FTC: Otigba a kiszemelt, újra próbálkoznak a Heerenveennél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.26. 21:32
null
Középső védő kell a Fradinak – el tudják-e csábítani a Heerenveentől Otigbát? (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport Online a Heerenveenhez közel álló forrásból úgy értesült, hogy az átigazolási piacon védőt kereső Ferencvárosnál változatlanul képben van a korosztályos magyar válogatottakban korábban rendre számításba vett Otigba Kenneth. A népligetiek ennek érdekében újabb ajánlatot készülnek tenni az elsőt visszautasító Heerenveennek.

 

 

Információink szerint a zöld-fehérek egy körben már próbálkoztak a hollandoknál, akik viszont elutasító választ adtak. A ferencvárosiak azonban az átigazolási időszak vége előtt újabb ajánlatot készülnek tenni.

Egy belső védő esetleges nyári szerződtetéséről – név nélkül – Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott kedden a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Otigba neve viszont már konkrétan is előkerült, méghozzá egy július végi sajtótájékoztatón. Kubatov Gábor klubelnök viszont akkor általánossággal válaszolt az újságírói kérdésre, miszerint a kiszemeltjeik között szerepel-e a védő, aki a héten ünnepli a 23. születésnapját.

A Ferencváros 2014–15-ben igen stabil védelmi tengellyel rendelkezett: a lengyel Michal Nalepa, a spanyol David Mateos és a horvát Mateo Pavlovic váltotta egymást középen, Batik Bence pedig kisegített, amikor szükséges volt. A szezon azzal indult, hogy Pavlovic visszatért anyaegyesületéhez, a Werder Bremenhez (augusztusra kiderült, megint nem számolnak vele az első csapatnál), Batik megsérült, majd Mateos kikerült a keretből és aláírt az MLS-ben szereplő Orlando Cityhez. Thomas Doll vezetőedző kényszerből Leandro de Almeidával töltötte be az űrt Nalepa mellett, ám Leandro inkább csak tűzoltó ezen a poszton.

Mivel az újonnan igazolt Pintér Ádám középső védő és védekező középpályás is – mindkét poszt elég lyukasnak bizonyult a Zeljeznicar elleni El-selejtezőkön az FTC-nél –, elképzelhető, hogy egy sorral előrébb kerül, már ha sikerül szerződtetni még egy védőt.

Otigba távozása Hollandiában is témát adott a sajtónak, igaz már a tavasszal. Ráadásul akkor még nem magyar vonalat említettek esetében, hanem konkrétan a Celticet.

A magyar-nigériai védő esetében a válogatott is érdekes lehet, hiszen Otigba március közepén hiába kapott meghívót Dárdai Páltól, ő úgy döntött, hogy inkább az afrikai együttes hívására vár. Hiába volt korábban a korosztályos magyar válogatottak alapembere. Abban az esetben viszont, ha a védő az NB I-ben lépne pályára hétről-hétre, talán megváltoztatja a korábbi döntését.

A védő a most zajló szezon három holland élvonalbeli meccsén ott volt a pályán, viszont mindannyiszor csereként: összesen 36 percet(!) tölthetett a pályán. A második együttesben viszont az első fordulóban kezdő lehetett és 90 percet kapott. Otigba szerződése a holland klubnál jövő nyáron lejár. Értékét a transfermarkt.de 700 ezer euróra teszi.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Pintér Ádám (szabadon igazolhatóként, legutóbb Levadiakosz – Görögország), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek: Otigba Kenneth (Heerenveen), Tőzsér Dániel (szabadon igazolható, legutóbb: Watford)

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Lannert Bence (soroksári kölcsön után Pénzügyőr), David Mateos (spanyol, Orlando City – Egyesült Államok), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Simita Gergő (soroksári kölcsön után Rákosmenti KSK), Somália (brazil, Toulouse – Franciaország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár), Pölöskei Péter (Vác – ismét kölcsönbe), Valencsik Ádám (Soroksár), Zsivóczky Péter (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Péter Antal (Paks)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik