Felkészülés: ollózós gólt vágott a Vidi új szerzeménye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.09. 17:47
null
A fehérváriak döntetlent játszottak a zöld mezes Jabloneccel (Fotó: vidi.hu)
A Videoton 1–1-es döntetlent játszott a cseh élvonalbeli Jabloneccel a két labdarúgócsapat szerda délutáni ausztriai felkészülési mérkőzésén.

VIDEOTON–JABLONEC

CARRILLO: A CSEHEK NEM TUDTAK MIT KEZDENI A VÉDELMÜNKKEL
„A felkészülésünk jelenlegi szakaszában teljesen normális, hogy fáradtabban mozogtak a játékosok, mint ahogy majd akkor fognak, amikor csúcsformába kerülnek néhány héten belül. A csehek elleni barátságos meccs ugyanakkor jól szolgálta a felkészülésünket. Látható volt, hogy ők előrébb tartanak, korábban kezdték a nyári alapozást. Egyik csapat sem tudott sok gólhelyzetet kialakítani, és bár valamivel többet volt a Jablonec játékosainál a labda, az látható volt, hogy nem igazán tudtak mit kezdeni a jól záró védelmünkkel. Az egy egyes eredményt igazságosnak tartom, ugyanakkor ez még mindig nem az a meccs volt, ahol a végeredmény lett volna a legfontosabb” – értékelt a vidi.hu-nak Joan Carrillo.

A Videoton látványos góllal szerezte meg a vezetést a 4. percben: Szolnoki nagy bedobását sikerült fejjel megcsúsztatnia a fehérváriak hivatalos honlapján csupán Nemanja C. néven emlegetett próbajátékosnak a 16-oson belül, a nyáron igazolt horvát középpályás, Dinko Trebotic pedig 15 méterről óriási gólt ollózott – tudtuk meg a vidi.hu tudósításából.

A szeles, esős időben megrendezett mérkőzésen a honlap beszámolója szerint jobbára a küzdelem dominált, és a labdát többet birokló cseh csapat a hajrá kezdetén egy fejes góllal egyenlített.

A próbajátékos sorsáról később dönt a fehérvári csapat szakmai stábja.

A Videoton a legközelebbi felkészülési mérkőzését szombaton délután 17 órakor vívja szintén Ausztriában, az ellenfél a francia bajnok Paris Saint-Germain lesz.

Videoton–FK Baumit Jablonec (cseh) 1–1 (1–0)
Stainach
VIDEOTON
: Calatayud (Horváth T., 46.) – Brachi (Szolnoki, 66.), Juhász (Caneira, 66.), Caneira (Vinícius, 46.), Stopira (Fejes, 66.) – Szolnoki (Sándor Gy., 46.), Trebotic (Szekeres A., 66.) -- F. Oliveira (Gyurcsó, 46.), Kovács I. (Nemanja C., 85.), Kleinheisler (F. Oliveira, 66.) -- Nemanja C. (Nikolics, 46.)
Gólszerző: Trebotic (4.), ill. Dolezal (72.)

TREBOTIC GÓLJA 6:34-TŐL

KECSKEMÉT–BALMAZÚJVÁROS

A Kecskemét 3–1-re győzött a másodosztályú Balmazújváros ellen felkészülési mérkőzésen. Varga Róbert és Patvaros Zsolt kisebb sérülés miatt hiányzott a KTE-ből, de Gyagya Attila visszatért.

A 20. percben Belényesi Miklós kapufás bombájával vezetést szereztek a vendég balmazújvárosiak, de negyedórával később Csima Péter fejelt gólt Szalai Dániel beadása után. A második félidőben aztán a 18 éves Filyó Gábor duplázott: előbb a kapuba bombázott, majd kavarodás után volt eredményes.

KTE-Phoenix Mecano–Balmazújváros 3–1 (1–1)
Kecskemét.
KTE, I félidő:
Verebélyi – Kuti, Gyagya, Vukaszovics, Polyák – Eninful, Pilipovics – Szalai, Csima, Balázs (Gréczi, 25.) – Novák. II. félidő: Szabó G. – S. Juhász, Komáromi, Karan, Kitl – Szivacski (Csillag 70.), Tölgyesi – Kovács, Szavics, Filyó – Pavicsevics.
Balmazújváros: Mester – Németh, Papp, Bakos, Kónya – Oláh, Virágh, Sigér D., Batizi-Pócsi – Belényesi, Kállai. Csere: Tóth, Sigér Á., Andorkó, Angyal, Müller.
G: Csima (35.), Filyó (57., 69.), ill. Belényesi (20.)
Forrás: kecskemetite.hu

PUSKÁS AKADÉMIA–JAGODINA

A Puskás Akadémia FC felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte a szerb bajnokságban a harmadik helyen végző – így Európa-liga-induló – Jagodinát. A felcsútiak első gólját az újonc, fiatalok közül felhozott Makrai Gábor szerezte, míg a másodikat Tischler Patrik büntetőből.

A PAFC-vel kapcsolatos információ, hogy a Mezőkövesd Zsórytól Harsányi Zoltán egy évre, kölcsönbe került Felcsútra.

Puskás Akadémia–FK Jagodina (szerb) 2–0 (0–0)
Wildon (Ausztria), 50 néző. Vezette: Ciochircapetru
PUSKÁS AKADÉMIA: Hajdúch (Mikola) – Vachtler, Tar, Spandler, Fabio – Hudák, Papp M. – Molnár T. (Óvári), Szakály D. (Sallai R.), Harsányi (Makrai) – Tischler.
Gólszerző: Makrai, Tischler (11-esből)

NYÍREGYHÁZA–PANDURII

A Bükfürdőn edzőtáborozó NB I-es újonc szerdán este lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A bécsújhelyi összecsapáson a román első osztály legutóbbi hetedik helyezettjével találkozott Csábi József csapata, s rendkívül kemény, küzdelmes összecsapáson megérdemelten végzett döntetlenre. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a találkozó 48. percében Balogh János tizenegyest hárított. A szabolcsiak legközelebb pénteken 18 órakor a szintén román első osztályú Concordia gárdája ellen lép pályára.

Nyíregyháza Spartacus–Pandurii (román) 0–0
Bécsújhely, 100
néző. Vezette: G. Müller
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Szokol (Patály), Rubus (Gengeliczki), Póti, Jánvári (Törtei) – Csordás (Sándor), Spitzmüller – Szécsi (Pákolicz), Pekár (Koller), Rezes (Huszák) – Bajzát (Lázár). Vezetőedző: Csábi József

PAKS–KAPOSVÁR

A Paks 1–1-es döntetlent játszott a Kaposvárral. Az első félidő végén Heffler Tibor szöglete után Gévay Zsolt fejelt a hálóba, amire a hajrában ugyancsak fejessel válaszolt somogyi részről Alekszandar Jovetics.

MVM-Paks–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–0)
Paks. V: Botló
PAKS: Molnár P. (Máté R, 65.) – Heffler T. (Kulcsár D., a szünetben 46.), Kovács G. (Szekszárdi, 63.), Gévay (Bagó, 63.), Szabó J. (Báló, a szünetben) – Kecskés (Nagy R., 63.), Tamási Zs. (Kiss T., 63.) – Könyves (Hahn., 63.), Bertus (Kesztyűs., a szünetben), Bartha (Bor., 63.) – Eppel (Simon A., a szünetben). Vezetőedző: Csertői Aurél
KAPOSVÁR: Rusák – Földes, Petrók, Jovetics, Hadaró – Zsdrál, Kovács T. – Karacs, Böjte P., Nagy K. – Murai. Cserejátékosok: Somodi, Vadas, Laczkó D., Kiss M., Murai, Hampuk, Kozics, Haruna, Albert. Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Gévay (45.), ill. Jovetics (82.)
Forrás: paksifc.hu

KOZÁRMISLENY–PMFC

Az NB I-es PMFC 1–1-es döntetlent játszott a harmadosztályú Kozármislennyel idegenben felkészülési mérkőzésen.

A hazaiak a 40. percben szereztek vezetést, amikor Nagy Erik vezethette egyedül a labdát, és 19 méterről a jobb sarokba lőtt.

Az 50. percben aztán Mohl Dávid tizenegyesből egyenlített, miután a pécsiek büntetőhöz jutottak Heffler Norbert buktatását követően.

„Gyakorlatilag két különböző csapattal álltunk ki a mérkőzés során. Az első félidőben a fiatal játékosok kaptak lehetőséget. Az általuk mutatott játék miatt kissé bosszús vagyok. Legalább hét ziccert hagytunk ki, míg ellenfelünk első kapura lövéséből megszerezte a vezetést. Azt vártam a fiataloktól, hogy megmutassák magukat, de hiába dolgoztuk ki sorra a lehetőségeket, végül egyikből sem született gól. A második játékrészben pályára lépő csapat pedig szinte egykapuzott a negyvenöt perc alatt, nem nagyon tartózkodtunk sokat a saját térfelünkön. A helyzetek itt is kimaradtak, de látszott, hogyha frissek lesznek a futballisták, akkor meglesz bennük a kellő átütőerő. A támadószekciónk továbbra is erősítésre szorul, Pölöskey mellé szükségünk lenne még egy támadóra – mondta Véber György a pmfc.hu-nak.

FELKÉSZÜLÉS
Kozármisleny FC–PMFC-MATIAS 1–1
(1–0)
Kozármisleny.
Kozármisleny:
Molnár – Domonkos, Tar (Cifra, 58.), Fellai, Valkovics (Szabó P., 54.) – Nagy E., Fenyvesi – Nagy K., Lauer (Reitz, 63.), Cziráki (Várda, 33.) – Tóth A. (Imrő, 73.)
PMFC: Helesfay (Holczer, 30., Gőcze, 60.) – James (Nagy J., a szünetben), Vermes (Romic, a szünetben), Gajág (Balogh B., a szünetben), Turi (Mohl, a szünetben) – Lantos (Horváth A., a szünetben), Bratic (Márkvárt, a szünetben) – Beke (Szatmári, a szünetben), Rácz (Wittrédi, a szünetben), Sós (Heffler, a szünetben) – Gránicz
G: Nagy E. (40.), ill. Mohl (50.)
Forrás: pmfc.hu

TOVÁBBI EREDMÉNY
Csákvár–Dunaújváros PASE 0–3
(0–1)
G: Jakab, Tóth T., Sóron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik