nemzetisport.hu 2017.06.17 17:47 Frissítve: 2017.06.19 12:52

Vereséggel kezdte a nyári felkészülést a Ferencváros

A Ferencváros Kaposváron a horvát élvonalbeli Slaven Belupo csapatával mérkőzött szombat kora este, és a második félidőben egy szöglet utáni kavarodásból esett góllal 1–0-s vereséget szenvedett. A zöld-fehéreknél a nyári szerzemények közül kezdőként Fernando Gorriarán, valamint Lovrencsics Balázs, csereként pályára lépve pedig Priskin Tamás is bemutatkozott.

A Ferencváros a Slaven Belupo ellen kezdte meg a felkészülést (Fotó: facebook.com/fradi.hu)

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SLAVEN BELUPO (horvát) 0–1 (0–0)
Kaposvár,
Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, zárt kapuk mögött
FTC:
Dibusz (Holczer, a szünetben) – Batik, Leandro (Hüsing, a szünetben), Sternberg – Gorriarán (Lakatos, 63.), Gera Z. (Csonka, a szünetben), Hajnal (Bognár I., a szünetben), Csernik – Radó, Lovrencsics B. (Priskin, 63.), Kundrák (Botka, 63.)
Slaven Belupo:
Markovic (Blazevic, 60.) – Puric (Telushi, a szünetben), Medimorec (Bartulovic, 41.), Jovicic (Arap, 71.), Musa – Katic, Goda (Tatar, 60.) – Baric (Bogojevic, 60.), Rebernik (Hlevnjak, 60.), Bistrovic (Sarlija, 71.) – Ivanovszki (Kendes, 60.)
Gólszerző:
Sarlija (74.)

Megkezdte a nyári felkészülési mérkőzéseinek sorát a Ferencváros: Thomas Doll csapata a legutóbbi horvát bajnokság 7. helyezettjével, a Slaven Belupóval csapott össze a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián szombat kora este.

Az eddigi nyári szerzemények közül a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára Fernando Gorriarán, valamint Lovrencsics Balázs, a második félidőben pedig csereként Priskin Tamás is lehetőséget kapott. Szintén a kezdőcsapat tagja volt a súlyos sérülése után felépülő Batik Bence, valamint az előző idény végén profi szerződést kapó Kundrák Norbert is.

A mérkőzés első tíz percében valamelyest aktívabbak voltak ugyan a horvátok, ám Dibusz Dénesnek nem akadt védenivalója, majd a Ferencváros szépen fokozatosan átvette az irányítást és a kezdeményezést.

A zöld-fehérek első kapura lövését Radó András jegyezte a 16. percben, majd a másodikat is néhány perc múlva. A horvátok az első fél órához érve szinte már csak pontrúgásból tudtak zavart okozni, akcióból jobbára csak a pálya mögött parkoló csapatbuszukat veszélyeztették, nem pedig Dibusz kapuját.

Az első ziccert a 35. percben a debütáló Lovrencsics Balázs hibázta el – vagy Antun Markovic védett nagyot, nézőpont kérdése.

A gól nélkül záruló első félidőt követően mindkét csapatban több csere történt, a legfontosabb, hogy ferencvárosi kaput a második félidőre már Holczer Ádám gondjaira bízta Thomas Doll.

A 60. percben aztán beállt Priskin Tamás – a Fradi addigi legveszélyesebb támadóját, Lovrencsics Balázst váltotta –, és rögtön megélénkült a ferencvárosi támadójáték. Igaz, gólt ez sem eredményezett, legalábbis nem a magyar klub részéről.

A 74. percben ugyanis a vendégek a néhány perccel korábban beálló Zvonimir Sarlija szöglet utáni kavarodást követően az egy perccel korábban óriásit védő Holczer kapujába pofozta a labdát, 0–1!

A gól meghozta a horvátok kedvét, megint az első negyedórában látott aktivitással próbálkoztak előnyük növelésével, ám nem jártak sikerrel. De a Ferencváros sem tudott betalálni, ami azt jelenti, hogy a zöld-fehérek vereséggel kezdték a felkészülési mérkőzéseik sorát.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

90. perc: Fél perc hosszabbítás után vége a mérkőzésnek. 1–0-ra nyert a Slaven Belupo.

90. perc: Letelt a rendes játékidő.

89. perc: Sternberget zavarta meg Kendes és szerelte is a védőt, de Csernik kisegítette a társát, így nem jutottak helyzetig a horvátok.

87. perc: Bogojevic szaladt lesre Arap indítása után.

86. perc:  Katic akasztotta Radót 27 méterre a kaputól, szabadrúgás. Bognár lövését Blazevic a jobb alsó sarok elől ütötte oldalra.

85. perc: Sikerült bedobásra cserélni a sarokrúgást...

84. perc:  Bognár szögletét Blazevic paskolta oldalra, újabb szöglet, Bognár átkocoghat a túlsó oldalra.

83. perc: Úgy 45 másodperc alatt sikerült a zöld-fehéreknek elvégezni egy bedobást...

80. perc: Arap újabb szöglete után Katic 7 méterről fejelt a kapu mellé.

79. perc: Gyors horvát kontra végén Tatar beadását Hüsing vágta oldalra az érkezők elől.

76. perc: Hlevnjak húzta vissza Lakatost, sárga lap!

74. perc: Vezetnek a horvátok! Arap szöglete után Katic fejelte le a labdát az ötösön, a védők között érkező Sarlija pedig a hálóba pofozta, 0–1!

73. perc: Katic lövését védte vetődve Holczer.

71. perc: Arap és Sarlija álltak be, Jovicic és Bistrovic szálltak ki.

68. perc: Botka húzódott előre a jobb oldalon, Bognárhoz passzolt, aki kissé jobbról 15 méterről az oldalhálóba lőtt.

67. perc: Priskin ismét próbálkozott, most Blazevic védett.

66. perc: Újabb horvát szöglet, most Csonka tisztázott fejjel.

65. perc:  Priskin első lövése is megvan a zöld-fehéreknél. 17 méterről leadott lövése a jobb kapufa mellé szállt.

64. perc: Horvát szöglet: Bistrovic beadását Priskin vágta ki.

63. perc: Cserék a Fradinál is: Lovrencsics, Gorriarán és Kundrák le, Priskin, Botka és Lakatos be.

62. perc: Bartulovic nyomta el Gorriaránt. Szabadrúgás a tizenhatos bal oldalvonalától. Bognár oldalról élesen kapura lőtt, Blazevic védett.

60. perc: Cserehegyek... Blazevic véd a továbbiakban Markovic helyett. Tatar, Hlevnjak, Kendes és Bogojevic be, Goda, Rebernik, Ivanovszki, és Baric le.

59. perc: Radó lépett ki Bognár indításával, de lesen volt.

58. perc: Bognár szabadrúgása után Hüsing próbált fejelni, de a játékvezető lövés miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

56. perc:  Bistrovic szöglete jobbról, a rövidnél érkezett Ivanovszki és kapura piszkált, Holczer fogta a közeli kísérletet.

55. perc: Nagy helyzet! Csonka passzával Lovrencsics ugorhatott ki ziccerben, 14 méterről lőtt is, de Markovic vetődve védeni tudta a hosszú alsóba tartó lövést.

52. perc:  Batik adta el a labdát a tizenhatosa előtt, végül Sternbergnek kellett kihúznia Rebernik beadását Ivanovszki elől.

50. perc: Leandro, Hajnal és Gera nem jött ki a második félidőre, az újak tehát helyettük érkeztek.

48. perc: Csernik jobbról érkező beadását Bartulovic fejelte oldalra Lovrencsics elől.

46. perc: A Ferencvárosba érkezett Hüsing, Csonka és Bognár, még nyomozzuk kik helyett szálltak be. Azt nem nyomozzuk, hogy Holczer véd Dibusz helyett.

46. perc:  A horvátoknál Bruno Telusi játszik a második félidőben Puric helyett.

46. perc: A horvátok kezdtek.

Megjött a Belupo is.

Hamarosan kezdődik a második félidő, a Ferencváros már a pályán.

1. FÉLIDŐ

45. perc:  Néhány másodperc ráadás után vége az első félidőnek.

43. perc:  Sternberg balról emelt magasan középre, Kundrák azonban hiába helyezkedhetett kedvére, csúnyán elpattant tőle a labda, amikor le akarta venni.

42. perc: Nagy horvát helyzet! Goda passzára Baric robbant rá, betört a tizenhatoson belülre, de a ballábas lövése erőtlenre sikerült, Dibusz könnyen fogta.

41. perc: Bartulovic váltotta Medimorecet.

38. perc:  Katic ült a földre, ám az ápoló személyzet Medimorechez érkezett, aki cserét kérve lebattyogott a pályáról, mert megsérült.

36. perc: Dibusz a tizenhatos bal oldali vonaláig kifutva fogott meg egy indítást, ám harsant a játékvezetői sípszó, mivel a bíró szerint a kapus kilépett a tizenhatoson kívülre. Csak jeleznénk, hogy a sporttárs a kezdőkörből szúrta ki a szabálytalanságot...

35. perc:  Fradi-ziccer! Gera szöktetésével Lovrencsics lódult meg a kapu felé, egyedül vezette rá Markovicra, és el is próbálta mellette lőni a labdát, de a kapus lábbal, bravúrosan védett.

34. perc: Csernik mentett szögletre Ivanovszki elől. Bistrovic a sarokból középre tekerte, Musa ollózni próbált, de Jovicic megrúgta a társát...

32. perc:  Katic húzott középre jobbról, majd 18 méterről lőtt is, de a kapu mögött 20 méterrel parkoló csapatbuszt sikerült eltalálnia...

30. perc: Sternberg élesen lőtte középre a labdát balról, Lovrencsics elől szögletre mentettek a védők. Hajnal a sarokból Kundrákot kereste, de Medimorec megelőzte a fejelni készülő fiatal ferencvárosit.

29. perc: Gyors ferencvárosi kontra végén Hajnal húzott volna el a jobb szélen, de inkább visszafordult, és a saját térfelén tartózkodó Gerának játszott, így odalett a helyzet.

27. perc: Bistrovic ívelt a kapu elé szabadrúgásból jobbról, a felpattanó labdát a hosszú oldalon érkező Musa már nem érte el.

25. perc: Némi zavar a horvát védelemben: Sternberg felívelését Lovrencsics – és az érkező Markovic kapus – elől Jovicic fejelte oldalra.

22. perc:  Szép ferencvárosi akció végén Gorriarán játszott Radóhoz, aki egy csel után 20 méterről Markovic ölébe lőtt.

19. perc: Kundrák harcolt ki szögletet Ivanovszkival szemben. Hajnal tekerte középre jobbról, Lovrencsics fejelt 10 méterről a jobb kapufa mellé.

16. perc: Hajnal végezhette el az első ferencvárosi szögletet: Sternberghez passzolt „kicsiben”, aki Radónak játszott, ő pedig balról, 19 méterről lőtt, Markovic biztos kézzel fogta a pont előtte lepattanó labdát.

14. perc: Átköltözött a horvátok térfelére a Ferencváros már vagy másfél perce, Leandro próbált Radó felé ívelni, de Markovic lehúzta előle a labdát.

11. perc: Kundrák váltott ritmust, Musa csak szabálytalanul tudta megállítani, szabadrúgás. Hajnal beadása nem okozott veszélyt a horvátok kapuja előtt.

9. perc: Csernik borította fel Godát, szabadrúgás. Bistrovic beadását Batik kifejelte, Goda nagyon rákészült a lövésre, majd 27 méterről nagyjából ugyanennyivel lőtt a kapu mellé...

7. perc: Leandro akasztotta a tizenhatos bal oldalánál Godát, a játékvezető sípolt, és szögletet jelzett. Bistrovic a hosszú oldalra ívelte, végül Radó takarított.

6. perc: Rebernik passza után Baric került lövőhelyzetbe, 23 méterről fölé lőtt.

5. perc:  Kundrák tört be balról a tizenhatoson belülre, a labda Radó elé került, majd Gera is játékba avatkozott, de a végül a védők felszabadítottak.

4. perc:  Rebernik lépett oda Sternbergnek, a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

3. perc: Baric tört előre középen szép cselekkel és már lőtávolba került, amikor Kundrák becsúszva szerelte.

1. perc:  A Ferencváros kezdte a mérkőzést.

Az új igazolások közül ma még Priskin Tamás játékára lesz lehetőség elviekben: a válogatott csatárt a cserék között nevezte Thomas Doll a mérkőzésre.

A Ferencváros kezdőcsapatának tagja továbbá a hosszú sérüléséből felépült Batik Bence is.

A nyári szerzemények közül az uruguayi Gorriarán és a Soroksártól érkező Lovrencsics Balázs – a válogatott Gergő öccse – szerepel a kezdőcsapatban.

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros első felkészülési mérkőzése. A találkozó helyszíne Kaposvár, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályája, a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

ÉRDEKESSÉGEK

A horvátok támadója, az egykori Videoton-csatár Mirko Ivanovszki 27 alkalommal szerepelt Macedónia felnőtt válogatottjában. Találják ki, mely ország ellen szerezte egyetlen gólját a nemzeti csapatban? Igen, Andorra. Mutatjuk (0:48-tól):

Friss hír, hogy a Ferencváros további egy évvel meghosszabbította a 36 éves rutinos középpályás, Hajnal Tamás szerződését. Bővebben itt olvashat az 59-szeres válogatott játékos kontraktusának ügyéről.

Mondhatjuk, hogy hazai pályán szerepel Bőle Lukács, aki korábban az NB I-ben csak a Kaposvári Rákóczi színeiben lépett pályára – 52 mérkőzésen egy gólt szerzett az élvonalban.

Ismerős arcok II: na, ki az a korábbi kiváló kapus, aki a Slaven Belupo kispadját otthagyva lett 1999 tavaszán a Ferencváros vezetőedzője? Segítünk, nem Stanko Poklepovic. A helyes megfejtés: Marijan Vlak.

A Ferencvárosnál az érkezők sorát gyarapítja Otigba Kenneth, aki a második Kenneth keresztnevű labdarúgója a klubnak. Az első egy dán fickó volt, Kenneth Christiansen, aki 1994 tavaszán, majd az 1994–1995-ös idényben összesen 20 bajnokin 2 gólt szerzett a bajnokságot nyerő zöld-fehéreknél. Később egyébként a dán női válogatott szövetségi kapitánya volt.

Ismerős arcok: a horvátok keretének tagja két olyan labdarúgó is, aki korábban szerepelt a magyar élvonalban: Selim Bouadla 2011 és 2015 között a DVSC-t erősítette (75 bajnoki/10 gól), míg Mirko Ivanovszki 2015-ben a Videoton játékosa volt (16 bajnoki/2 gól).

Csak a miheztartás végett: a Ferencváros a mögöttünk hagyott idényben a bajnoki tabella 4. helyén végzett, és a Vasas ellen tizenegyesekkel megnyerte a Magyar Kupát.

A Slaven Belupo a legutóbbi idényben a horvát bajnokság 7. helyén végzett. A kaproncaiak 1997-ben jutottak fel a horvát élvonalba, és azóta is a legmagasabb osztályban szerepelnek. A legjobb bajnoki eredményük egy ezüstérem 2008-ból – továbbá két bronzérem (2005-ből és 2012-ből).

A mai mérkőzésen mutatkozhatnak be a nyáron igazolt labdarúgók a Ferencvárosnál, azaz először léphet pályára a zöld-fehéreknél Priskin Tamás, Fernando Gorriarán, Bőle Lukács, Otigba Kenneth és Lovrencsics Balázs is.

A FERENCVÁROS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: 
június 11. 
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 17., 18.00, Kaposvár: Ferencváros–Slaven Belupo (horvát)
A többi még nem ismert.

 
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia) 
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas)
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Standard Liege – Belgium), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Jova Levente (soroksári kölcsön után érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, Vasas)

2020.10.30 21:07:50

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A két legerősebb magyar csapat ütközete következik.

2020.10.29 14:04:49

Labdarúgó NB I BALÁZS DÁVID

Az élvonalban szereplő diósgyőri együttes Békéscsabán harcolta ki a továbbjutást.

2020.10.28 10:30:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A koronavírus miatt edzőjük nélkül játszottak a lila-fehérek Dunaújvárosban, de simán továbbjutottak.

2020.10.28 11:41:05

Labdarúgó NB I B. Á.

A grúz támadó tizenegyest hibázott, utána viszont fejjel és lábbal is betalált.