V. J.
2023.04.01 15:11 Frissítve: 2023.04.01 15:27

FTC: Itt az emberek teljesen megőrülnek a futballért – Knoester

A Ferencvároshoz az idény elején csatlakozó hátvéd, Mats Knoester a holland Voetballzone-nak adott interjút, kitérve eddigi magyarországi élményeire.

Mats Knoester jól érzi magát Budapesten (Fotó: Árvai Károly)


A korábbi utánpótlás-válogatott Mats Knoester nyáron költözött hazánkba – szerződése lejártával távozott a holland élvonalból az előző idény végén kieső Heraclestől.

„Nagyszerű Budapesten élni. Hatalmas, turistaszempontból is kiváló adottságokkal rendelkező város. Az is feltűnt, hogy a hollandok körében is népszerű, sokan utaznak ide. Nagyszerű egy ilyen helyen futballozni, különösen azért, mert itt az emberek teljesen megőrülnek a futballért” – mondta a portálnak Knoester.

„Ez Magyarország legnagyobb csapata. A szurkolók fanatikusak és minden meccsen jó a hangulat. Minden meccsen elvárják, hogy győzzünk, ami a korábbi csapataim után számomra új helyzet” – mondta el a hátvéd, aki kitért arra, miben lát különbséget a holland és a magyar labdarúgás között.

„Amiben szerintem Hollandiában jobbak vagyunk, azok az edzőtermek, illetve a játékosok személyes kísérése. Itt sokkal inkább magadra vagy utalva. Emellett Magyarországon a hollandiainál nagyobb a különbség a kiemelkedő és a szerényebben teljesítő csapatok között.”

A 24 éves hátvéd elmondta, nem volt egyszerű feladat hozzászokni a nemzetközi mezőny ritmusához.

„A Heracles után nagy ugrás volt az Európa-liga-szereplés. Muszáj alkalmazkodni, itt nem lehet utólag javítani egy hibán. Ha valamit rosszul csinálsz a pályán, rögtön gondot okoz.”

Pályafutása folytatása kapcsán elmondta, mindig igyekszik rövid távú célokat kitűzni maga elé.

„Szeretném karrierem minden állomásából a legtöbbet kihozni. Jelenleg ez a magyar bajnoki cím, az első bajnoki címem profiként. Ha továbbra is teljesítek, új kihívások várnak rám.”

„Szerintem csodálatos lenne egy nap Olaszországban vagy Németországban játszani. Sokat néztem a Serie A-t és a Bundesligát, mert ezekben a bajnokságokban sokat foglalkoznak a védekezéssel. Egy ilyen lépés hosszú távon nagyon jót tenne a fejlődésemnek.”

Mats Knoester legközelebb vasárnap, a Ferencváros Mol Fehérvár elleni mérkőzésén bizonyíthat a pályán.

2023.06.09 23:54:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kegyetlen látvány volt, amikor Marco Rossi (nem a miénk...), a Genoa akkori középpályása és csapatkapitánya begyűjtötte a pályán a dresszeket társaitól, akik szépen sorban, engedelmesen átnyújtották neki. Nem lehet szebben mondani: azokban a pillanatokban aljasul, csoportosan, mindenki szeme láttára megerőszakolták a futballt.

2023.06.09 23:23:16

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

Ajánló beállításra vár