Felkészülés: fordított a Honvéd; két góllal nyert az MTK

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.30. 12:20
null
Bőle Lukács ünnepli a Budaörs elleni gólját (Fotó: Budapest Honvéd FC/Facebook)
Szerda délelőtt két NB I-es labdarúgócsapat is felkészülési mérkőzést játszott: a Budapest Honvéd az NB II-es Budaörsöt, az MTK Budapest az NB III-as BVSC-t győzte le.

A másodosztályú Budaörs némi meglepetésre már a 12. percben megszerezte a vezetést a Honvéd otthonában: jobb oldali beadás után Kékesi Alexander fejelte közelről a kapuba a labdát. A kispesti csapat még a szünet előtt egyenlített, a bal oldali beadás után Tóth-Gábor Kristóf fejelt gólt.

A fordulás után újabb fejes gólt szereztek a kispestiek: Zsótér Donát beadása után Bőle Lukács volt eredményes. A hajrában egy védelmi hibát kihasználva Eppel Márton köszönt be, majd a ráadásban Zsótér állította be a 4–1-es végeredményt.

A Honvéd–Budaörs mérkőzés felvétele vágatlanul

Az MTK két góllal legyőzte a BVSC-t (Fotó: mtkbudapest.hu)
Az MTK két góllal legyőzte a BVSC-t (Fotó: mtkbudapest.hu)

A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején szinte azonnal megszerezte a vezetést az MTK az NB III-as BVSC ellen: Mezei Szabolcs szabadrúgása után a kapufán csattant a labda, a kipattanót Vancsa Zalán közelről a kapuba küldte. Húsz perccel később megduplázta előnyét az élvonalbeli együttes, James Weir kiugratása után Andrija Drljo lőtte 15 méterről a kapuba a labdát.

A hajrában egy súlyosnak tűnő sérülés borzolta a kedélyeket, egy kemény belépő után Kaka Godwordsot kellett hosszan ápolni, majd mentővel kórházba is szállították – az MTK klubhonlapjának beszámolója szerint az izomszakadást és a törést sem lehet kizárni. Újabb gól már nem született, az MTK 2–0-ra megnyerte a mérkőzést.

Az MTK szlovéniai edzőtáborban folytatja a felkészülést.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
BP. HONVÉD–BUDAÖRS (NB II) 4–1 (1–1)
Honvéd:
Szappanos – Sani, Batik, Klemenz, Tamás K., Bocskay, Szendrei, Banó-Szabó, Nagy D., Traoré, Tóth-Gábor. 2. félidő: Tujvel – Kovács N., Baráth, Lovric, Zsótér, Hidi, Nagy G., Nono, Bőle, Májer, Eppel. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Budaörs: Tóth G. – Menyhárt, Zsidai (Gyurácz, a szünetben), Kékesi, Kaproncai, Molnár Cs., Pentneházy (Bognár, a szünetben), Sajbán (Tóth K., 56.), Wincher (Váradi, 86.), Batizi-Pócsi (Halácsi, 75.), Molnár T. (Gula, 75.). Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző: Tóth-Gábor (38.), Bőle (49.), Eppel (89.), Zsótér (90+1.), ill. Kékesi (12.)
Forrás: honvedfc.hu

MTK BUDAPEST–BVSC-ZUGLÓ (NB III) 2–0 (0–0)
MTK: Mijatovics – Balázs B., Perkovic, Tiago Ferreira, Nagy B. – Ramadani, Kata, Palincsár – Grozav, Prosser, Kovácsréti. 2. félidő: Somodi – Kaka Godwords (S. Herrera, 76.), Baki, Nagy Zs., Antonijevics – Varju, Mezei, Kovács M. – Weir, Vancsa Z, Drljo. Vezetőedző: Giovanni Costantino
Gólszerző: Vancsa Z. (48.), Drljo (68.)
Forrás: mtkbudapest.hu

KÉSŐBB
18.00:
Ferencváros–Dunaszerdahely (szlovákiai) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
18.00:
Újpest FC–Sankt Pölten (osztrák), Ausztria
18.00:Paksi FC–III. Kerületi TVE (NB II)
18.00:Mezőkövesd Zsóry FC–Hajdúszoboszlói SE (NB III)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik