Honvéd: brazil a láthatáron; Balogh külföldi kérői

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 09:53
null
A Budaörs elleni felkészülési meccsen, a mezőnyjátékosok között Nono volt az egyetlen új szerzemény a Honvédban, de ez a helyzet hamarosan változhat (Fotó: honvedfc.hu)
Szerdán a Budafok ellen játszotta második nyári felkészülési meccsét a Honvéd, amelyben két új játékos léphetett pályára, de a hírek szerint a kispesti keretben lehet még változás.

 

A Honvéd két nyári szerzeményével, a kapus Szappanos Péterrel és a spanyol középpályással, Nonóval a soraiban 4–1-re nyert szerdán az NB II-es Budaörs elleni felkészülési meccsen.

Kihagyta ugyanakkor a meccset a csatár Balogh Norbert, aki az előző bajnoki idényben tíz gólt szerzett és formációnk szerint több külföldi klub érdeklődik iránta, lehet, hogy távozik Kispestről. A szélső, valamint a jobb oldali hátvéd, Mohamed Mezgrani kisebb sérüléssel bajlódik, ezért nem játszottak szerdán.

Úgy tudjuk, a bal oldali védő, Eke Uzoma már elköszönt a csapattól, korábbi klubjához, az NB II-es PMFC-hez tart. Helyére egy évre kölcsönbe érkezhet Kispestre, vásárlási opcióval Talys Oliveira, a 22 éves brazil legutóbb az NK Osijekben futballozott, 11 tétmeccsen kapott lehetőséget – érdekes, hogy a Budaörsi SC ellen Zsótér Donát kapott szerepet balbekként, s jól oldotta meg feladatát. Érdekesség, hogy Talyst a Transfermarkt már a Honvéd játékosaként tünteti fel, pedig a klub még nem jelentette be a szerződtetését.

Búcsút inthet a kispesti klubnak Nagy Sándor, a 35 éves kapus tavaly nyáron érkezett Debrecenből, de egy év alatt egyetlen él-vonalbeli mérkőzésen sem kapott bizonyítási lehetőséget.

A Budapest Honvéd eddigi felkészülési mérkőzései
Bp. Honvéd–FC Ajka (II.) 1–0 (Nagy G.)

Bp. Honvéd–Budaörsi SC (II. o) 4–1 (Tóth-Gábor, Bőle, Eppel, Zsótér)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nono (José Antonio Delgado Villar, spanyol, Slovan – Szlovákia), Szappanos Péter (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Cipf Dominik (BFC Siófok)?, Artur Craciun (moldovai-román, FC Viitorul – Románia)?, Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Josip Knezevic (horvát, PAFC – szabadon igazolható), Talys Oliveira (brazil, NK Osijek – Horvátország)
Távozók: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth András (Budafoki MTE), Djordje Kamber (az NB III-as Bp. Honvéd-MFA II játékos-edzője lett), Kesztyűs Barna (Paksi FC), Lukács Dániel (Kecskeméti TE), Soltész Dominik (ajkai kölcsön után Debreceni VSC)
Kölcsönbe távozók:
László Dávid (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Naser Aliji (albán-svájci), Balogh Norbert, Nagy Sándor (ukrajnai), Eke Uzoma(nigériai, lejár a szerződése, Pécsi MFC)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik