FTC: megszerezhetik a belga élvonal „gólpasszkirályát” – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.06.03. 18:12
null
Xavier Mercier a Ferencvároshoz igazol? (Fotó: AFP)
A belga Top Mercato úgy tudja, hogy a Ferencváros közel áll Xavier Mercier szerződtetéséhez. A 32 éves francia  támadó középpályás a belga labdarúgó-bajnokságban (Pro League) 11. helyen végző OH Leuven csapatkapitánya.

A korábban a Guingampban és a Kortrijkban is szereplő Xavier Mercier 2019 nyarán, a Cercle Bruges-t elhagyva csatlakozott az akkor még másodosztályú OH Leuvenhez, amelyet 3 góljával és 10 gólpasszával feljutáshoz segített.

Nem kellett sok idő, amíg a belga élvonalban is felfigyeltek rá: a 2020–2021-es kiírásban 11 találatig és 15 asszisztig jutott. Nagyszerű teljesítményének köszönhetően előkelő helyen végzett az év végi szavazáson, így természetesen már akkor is több csapattal szóba hozták.

Mercier az elmúlt idényben 4 gólig és 14 gólpasszig jutott – ezzel egymás után másodszor lett a bajnokság „gólpasszkirálya” –, és idén is jelölték a Pro League év játékosa címére.

A Top Mercato információi szerint a török Konyaspor és a belga Anderlecht is érdeklődik a 32 éves futballista iránt, de a belga lap úgy tudja, hogy a Ferencváros áll a legközelebb a Leuven csapatkapitányának szerződtetéséhez.

Jelzésértékű, hogy a jelenlegi klubjával 2023-ig szerződésben álló, a mértékadó Transfermarkt által 1.3 millió euróra taksált francia támadó középpályás megosztotta a sportportál hírét a Twitter-oldalán.

A hír kapcsán megkerestük az FTC-t, a klub annyit közölt velünk, hogy nem kommentál átigazolási pletykákat, csak a klub hivatalos felületén, a fradi.hu-n közöl tényeket.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Mats Knoester
(holland, Heracles – Hollandia), Adama Traoré (mali, Sheriff Tiraspol – Moldova)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Csonka András (Budafoki MTE), Csontos Dominik (Soroksár), Gera Dániel (Puskás Akadémia),Iyinbor Patrick(Vasas),Katona Bálint (Kecskeméti TE),Katona Máté (Soroksár), Varga Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Giorgi Citaisvili (grúz-ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország), Saliou Guindo (mali, KF Laci – Albánia), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Xavier Mercier (francia, OH Leuven – Belgium)
Távozók: Miha Blazic (szlovén, Angers SCO – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Lasa Dvali (grúz, lejár a szerződése), Róbert Mak (szlovák, lejár a szerződése), Marko Marin (német, visszavonul), Somália (brazil, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Roko Baturina (horvát, NK Maribor – Szlovénia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik