenge kezdésen – mondta lapunknak Nagy Dominik, a Honvéd 26 éves, tízszeres válogatott futballistája.  – Játékban mindenki a maximumot nyújtotta az utóbbi két meccsen: sokkal agresszívabbak voltunk, a legtöbb párharcot megnyertük, és legalább ennyire fontos, hogy a támadószekcióban hatékonyabban használtuk ki a lehetőségeinket. Hogy ebben mekkora szerepe van a nyáron érkező Nenad Lukicsnak? Óriási. Ha a szerb csatár pályán van, nekünk is könnyebb, érti a játékot, gólerős, az utóbbi három bajnokin három gól a mérlege.”

A Honvéd jövő szombaton a Ferencvárost fogadja a Bozsik Arénában – Nagy Dominik összesen négy évet töltött el a zöld-fehéreknél.

TESZTMECCS A BMTE ELLEN
Pénteken 11 órától rendezik a Bp. Honvéd–BMTE felkészülési mérkőzést a Magyar Futball Akadémián. A belépés ingyenes, de védettségi igazolvány vagy a védettséget igazoló applikáció kötelező.

„A Fradival egy bajnoki címet és három Magyar Kupát nyertem, de már kevés játékos van az Üllői úton, akivel együtt szerepeltem – a kapus Dibusz Dénessel sokat játszottunk együtt, rajta kívül csak a védő Miha Blazicot ismerem. De sohasem feledem, hogy a kispesti klub lehetőséget adott januárban, amikor előzőleg nyolc hónapot hagytam ki sérülés miatt. Ezt meg akarom hálálni, s azt is tudom, adós voltam a jó játékkal a tavasszal. Közelítek a százszázalékos formámhoz, ehhez persze az is kellett, hogy sérülésmentesen végigdolgozzam a nyarat. Ennek köszönhetően két bajnoki gólnál tartok – az eddigi csúcsom idehaza éppen ennyi, még a Fradi színeiben, légiósként pedig ötig jutottam a Legia Warszawában. Célként tűztem ki magam elé ennek megdöntését, valamint a gólpasszok halmozását. Szeretnék még légiósnak állni, de tudom, ehhez extra teljesítmény szükséges – egyelőre azonban a jövő heti meccs lebeg a szemem előtt. Remélem, a legutóbbi két siker lázba hozta a szurkolókat, és sokan lesznek a lelátón a Fradi ellen! A többi rajtunk múlik.”

 

2022.01.26 23:31:39

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A baj­nokság el­­látja egyik fő feladatát.

2022.01.25 14:54:52

Labdarúgó NB I P. K.

Rutintalan érkezők Zalaegerszegen, öt új védővel válhat még stabilabbá a Mezőkövesd.

2022.01.24 19:54:02

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

A székesfehérvári labdarúgó fiatalon, 29 évesen vonult vissza – nem hétköznapi történet az övé.

2022.01.25 08:25:00

Labdarúgó NB I P. K.

Erős maradhat a csapat Kisvárdán, Bumba is beállhatott a sorba. A Puskás Akadémia a jobb szélen erősítene.