Vereséggel kezdte a nyári felkészülést a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2017.06.17. 17:47
null
A Ferencváros a Slaven Belupo ellen kezdte meg a felkészülést (Fotó: facebook.com/fradi.hu)
A Ferencváros Kaposváron a horvát élvonalbeli Slaven Belupo csapatával mérkőzött szombat kora este, és a második félidőben egy szöglet utáni kavarodásból esett góllal 1–0-s vereséget szenvedett. A zöld-fehéreknél a nyári szerzemények közül kezdőként Fernando Gorriarán, valamint Lovrencsics Balázs, csereként pályára lépve pedig Priskin Tamás is bemutatkozott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–SLAVEN BELUPO (horvát) 0–1 (0–0)
Kaposvár,
Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, zárt kapuk mögött
FTC:
Dibusz (Holczer, a szünetben) – Batik, Leandro (Hüsing, a szünetben), Sternberg – Gorriarán (Lakatos, 63.), Gera Z. (Csonka, a szünetben), Hajnal (Bognár I., a szünetben), Csernik – Radó, Lovrencsics B. (Priskin, 63.), Kundrák (Botka, 63.)
Slaven Belupo:
Markovic (Blazevic, 60.) – Puric (Telushi, a szünetben), Medimorec (Bartulovic, 41.), Jovicic (Arap, 71.), Musa – Katic, Goda (Tatar, 60.) – Baric (Bogojevic, 60.), Rebernik (Hlevnjak, 60.), Bistrovic (Sarlija, 71.) – Ivanovszki (Kendes, 60.)
Gólszerző:
Sarlija (74.)

Megkezdte a nyári felkészülési mérkőzéseinek sorát a Ferencváros: Thomas Doll csapata a legutóbbi horvát bajnokság 7. helyezettjével, a Slaven Belupóval csapott össze a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián szombat kora este.

Az eddigi nyári szerzemények közül a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára Fernando Gorriarán, valamint Lovrencsics Balázs, a második félidőben pedig csereként Priskin Tamás is lehetőséget kapott. Szintén a kezdőcsapat tagja volt a súlyos sérülése után felépülő Batik Bence, valamint az előző idény végén profi szerződést kapó Kundrák Norbert is.

A mérkőzés első tíz percében valamelyest aktívabbak voltak ugyan a horvátok, ám Dibusz Dénesnek nem akadt védenivalója, majd a Ferencváros szépen fokozatosan átvette az irányítást és a kezdeményezést.

A zöld-fehérek első kapura lövését Radó András jegyezte a 16. percben, majd a másodikat is néhány perc múlva. A horvátok az első fél órához érve szinte már csak pontrúgásból tudtak zavart okozni, akcióból jobbára csak a pálya mögött parkoló csapatbuszukat veszélyeztették, nem pedig Dibusz kapuját.

Az első ziccert a 35. percben a debütáló Lovrencsics Balázs hibázta el – vagy Antun Markovic védett nagyot, nézőpont kérdése.

A gól nélkül záruló első félidőt követően mindkét csapatban több csere történt, a legfontosabb, hogy ferencvárosi kaput a második félidőre már Holczer Ádám gondjaira bízta Thomas Doll.

A 60. percben aztán beállt Priskin Tamás – a Fradi addigi legveszélyesebb támadóját, Lovrencsics Balázst váltotta –, és rögtön megélénkült a ferencvárosi támadójáték. Igaz, gólt ez sem eredményezett, legalábbis nem a magyar klub részéről.

A 74. percben ugyanis a vendégek a néhány perccel korábban beálló Zvonimir Sarlija szöglet utáni kavarodást követően az egy perccel korábban óriásit védő Holczer kapujába pofozta a labdát, 0–1!

A gól meghozta a horvátok kedvét, megint az első negyedórában látott aktivitással próbálkoztak előnyük növelésével, ám nem jártak sikerrel. De a Ferencváros sem tudott betalálni, ami azt jelenti, hogy a zöld-fehérek vereséggel kezdték a felkészülési mérkőzéseik sorát.

PERCRŐL PERCRE

2. FÉLIDŐ

90. perc: Fél perc hosszabbítás után vége a mérkőzésnek. 1–0-ra nyert a Slaven Belupo.

90. perc: Letelt a rendes játékidő.

89. perc: Sternberget zavarta meg Kendes és szerelte is a védőt, de Csernik kisegítette a társát, így nem jutottak helyzetig a horvátok.

87. perc: Bogojevic szaladt lesre Arap indítása után.

86. perc: Katic akasztotta Radót 27 méterre a kaputól, szabadrúgás. Bognár lövését Blazevic a jobb alsó sarok elől ütötte oldalra.

85. perc: Sikerült bedobásra cserélni a sarokrúgást...

84. perc: Bognár szögletét Blazevic paskolta oldalra, újabb szöglet, Bognár átkocoghat a túlsó oldalra.

83. perc: Úgy 45 másodperc alatt sikerült a zöld-fehéreknek elvégezni egy bedobást...

80. perc: Arap újabb szöglete után Katic 7 méterről fejelt a kapu mellé.

79. perc: Gyors horvát kontra végén Tatar beadását Hüsing vágta oldalra az érkezők elől.

76. perc: Hlevnjak húzta vissza Lakatost, sárga lap!

74. perc:Vezetnek a horvátok! Arap szöglete után Katic fejelte le a labdát az ötösön, a védők között érkező Sarlija pedig a hálóba pofozta, 0–1!

73. perc: Katic lövését védte vetődve Holczer.

71. perc: Arap és Sarlija álltak be, Jovicic és Bistrovic szálltak ki.

68. perc: Botka húzódott előre a jobb oldalon, Bognárhoz passzolt, aki kissé jobbról 15 méterről az oldalhálóba lőtt.

67. perc: Priskin ismét próbálkozott, most Blazevic védett.

66. perc: Újabb horvát szöglet, most Csonka tisztázott fejjel.

65. perc: Priskin első lövése is megvan a zöld-fehéreknél. 17 méterről leadott lövése a jobb kapufa mellé szállt.

64. perc: Horvát szöglet: Bistrovic beadását Priskin vágta ki.

63. perc: Cserék a Fradinál is: Lovrencsics, Gorriarán és Kundrák le, Priskin, Botka és Lakatos be.

62. perc: Bartulovic nyomta el Gorriaránt. Szabadrúgás a tizenhatos bal oldalvonalától. Bognár oldalról élesen kapura lőtt, Blazevic védett.

60. perc: Cserehegyek... Blazevic véd a továbbiakban Markovic helyett. Tatar, Hlevnjak, Kendes és Bogojevic be, Goda, Rebernik, Ivanovszki, és Baric le.

59. perc: Radó lépett ki Bognár indításával, de lesen volt.

58. perc: Bognár szabadrúgása után Hüsing próbált fejelni, de a játékvezető lövés miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

56. perc: Bistrovic szöglete jobbról, a rövidnél érkezett Ivanovszki és kapura piszkált, Holczer fogta a közeli kísérletet.

55. perc: Nagy helyzet! Csonka passzával Lovrencsics ugorhatott ki ziccerben, 14 méterről lőtt is, de Markovic vetődve védeni tudta a hosszú alsóba tartó lövést.

52. perc: Batik adta el a labdát a tizenhatosa előtt, végül Sternbergnek kellett kihúznia Rebernik beadását Ivanovszki elől.

50. perc: Leandro, Hajnal és Gera nem jött ki a második félidőre, az újak tehát helyettük érkeztek.

48. perc: Csernik jobbról érkező beadását Bartulovic fejelte oldalra Lovrencsics elől.

46. perc: A Ferencvárosba érkezett Hüsing, Csonka és Bognár, még nyomozzuk kik helyett szálltak be. Azt nem nyomozzuk, hogy Holczer véd Dibusz helyett.

46. perc: A horvátoknál Bruno Telusi játszik a második félidőben Puric helyett.

46. perc: A horvátok kezdtek.

Megjött a Belupo is.

Hamarosan kezdődik a második félidő, a Ferencváros már a pályán.

1. FÉLIDŐ

45. perc: Néhány másodperc ráadás után vége az első félidőnek.

43. perc: Sternberg balról emelt magasan középre, Kundrák azonban hiába helyezkedhetett kedvére, csúnyán elpattant tőle a labda, amikor le akarta venni.

42. perc:Nagy horvát helyzet! Goda passzára Baric robbant rá, betört a tizenhatoson belülre, de a ballábas lövése erőtlenre sikerült, Dibusz könnyen fogta.

41. perc: Bartulovic váltotta Medimorecet.

38. perc: Katic ült a földre, ám az ápoló személyzet Medimorechez érkezett, aki cserét kérve lebattyogott a pályáról, mert megsérült.

36. perc: Dibusz a tizenhatos bal oldali vonaláig kifutva fogott meg egy indítást, ám harsant a játékvezetői sípszó, mivel a bíró szerint a kapus kilépett a tizenhatoson kívülre. Csak jeleznénk, hogy a sporttárs a kezdőkörből szúrta ki a szabálytalanságot...

35. perc:Fradi-ziccer! Gera szöktetésével Lovrencsics lódult meg a kapu felé, egyedül vezette rá Markovicra, és el is próbálta mellette lőni a labdát, de a kapus lábbal, bravúrosan védett.

34. perc: Csernik mentett szögletre Ivanovszki elől. Bistrovic a sarokból középre tekerte, Musa ollózni próbált, de Jovicic megrúgta a társát...

32. perc: Katic húzott középre jobbról, majd 18 méterről lőtt is, de a kapu mögött 20 méterrel parkoló csapatbuszt sikerült eltalálnia...

30. perc: Sternberg élesen lőtte középre a labdát balról, Lovrencsics elől szögletre mentettek a védők. Hajnal a sarokból Kundrákot kereste, de Medimorec megelőzte a fejelni készülő fiatal ferencvárosit.

29. perc: Gyors ferencvárosi kontra végén Hajnal húzott volna el a jobb szélen, de inkább visszafordult, és a saját térfelén tartózkodó Gerának játszott, így odalett a helyzet.

27. perc: Bistrovic ívelt a kapu elé szabadrúgásból jobbról, a felpattanó labdát a hosszú oldalon érkező Musa már nem érte el.

25. perc: Némi zavar a horvát védelemben: Sternberg felívelését Lovrencsics – és az érkező Markovic kapus – elől Jovicic fejelte oldalra.

22. perc: Szép ferencvárosi akció végén Gorriarán játszott Radóhoz, aki egy csel után 20 méterről Markovic ölébe lőtt.

19. perc: Kundrák harcolt ki szögletet Ivanovszkival szemben. Hajnal tekerte középre jobbról, Lovrencsics fejelt 10 méterről a jobb kapufa mellé.

16. perc: Hajnal végezhette el az első ferencvárosi szögletet: Sternberghez passzolt „kicsiben”, aki Radónak játszott, ő pedig balról, 19 méterről lőtt, Markovic biztos kézzel fogta a pont előtte lepattanó labdát.

14. perc: Átköltözött a horvátok térfelére a Ferencváros már vagy másfél perce, Leandro próbált Radó felé ívelni, de Markovic lehúzta előle a labdát.

11. perc: Kundrák váltott ritmust, Musa csak szabálytalanul tudta megállítani, szabadrúgás. Hajnal beadása nem okozott veszélyt a horvátok kapuja előtt.

9. perc: Csernik borította fel Godát, szabadrúgás. Bistrovic beadását Batik kifejelte, Goda nagyon rákészült a lövésre, majd 27 méterről nagyjából ugyanennyivel lőtt a kapu mellé...

7. perc: Leandro akasztotta a tizenhatos bal oldalánál Godát, a játékvezető sípolt, és szögletet jelzett. Bistrovic a hosszú oldalra ívelte, végül Radó takarított.

6. perc: Rebernik passza után Baric került lövőhelyzetbe, 23 méterről fölé lőtt.

5. perc: Kundrák tört be balról a tizenhatoson belülre, a labda Radó elé került, majd Gera is játékba avatkozott, de a végül a védők felszabadítottak.

4. perc: Rebernik lépett oda Sternbergnek, a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

3. perc: Baric tört előre középen szép cselekkel és már lőtávolba került, amikor Kundrák becsúszva szerelte.

1. perc: A Ferencváros kezdte a mérkőzést.

Az új igazolások közül ma még Priskin Tamás játékára lesz lehetőség elviekben: a válogatott csatárt a cserék között nevezte Thomas Doll a mérkőzésre.

A Ferencváros kezdőcsapatának tagja továbbá a hosszú sérüléséből felépült Batik Bence is.

A nyári szerzemények közül az uruguayi Gorriarán és a Soroksártól érkező Lovrencsics Balázs – a válogatott Gergő öccse – szerepel a kezdőcsapatban.

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros első felkészülési mérkőzése. A találkozó helyszíne Kaposvár, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályája, a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik.

ÉRDEKESSÉGEK

A horvátok támadója, az egykori Videoton-csatár Mirko Ivanovszki 27 alkalommal szerepelt Macedónia felnőtt válogatottjában. Találják ki, mely ország ellen szerezte egyetlen gólját a nemzeti csapatban? Igen, Andorra. Mutatjuk (0:48-tól):

Friss hír, hogy a Ferencváros további egy évvel meghosszabbította a 36 éves rutinos középpályás, Hajnal Tamás szerződését. Bővebben itt olvashat az 59-szeres válogatott játékos kontraktusának ügyéről.

Mondhatjuk, hogy hazai pályán szerepel Bőle Lukács, aki korábban az NB I-ben csak a Kaposvári Rákóczi színeiben lépett pályára – 52 mérkőzésen egy gólt szerzett az élvonalban.

Ismerős arcok II: na, ki az a korábbi kiváló kapus, aki a Slaven Belupo kispadját otthagyva lett 1999 tavaszán a Ferencváros vezetőedzője? Segítünk, nem Stanko Poklepovic. A helyes megfejtés: Marijan Vlak.

A Ferencvárosnál az érkezők sorát gyarapítja Otigba Kenneth, aki a második Kenneth keresztnevű labdarúgója a klubnak. Az első egy dán fickó volt, Kenneth Christiansen, aki 1994 tavaszán, majd az 1994–1995-ös idényben összesen 20 bajnokin 2 gólt szerzett a bajnokságot nyerő zöld-fehéreknél. Később egyébként a dán női válogatott szövetségi kapitánya volt.

Ismerős arcok: a horvátok keretének tagja két olyan labdarúgó is, aki korábban szerepelt a magyar élvonalban: Selim Bouadla 2011 és 2015 között a DVSC-t erősítette (75 bajnoki/10 gól), míg Mirko Ivanovszki 2015-ben a Videoton játékosa volt (16 bajnoki/2 gól).

Csak a miheztartás végett: a Ferencváros a mögöttünk hagyott idényben a bajnoki tabella 4. helyén végzett, és a Vasas ellen tizenegyesekkel megnyerte a Magyar Kupát.

A Slaven Belupo a legutóbbi idényben a horvát bajnokság 7. helyén végzett. A kaproncaiak 1997-ben jutottak fel a horvát élvonalba, és azóta is a legmagasabb osztályban szerepelnek. A legjobb bajnoki eredményük egy ezüstérem 2008-ból – továbbá két bronzérem (2005-ből és 2012-ből).

A mai mérkőzésen mutatkozhatnak be a nyáron igazolt labdarúgók a Ferencvárosnál, azaz először léphet pályára a zöld-fehéreknél Priskin Tamás,Fernando Gorriarán,Bőle Lukács,Otigba Kenneth és Lovrencsics Balázs is.

A FERENCVÁROS NYÁRIFELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete:
június 11.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 17., 18.00, Kaposvár: Ferencváros–Slaven Belupo (horvát)
A többi még nem ismert.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia), Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: Lovrencsics Balázs (Soroksár)
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel, kivéve az FTC-hez csatlakozó Lovrencsics Balázst.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Berecz Zsombor (Vasas)
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Standard Liege – Belgium), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Jova Levente (soroksári kölcsön után érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik