T. N. 2022.01.17 23:00 Frissítve: 2022.01.18 00:17

Felkészülés: négygólos MTK-siker Törökországban

Az MTK hétfőn 120 perces felkészülési mérkőzésen 5–1-re legyőzte az északmacedón Borec Veleszt Törökországban. A mérkőzésen az újonnan igazolt játékosok közül Andrej Kadlec és Futács Márkó is betalált. A kerethez szerdán csatlakozik a Mezőkövesdről szerződtetett Szépe János.

Törökországban készül az MTK, hétfőn 5–1-re nyert (Fotó: mtkbudapest.hu)

A felvidéki születésű belső védőt a nyáron kétéves szerződéssel csábította magához a Mezőkövesd Zsóry, de az ősszel mindössze kilenc bajnokin lépett pályára, a napokban pedig a két klub megegyezett a játékos klubváltásáról.

„A téli szünet kezdetén kerestek meg az MTK-tól, és sokat nem gondolkodtam az ajánlaton   – mondta a 25 esztendős hátvéd.   – A tervezettnél kevesebb játékpercet kaptam Mezőkövesden, több lehetőségre vágytam. A legfőbb indok azonban Márton Gábor személye volt.”

Az MTK Budapest vezetőedzője 2020 tavaszán a ZTE FC-nél dolgozott, ahol mások mellett Szépe János is a keretet erősítette, s a bajnokság hajrájában a kieső helyen álló együttest végül tizenhárom mérkőzésen huszonöt pontot szerezve bent tartotta az élvonalban.

„Hasonló helyzetbe került most az MTK, de a téli igazolásokkal megerősödött a keret, és mivel két éve sikerült véghez vinni a bravúrt, bízom az edzőnk munkájában”    – mondta még Szépe János, aki szerda dél­előtt utazik Törökországba.

A kék-fehérek szerdán 13.30-tól a lengyel Nieciecza Termalica ellen folytatják a felkészülést, majd az edzőtábor végén, pénteken két gyakorlómérkőzést is játszanak, reggel 9 órától a lengyel Radomiak Radom, míg 13.30-tól az ukrán Sahtar Doneck ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–BOREC VELESZ (északmacedón) 5–1
(2–1)
MTK, 1. félidő:
Mijatovics (Somodi) – Varju, Rajkovics, Várkonyi, Sluka – Szpirovszki, Kocsis B. – Miknyóczki, Grozav, Kovácsréti – Miovszki. 2. félidő: Somodi (Csenterics) – Kadlec, Kata, Nagy Zs., Herrera – Ramadani, Mezei – Palincsár, Szakály D., Kovács M. – Futács
G: Miovszki, Grozav, Kadlec, Futács (11-esből), Herrera, ill. Nikolovski

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.