FTC: Zubkov szerint pszichológiailag nehéz volt együtt dolgoznia oroszokkal

Vágólapra másolva!
2022.09.09. 13:59
null
Olekszandr Zubkovnak pszichológiailag nehéz volt együtt dolgoznia oroszokkal (Fotó: Szabó Miklós)
Az FTC-től az ukrán Sahtar Doneckhez visszatérő Olekszandr Zubkov a német RB Leipzig elleni 4–1-es győzelem előtt adott interjút egy ukrán honlapnak, a Terrikonnak, melynek többek között arról is beszélt, milyen volt együtt dolgoznia a Ferencvárosnál egy orosz edzővel, Sztanyiszlav Csercseszovval az orosz invázió kezdete óta.

„Amint elkezdődött a háború, azt kértem a Fradi-vezetéstől, hogy adjanak nekem egy kis szünetet. Nem tudtam edzeni, pszichológiailag a nullán voltam. Egy hétig nem edzettem, lehet hogy tovább” – idézi a Mandiner Zubkovot, aki hangsúlyozta:

„Nagyon nehéz volt visszamenni a Népligetbe és látni azokat az arcokat. Természetesen nem ők kezdték a háborút, de egy útlevél az útlevél, és azt nem osztogatják csak úgy. Pszichológiailag nagyon nehéz volt. Ez meglátszott a pályán nyújtott teljesítményemen is. Vártam a nyári átigazolási időszakot, hogy tárgyalhassak más klubokkal. A legfontosabb vágyam az, hogy béke legyen Ukrajnában” – szögezte le Zubkov, aki augusztus elején döntött úgy, hogy 2019 után visszatér a doneckiekhez, akiknél 2027-ig írta alá szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik