CS. A. 2020.01.08 07:56 Frissítve: 2020.01.08 08:29

Honvéd: Batik hosszabbított, napirenden Hidi szerződtetése

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Batik Bence 2023-ig szerződést hosszabbított, valamint napirendre került Hidi Patrik szerződtetése is.

Batik Bence 2023-ig írt alá (Fotó: honvedfc.hu)

 

Már hetekkel korábban hallani lehetett, hogy Batik Bencéhez ragaszkodik a Honvéd, s ezt nyomatékosítani is szeretné – a másfél éve Kispestre kerülő védővel szerződést hosszabbított a klub. A szegedi származású játékos 2018 nyarán igazolt a Honvédhoz, miután távozott a Ferencvárostól. Az ősszel a kispestiek 23 tétmérkőzésén egy kivételével mindegyiken pályára lépett, összesen három gólt szerzett. A Nemzeti Sport osztályzatai alapján ő volt a legjobb védő az NB I-ben, bekerült az ősz álomcsapatába is.

„Boldog vagyok, hogy maradok, nyugodtan mondhatom, könnyen megegyeztünk – mondta lapunknak Batik Bence, a Bp. Honvéd 26 esztendős hátvédje, aki jövő nyáron lejáró megállapodását hosszabbította meg két évvel, így 2023. június 30-ig marad Kispesten. – Megtaláltam a számításaimat a klubnál, óriási dicsőség, hogy az év játékosának is megválasztottak, de úgy érzem, még csak az út elején járok. Jelentős eredményeket akarok elérni a Honvéddal, nem elégszem meg a harmadik, negyedik, ötödik hellyel, ennél többre vágyom. Sajnálom a tavaly elvesztett Magyar Kupa-döntőt, idén nem lehet más célunk, mint aranyérmet szerezni.”

Egy fontos láncszem marad tehát, miközben hivatalosan továbbra sem érkezett senki a csapathoz. Ott van azonban a lehetőségek között Fejes András szerződtetése: a védő távozhat Paksról, s információnk szerint több klub mellett a Honvéd is szívesen megszerezné. Lehet, az ellenkező utat járná be Kálnoki-Kis Dávid, s Kispestről a tolnai zöld-fehérekhez kerülhet, ám a védőt a másodosztályú Vasas is csábítja. 

„Valóban, én is hallottam a Honvéd érdeklődéséről – mondta lapunknak Fejes András, a paksiak 31 éves védője. – De még sok a kérdőjel, azt sem lehet tudni, hogy kölcsönbe vagy végleg engednének el. Bízom benne, hogy néhány napon belül lezárul az ügyem.” 

Úgy tudjuk, a hétfő óta Kispesten edző Hidi Patrik megszerzése is napirendre került, azonban az Irtis Pavlodartól távozó középpályás iránt több hazai és külföldi együttes is érdeklődik.

Eddig Enisz Ben-Hatira és Vadócz Krisztián távozott, s Egerszegi Tamás is mehet, a középpályást a hírek szerint a Vasas vagy a Diósgyőr szerződtetné. Mint már jeleztük, napirenden van a Mol Fehérvár FC-től valószínűleg távozó Anel Hadzic megszerzése – a bosnyák középpályás egyértelműen erősítést jelentene.  

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Fejes András (Paks), Anel Hadzic (Mol Fehérvár), Hidi Patrik (szabadon igazolható, legutóbb Irtis Pavlodar – Kazahsztán) 
Távozók: Enisz Ben-Hatira (tunéziai-német), Vadócz Krisztián (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: CA Penarol – Uruguay)
Kölcsönbe távozók: Tömösvári Bálint (Kaposvár után ETO FC Győr)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vladislav Kulacs (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Egerszegi Tamás (DVTK, Vasas), Kálnoki-Kis Dávid (Paks), David N'Gog (francia)

2021.04.16 11:51:48

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A helyzeteivel rosszul sáfárkodó Budafok nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy kikapott odahaza a DVTK-tól.

2021.04.13 19:45:46

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. Melléfogások Fehérváron, kincsherdálás Újpesten, Eccleston Békéscsabán, kevés légióssal kieső Puskás Akadémia.

2021.04.15 18:12:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az MTK megszerezte ugyan a vezetést a Mol Fehérvár ellen, de a vendégek fordítani tudtak.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.