HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.03.17 14:11 Frissítve: 2016.04.04 07:46

Hollandia: Otigba nem magyar, hanem nigériai válogatott lesz

A magyar-nigériai kettős állampolgár Otigba Kenneth hivatalos Twitter-csatornáján kedden megjelent az az újságírói tweet, amely szerint a labdarúgó a szülőhazája, Nigéria válogatottjában kíván játszani a jövőben. Ezt később a Nemzeti Sport Online kérdésére is megerősítette.

Kenneth Otigba (balra) a Heerenveen mezében

 

„Sokat gondolkodtam a két lehetőségen, de a szívem a nigériai válogatotté, nagy örömmel viselem majd a Zöld mezt, megtiszteltetés lesz” – jelent meg a rövid üzenet, amelyet a nigériai futballszakíró, Calvin Emeka idézett a magyar utánpótlás-válogatott védőtől mint „breaking news”-t.

A hírt a futballista később a Nemzeti Sport Online megkeresésére is megerősítette.

„Tegnap meghívót kaptam a magyar válogatottól, ezért kellett most döntenem. Felhívott Dárdai Pál, de elmondtam neki, hogy Nigériát választom. Remélem, behívnak a közeljövőben” – válaszolta hívásunkra a Heerenveen magyar-nigériai védője, Otigba Kenneth.

 

 

Otigba a Heerenveen játékosa, és bár stabil csapattaggá vált a holland klubban, a magyar felnőttválogatottba korábban egyszer sem kapott meghívást.

Otigba a nigériai Kadunában született, de Magyarországon nőtt fel – édesapja nigériai, édesanyja magyar. Dilemmájáról, hogy melyik ország válogatottjában játsszon, többször beszélt, és beszámolt arról is, hogy tudomása szerint a nigériai válogatott szakmai stábja szemmel tartja a fejlődését.

Dárdai Pál, a válogatott szövetségi kapitánya a februári kérdezz-felelek során rengeteg kérdést kapott Otigbáról. A válasza akkor a következő volt:

„Az a baj, hogy nincs idő a próbálgatásra, én is figyeltem folyamatosan, az összes meccsébe bele tudok nézni, az összes párharcát, folyamatosan figyelem, de jelen pillanatban a védelem összeállt, alig kaptunk gólt, alig jön kapura lövés. Megvannak azok a játékosok, akikben nagyon bízom. Hogy ha lesz sérülés vagy probléma van, akkor biztos, hogy megkapja a behívóját, de ugyanúgy vannak még játékosok, akik nagyító alatt vannak, és folyamatosan nézem őket az interneten keresztül.”

Egyelőre Otigba nem kapott nigériai meghívót – legalábbis Daniel Amokachi kedden kihirdetett 27-es keretében nem szerepel a Heerenveen 22 éves játékosának neve, azaz a Bolívia és Dél-Afrika elleni mérkőzéseken nem bizonyíthat.

2019.02.14 08:58:43

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A kapitány a közelgő Eb-selejtezőről, a kibővült körről és a nagykövet segítségéről is beszélt.

2019.02.13 23:45:06

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Végh Antal éppúgy a szocializmus egyik furfangos szelepe volt, ahogy a műfajában nála klasszisokkal tehetségesebb Hofi Géza is. Még az sem véletlen tán, hogy Hofi a futballt mint témát vele egy időben »találta meg«.

2019.02.13 23:14:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.02.08 15:23:26

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

Tarlós István főpolgármester Kocsis Sándorról, Varga Zoltánról, gombfociról, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságról.

2019.02.05 09:44:27

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

Közeleg a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb – és közeleg a selejtezők rajtja is.