FTC: Belső védőt még mindenképp szeretnénk – Orosz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.25. 09:13
null
Orosz Pál reményei szerint a szezon végén újabb trófeákkal gazdagodik a Fradi (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/">fradi.hu</a>)
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A Fradi-vezető a szezonbeli tervek mellett beszélt az átigazolási időszak mozgásteréről is. Az alábbiakban sorra vesszük, mely témákban, hogy reagált a vezérigazgató.

A szezonbeli tervekről…

„Természetesen szeretnénk bajnokok lenni. Jól kezdtük a bajnokságot, de ehhez a többieknek is lesz szavuk. A formával már az előző szezonban sem volt gond, hiszen a bajnokságon kívül mindent megnyertünk, az NB I-ben pedig második helyen végeztünk.”

„Meg szeretnénk nyerni mindent, amit lehet.”

Az Európa-liga-kudarcról…

„Minden tiszteletem mellett a Zeljeznicar nem az a csapat, amelyen nem lehetett volna túljutni. Az első meccs szünetében három nullára kellett volna vezetnünk, a második félidőben pedig megláthattuk, miről szól a labdarúgás. A vereség ellenére mégis maradt remény a visszavágóra, az a meccs mégis úgy alakult, ahogy alakult. Beszélgettünk Gera Zoliékkal, a meccs alatt az egész csapat elbizonytalanodott, az elején nem jöttek be a passzok, a megoldások, ez pedig kapkodóvá tette az egész csapatot. Továbbra is állítom, tízből nyolcszor megvernénk a bosnyákokat, mégis most volt az a kettő. Ez sajnálatos, mert most olyan sorsolás volt, ami jó. A Standard Liege sem a Borussia Dortmund, lehetett volna esély. Jövőre ismét megpróbáljuk.”

PAVLOVIC BESZÉLT DOLL-LAL
Úgy tűnik, nem tud megragadni a Werder Bremen első csapatában Mateo Pavlovic horvát védő, aki az előző szezonban a Ferencvárosban játszott kölcsönben.

„A nyár elején, amikor visszajöttem, azt mondták, számítanak rám, most viszont azzal álltak elő, hogy keressek magamnak másik klubot. Ilyen későn ezt már elég nehéz lenne megoldani – idézte a kreiszeitung.de a 25 éves játékost, aki az előző szezonban 26 mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban. – Van két-három lehetőségem, de semmi konkrét.”

Pavlovic szerződése 2016 nyarán jár le a Werdernél, amely a német másodosztályba adná el a játékost, akinek a visszaszerzéséről a lap szerint még Thomas Doll sem mondott le. A védő elismerte, hogy a napokban tárgyalt a Ferencváros vezetőedzőjével, de szívesebben maradna Németországban.

„Szerintem helyt tudok állni itt, a télig maradnék Németországban” – mondta Pavlovic.

Az átigazolásokról általánosságban…

„Mindig próbáltunk minőségre koncentrálni, de nincsenek százszázalékos igazolások – magyarázta a vezérigazgató. – Az elmúlt évek munkája következtében mostanra olyan keret állt össze, amely a magyar NB I-ben feltétlenül meghatározó tud lenni. Most már sokkal könnyebb olyan játékosokat ide hozni, mint Stanislav Sesták, hiszen látható, hogy a Ferencvárosból van továbblépési lehetőség. Besic Angliába, Somália Franciaországba, Mateos az Egyesült Államokba igazolt tőlünk, ezek jó példák.”
„Egy team dönti el, hogy kiket szerződtetünk. Nem egyvalaki, nem Thomas Doll, közös döntés. Nem vétójogról beszélünk, egyöntetű döntés alapján hozunk valakit. Mindig pozícióra keresünk, és mindig több játékost nézünk meg, felállítunk preferenciákat, és megnézzük, hogy ahhoz képest milyen lehetőségeink vannak.”

Nagy Ádámról…

„Szép reményű futballista, technikailag és fejben is rendben van a fiatal kora ellenére. Szerintem lesznek még hasonló játékosaink, az utánpótlásunk elég erős lett. Remélem, a következő években szép számú játékost adhatunk az utánpótlásból az első csapatnak.”

Tőzsér Dánielről…

„Tőzsér Dániel velünk edz. De nincs semmi olyan konkrétum, amiről be tudnék számolni.”

A fizetésekről…

„Óriási differenciák nincsenek, nem is lehetnek, hiszen az feszültséget szülne a keretben. A fiatalok nyilván nem keresnek annyit, mint az idősebbek, a húzóemberek, mint például egy Böde Dániel. Igen, Dani remek példája annak, hogy minden pozícióért versenyhelyzet van, ami inspirálja a játékosokat, felveszi a kesztyűt bárkivel.”

„Somália sokszorosát keresi Franciaországban, annak ellenére, hogy Magyarországon már a Ferencváros is tisztességes fizetéseket tud biztosítani. De a nyugat-európai fizetésekhez képest óriási különbségek vannak. Ha pedig valaki tud ötvenet keresni tíz helyett, akkor nyilvánvaló, hogy előbbit szeretné.”

„Nem jelentős a bérkeret változása, Somáliával kiment egy összeg, azzal tudunk még gazdálkodni. Egy Dzsudzsákot megszerezni nyilvánvalóan utópisztikus elképzelés. Az más kérdés, hogy egy játékos számára szimpatikus egy klub vagy sem.”

Még tervezett igazolásokról…

„Belső védőt még mindenképp szeretnénk igazolni. Mateos elment, ami még sajnálatosabb, Batik Bence megsérült, kár érte, mert most jó eséllyel rendszeresen szerepelhetett volna a csapatban. Sérülés vagy eltiltások esetén viszont nem szeretnénk bajba kerülni, ezért keresünk még játékost. Magyar, külföldi és külföldön játszó magyar egyaránt képben van. Meglátjuk, hogy mi lesz. Erre a pozícióra mindenképp kell még játékos.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik