FTC: A gól örömét sohasem lehet megszokni – Myrto Uzuni

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2021.02.24. 09:47
null
Myrto Uzuni, a Ferencváros labdarúgócsapatának albán szélsője az első Magyar Kupa-mérkőzését játszhatja (Fotó: Török Attila)
Myrto Uzuni, a Ferencváros labdarúgócsapatának albán szélsője az első Magyar Kupa-mérkőzését játszhatja, és úgy készül, hogy emlékezetes produkciót nyújtson szerda este.

 

– Rendhagyó napja lesz a szerdai, hiszen Magyarországra érkezése óta a Magyar Kupában még nem lépett pályára. Várja a bemutatkozást?
– Valóban, az eddigi kupameccseinket kihagytam, rendre a televízióban néztem őket – felelte Myrto Uzuni, a zöld-fehérek albán szélsője, akit Szerhij Rebrov korábban alighanem a hétvégi bajnoki mérkőzésekre pihentetett. – Meglátjuk, szerdán lehetőséghez jutok-e. Mindenesetre úgy készülök, hogy igen, ez a kupamérkőzés mégis csak más lesz, mint az eddigiek: rangadó következik! A Fehérvár ellen lépünk pályára, fontos mérkőzés vár ránk.

– Mit szólt a rivális botladozásához?
– Nem rám tartozik. Természetesen figyelemmel követtem az eredményeiket, magam is úgy számoltam, hogy a Fehérvár lehet a legfőbb riválisunk a bajnokságban, de másként alakult... A Ferencváros ellen mindenki dupla motivációval lép pályára, mindenki szeretné megmutatni, jobb, mint mi vagyunk.

– A jelek szerint nem különösebben zavarja ez fradistákat...
– A Fradinál nem létezik más, csak a győzelem. Persze lehetnek rossz napok, előfordul, hogy kikapunk, döntetlent játszunk, de a mentalitásunk akkor is ugyanolyan: győzni mindenáron! A bajnokságban sem szabad lazítanunk, ne feledjük, még nem nyertünk semmit. Egyelőre ott tartunk, hogy a vártnál jobb helyzetből várhatjuk a hajrát.

– Legutóbb győztes gólt szerzett, ezúttal a Honvéd kapuját vette be. Motiváltnak tűnik.
– A gól örömét sohasem lehet megszokni. Nemcsak duma, tényleg minden mérkőzésen gólt szeretnék szerezni. Nehéz gyerekkorom volt, soha semmi nem hullott csak úgy az ölembe, megtanultam, mindenért küzdeni, harcolni kell, én nem dőlhetek hátra.

– A gólja előtt éppen reklamált, amikor a labda ön elé pattant, és bumm!
– Úgy éreztem, a labda az ellenfél védőjének kezére pattant, egyértelmű volt, hogy tizenegyes járt volna. Láttam, a játékvezető engedte, hogy menjen tovább a játék, és amikor a szélen Eldar Civic elé került a labda, már arra arra koncentráltam, hogy a lehető legjobb helyre mozduljak be. Figyeltem a labdát, és amikor jött, lőttem is. Nem volt könnyű szituáció, hiszen csak annyit láttam, hogy üres a kapu bal oldala. Szerencsére nem tévedtem. Edzéseken sokat gyakoroljuk ezeket a helyzeteket, az, hogy ilyen jól eltaláltam, az automatizmussá váló mozdulatnak is köszönhető.

– Azóta, amióta Magyarországon légióskodik, most van a legjobb formában?
– Sőt, talán egész pályafutásom során most vagyok a topon, beleértve a korábbi horvátországi időszakomat is. Az elmúlt hónapokban egyre jobb formába lendültem, a Bajnokok Ligája-mérkőzések is nagy lökést adtak, az albán válogatottban is gólt lőttem, ezek mind-mind jót tettek az önbecsülésemnek.

– Utóbbi hét mérkőzésén hat gólt szerzett. Nem bánja, hogy Mezőkövesden gól nélkül maradt, hiszen akkor nem mindennapi sorozatot tudhatna magáénak.
– De, kicsit bánt, kár lenne tagadni. Nagyon jó lett volna Mezőkövesden is a kapuba találni, már csak azért is, mert akkor talán nyerünk.

– Figyelte a klubrekordot?
– Eleinte nem. Nekem a csapat az első, az egyéni célok csak azt követően jöhetnek. Támadó vagyok, minden mérkőzésen szeretnék gólt szerezni, képtelen vagyok leállni, nem ezzel a céllal pályára lépni.

– Azzal, hogy ötször egymás után eredményes volt, beérte Nyilasi Tibort, Albert Flóriántól pedig mindössze egy találattal maradt le. Tudja egyáltalán, hogy kik ők?
– Őszinte srác vagyok, el kell ismernem, amikor Magyarországra kerültem, nem tudtam... Aztán amikor egyre jobban éreztem magam a Ferencvárosnál, többet és többet olvastam a klub történelméről. Az utóbbi időben az öltözőben is téma volt a rekordom, így Nyilasi Tibor és Albert Flórián legendás pályafutásának külön is utánaolvastam. Pontosan tisztában vagyok vele, milyen nagyszerű játékosok voltak. Nekem már az is megtiszteltetés, hogy a nevem velük egy lapra került fel. Legendák voltak, én pedig büszke a teljesítményemre.

– Megszülethet az első kupagól is?
– Nagyon jó lenne. Napról napra jobb szeretnék lenni, úgy kelek ki az ágyból, hogy aznap én döntsem el a találkozót. Otthon sok mérkőzést követek, nekem az az igazi kikapcsolódás, ha meccseket nézek a televízióban. Jó lenne a szerdai mérkőzésen is maradandót alkotni.

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
13.00:Paksi FC–Budafoki MTE– élőben az NSO-n!
13.00:Tállya KSE (NB III)–MTK Budapest– élőben az NSO-n!
14.00:ZTE FC–Budapest Honvéd (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
16.00:Puskás Akadémia FC–Újpest FC– élőben az NSO-n!
16.00:Debreceni VSC (NB II)–BFC Siófok (NB II)– élőben az NSO-n!
17.00:Szombathelyi Haladás (NB II)–Kisvárda Master Good– élőben az NSO-n!
17.30:Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Kedden játszották
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 2–0 (Rui Pedro 37., Vutov 42.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Ferencváros/Mol Fehérvár FC–Paksi FC/Budafoki MTE
Mezőkövesd–Puskás Akadémia FC/Újpest FC
Szombathelyi Haladás (NB II)/Kisvárda–Zalaegerszegi TE FC/Budapest Honvéd
Tállya KSE (NB III)/MTK Budapest–Debreceni VSC (NB II)/BFC Siófok (NB II)

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik