Futsal: bezavarhat a tévés közvetítés; bajnok lehet az ETO

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.15. 10:02
null
Rábl Jánoson (jobbra) sok múlhat, ha az ETO megállítja, már pénteken bajnok lehet (Fotó: Machalek Attila)
Bajnokot avathatnak ma a futsal NB I-ben. A Rába ETO hazai pályán a címvédő MVFC-Berettyóújfalut fogadja, és ha győz, behozhatatlan előnybe kerül riválisával szemben.

A győriek öt ponttal állnak a Berettyóújfalu előtt, így ha péntek kora este nyernek, biztosítják bajnoki címüket. Az eredetileg hétfőre kiírt bajnokit azért rendezik meg pénteken, mert a Sport Televízió közvetíti. A két csapat azonban ezt csak szerda este, 45 órával a mérkőzés kezdete előtt tudta meg – a döntést különösen a vendégek nehezményezték.

„Talán kissé bizakodóbb lettem volna, ha nem negyvenöt órával a mérkőzés előtt kapunk hivatalos értesítést a játéknapról – mondta Turzó József, az MVFC edzője a futsalhungary.hu-nak. – Mentális, taktikai és kondícionális mikrociklus közepén járunk. Aki versenysportban dolgozik, tudja, milyen fontos is ez. Természetesen a játékosaim a legjobb sportemberek közé tartoznak, és ezt mindenkor, mindenhol, így pénteken is bizonyítják.”

Mezei József, a Berettyóújfalu elnöke sem örült a döntésnek, a győriek viszont elképzelhetetlennek tartják, hogy egy ilyen jelentőségű találkozó ne kerüljön képernyőre.

„A magasabb sportdiplomáciával rendelkező ellenfelünk nem túl etikus módon elérte, hogy pénteken legyen a meccs – mondta Mezei József. – Ennek ellenére ott leszünk, és csapatunk igazi sportemberekhez méltó módon küzd majd.”

„A két csapat mérkőzései jelentik a csúcsot a magyar futsalbajnokságban – véli Drucskó Zoltán, az ETO elnöke. – Elképzelhetetlennek tartom, hogy mindez ne a televízió nyilvánossága előtt történjen. Különösen jelen esetben, amikor a bajnoki címről dönthet a találkozó. Remélem, telt ház és több ezer tévénéző előtt a futsalt népszerűsítő és győri győzelmet hozó mérkőzést játszunk.”

A két csapat az előző hónapokban több kiegyenlített meccset játszott egymással. Legutóbbi öt találkozójukból kettőt nyert meg az ETO, kettőt a Berettyóújfalu, egy összecsapás döntetlen lett. A pénteki mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti.

FUTSAL NB I, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS
17.15: Rába ETO–MVFC-Berettyóújfalu (tv: Sport2)

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. RÁBA ETO 7 7 30 12 28
2. MVFC-BERETTYÓÚJFALU 7 6 1 38 14 23
3. SWIETELSKY- HALADÁS VSE 7 3 1 3 32 36 12
4. FUTSAL CLUB VESZPRÉM 7 2 5 24 35 9
5. ARAMIS SE 7 1 1 5 17 27 8
6. DUNAFERR DF RENALPIN FC 7 1 6 19 36 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik