Drámai jelenetek után kupagyőztes a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 18:45
null
KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ! (Fotók: Szabó Miklós, Meder István)
A Groupama Arénában rendezett Vasas–Ferencváros Magyar Kupa-döntőn az 1–1-es döntetlen, majd gól nélküli hosszabbítás után tizenegyesekkel a Ferencváros győzött, így sorozatban harmadszor, összesen 23. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, de a mérkőzés sajnos nemcsak erről marad emlékezetes, hanem Lovrencsics Gergő ijesztő sérüléséről is.

 

Múlt héten a telt házas Honvéd–Videoton bajnoki „döntővel”, a Fradi–Újpest derbivel és a DVTK–DVSC bennmaradásért folyó csatával egy kicsit visszaköltözött a futballhangulat a lelátókra, és ennek egyfajta folytatását remélhettük a kupadöntőtől is.

Bár a Ferencváros és a Vasas szurkolóinak fenntartott szektorokban is voltak üres helyek a lelátón (főképp az utóbbiban), jó hangulatban kezdődött a kupadöntő, amelyre a hivatalos adatok szerint csaknem 15 ezren látogattak ki, és az első félidőben mindkét tábor igyekezett is folyamatosan biztatni az övéit. A csapatok pedig igyekezték kiszolgálni a nagyérdeműt, mindkét oldalon akadtak nagy helyzetek, és Varga Roland révén gólt is láthattunk.

A Fradi kezdte jobban a meccset, húsz perc alatt Kleinheisler Lászlónak volt két távoli lövése, de egyiknél sem találta el igazán jól a labdát.

Ugyanúgy, ahogy a 26. percben Varga Roland sem, ám a távoli szabadrúgás lepattant Nagy Gergely előtt, a labda így becsapta a Vasas kapusát és a kapuban kötött ki. 1–0 a Fradinak.

A Ferencváros a gól után is lendületben maradt. Amadou Moutari lőtte a labdát a kapuba, ám Solymosi Péter játékvezető a Vasas javára ítélt szabadrúgást, tegyük hozzá, jogosan, mert Radó András nyújtott lábbal ütközött Nagy Gergellyel, aki lent is maradt az esetnél, így üresen maradt a kapu. Rövidebb ápolás után az angyalföldi kapus folytatta a játékot, méghozzá egy bravúrral: a levegőben úszva védte Varga Roland löketét, majd kiszurkolta, hogy Leandro lövése elsuhanjon a bal sarok előtt.

A félidő hajrája azonban a Vasasé volt. Előbb Felix Burmeister fejese ment nem sokkal a jobb alsó mellé, majd Mahir Saglik lövését tolta a lécre Dibusz Dénes, és még Kleisz Márk is megtornáztatta a kapust.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, illetve nem pont ott, mert már nemcsak helyzetig jutott a Vasas, hanem gólt is szerzett. Az ezúttal balhátvédet játszó Lovrencsics Gergőről ismét bebizonyosodott, hogy szélső védőként nem mozog annyira otthonosan a pályán: Kulcsár Tamás vezette rá a labdát, a Fradi válogatott középpályása behátrált, majd tett egy fölösleges lépést balra, a Vasas támadója pedig jobb külsővel, nagy erővel kilőtte a kapu jobb oldalát. 1–1

JÖNNEK A BEJELENTÉSEK
A Nemzeti Sport Online már korábban jelezte, hogy a Ferencvárosnál erre a hétre tervezik több új játékos szerződtetésének bejelentését is. A kupadöntőn megtudtuk, hogy Priskin Tamás és Otigba Kenneth mellett az uruguayi Fernando Gorriarán ügyében is megszületett az egyezség, az ő szerződtetését is bejelenthetik a napokban, míg több játékos távozik a Fraditól. Könnyen lehet, hogy például Hajnal Tamás és az utolsó tizenegyest értekesítő Vladan Csukics is az utolsó meccsét játszotta. A Vasastól Korcsmár Zsolt int biztosan búcsút, a dán FC Midtjyllandhoz tart.

A Fradi a Vasas egyenlítése után látványosan szenvedett, mert a sérült Böde Dániel és Marco Djuricin hiányában nem tudott veszélyes támadójátékkal kirukkolni. És meglepő volt, hogy Thomas Doll nem is próbált meg új játékost csatasorba állítani elöl. A feltehetőleg sérülés miatt lecserélt Gera Zoltán helyére ugyanis a védekező középpályás Vladan Csukics állt be, míg Hajnal Tamást a balhátvéd Janek Sternberg váltotta (Lovrencsics jobbra került, míg Emir Dilaver a középpályára). Miközben a múlt héten profi szerződést kapott fiatal csatár, Kundrák Norbert, valamint a támadó középpályás, Bognár István a kispadon maradt.

Felépített akciók híján így távoli lövéssel próbálkozott a Fradi, méghozzá legaktívabb támadója, a gólt is szerző Varga Roland révén, a labda a léc tetejét súrolva hagyta el a játékteret.

A 89. percben aztán a Vasas előtt adódott meccslabda, Kire Risztevszki vágtatott végig a Fradi térfelén, majd Murka Benedeket hozta helyzetbe, aki azonban nem tudta a kapuba lőni a labdát a kifutó Dibusz Dénes mellett.

Amikor még senki sem tudta, milyen súlyos Lovrencsics Gergő sérülése (Fotó: Meder István)
Amikor még senki sem tudta, milyen súlyos Lovrencsics Gergő sérülése (Fotó: Meder István)


Ezt követően aztán a futball sajnos hosszú percekre háttérbe szorult. Lovrencsics Gergő és Murka Benedek ütközött a levegőben, ami után a ferencvárosi játékos, láthatóan eszméletlenül, arccal előre zuhant. Sokáig kellett ápolni, az első hírek szerint percekig eszméletlen állapotba került, de amikor hordágyon levitték a pályáról, már kiintegetett az őt éltető közönségnek. Ezúton is kívánunk jobbulást neki (az M4 értesülései szerint a mozgása orientált, a gerince nem sérült).

A rendes játékidőben ezután már csak azt jegyezhettük fel, hogy Lovrencsics helyett beállt Csernik Kornél, és jöhetett a hosszabbítás. Tehát a Ferencváros a bajnokságban a Vasas ellen lejátszott három meccshez hasonlóan (egy idegenbeli iksz mellett két Üllői úti vereség volt a Fradi mérlege ezeken a találkozókon) ezúttal sem tudott győzni a piros-kékek ellen 90 perc alatt.

A hosszabbításban egyik csapat sem kockáztatott, a ráadás első félidejében Moutari kerülhetett volna még nagy helyzetbe, de a Vasas középpályása, Kleisz Márk a labda elé vetődött.

Maradt a döntetlen, jöhettek a tizenegyesek. A Vasasból Kire Risztevszki hibázott (a középre tartó lövését Dibusz Dénes védte), és miután a Fradiból senki sem rontott (az utolsó tizenegyest a visszavonulását már többször bejelentő Vladan Csukics értékesítette), kezdetét vehette a ferencvárosi fieszta. A Fradi sorozatban harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát (ilyen szériát korábban kétszer, 1942–1944 és 1993–1995 között produkált az FTC), összesen pedig huszonharmadszor.

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
VASAS–FERENCVÁROS 1–1 (0–1)
tizenegyesekkel: 4–5
Budapest,
Groupama Aréna, 14 970 néző. Vezette: Solymosi
VASAS: Nagy G. – Burmeister (Korcsmár, a szünetben), Vaskó, Risztevszki – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka, 57.) – Kulcsár T. (Gaál B., 96.), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
A kispadon maradt: Póser (k), James, Ádám M., Ferenczi I.
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics G. (Csernik, 90+6.) – Gera Z. (Csukics, 69.), Hajnal (Sternberg, 79.) – Varga R., Kleinheisler, Moutari – Radó. Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon maradt: Holczer (k), Kundrák, Hüsing, Bognár I.
Gólszerző: Kulcsár T. (47.), ill. Varga R. (26.)


PERCRŐL PERCRE

TIZENEGYESPÁRBAJ

Vladan Csukics nem hibázott, belsővel a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, így sorozatban harmadszor, összesen 23. alkalommal Magyar Kupa-győztes a Ferencváros! 4–5

Gaál Bálint nem roppant meg a nyomás alatt, kegyetlenül a léc alá vágta a labdát. Ha Csukics berúgja, nyert a Fradi. 4–4

Janek Sternberg berúgta, a kupagyőzelem küszöbén a Fradi! 3–4

Vida Máté következett, és kiválóan a bal alsóba lőtt. Dibusz érezte az irányt, de nem érte el a labdát. 3–3

Radó András nem hibázott, a jobb alsóba bombázott. Előny a Fradinál! 2–3

Itt a hiba! Kire Risztevszki Bereczhez hasonlóan a kapu közepét választotta, de Dibusz ezúttal lábbal elérte a labdát és hárított 2–2

Leandro sem hibázott, tökéletesen tüzelt a jobb felsőbe. 2–2

Berecz Zsombor biztosan a kapu közepébe emelte a labdát, Dibusz a jobb sarok felé vetődött. 2–1

Varga Roland érkezett a Fradiból, és biztosan kilőtte a bal alsót. 1–1

Remili Mohamed a jobb alsót választotta, és a kapufa segítségével be is lőtte. Dibusz a másik irányba vetődött. 1–0

Csukics és Remili egyeztetett Solymosival, a tizenegyeseket pedig a Fradi-tábor előtti kapuknál rúgják majd. A Vasas kezd majd.

HOSSZABBÍTÁS 2. FÉLIDŐ

120. perc: Véget ért a mérkőzés, nincs döntés, így jöhetnek a tizenegyesek.

120. perc: Saglik teljesen elkészült az erejével, a kezdőkörben ült le, begörcsölt a lába.

117. perc: Radó ezúttal már hátul jeleskedett, a saját tizenhatosa előtt blokkolt egy beadást.

Egyre közelebb a tizenegyespárbaj!

116. perc: Radó lőtt kapufát, de az őt megtaláló Leandro lesről adta be a labdát.

115. perc: Gaál lövését hárította Dibusz, de a támadó a lövés előtt már amúgy is szabálytalankodott Nalepával szemben.

113. perc: Remili vállalt magára egy újabb szabadrúgást, ezt ezúttal a kapura próbálta irányítani, de 30 méterről jóval fölé tüzelt.

111. perc: Kleinheisler talpalta le Vaskót, de szerencsére gyorsan megnyugodtak a kedélyek, és a Vasas védője is jól van.

110. perc: Remilinek ezt a szabadrúgását is elfejelték.

109. perc: Remili szabadrúgása veszélytelen volt, de ismét 45 méterről, csak ezúttal a bal oldalról próbálkozhat újra.

108. perc: Berecz esett el a Fradi térfelének közepén, a zöld-fehérek szerint semmi sem történt, Solymosi azonban szabadrúgást ítélt.

Az M4 Sport információja szerint Lovrencsics Gergő mozgása orientált, azaz szerencsére nem sérült meg a gerince. Részletek itt!

106. perc: Elkezdődött a hosszabbítás második félideje, Saglik passzolta hátra a labdát.

HOSSZABBÍTÁS 1. FÉLIDŐ

105. perc: Véget ért a hosszabbítás első félideje, továbbra sincs döntés.

105. perc: Óriási mentés! Moutari vett át egy hosszú indítást, de lövésébe Kleisz önfeláldozóan belevetődött.

105. perc: Dibusz lépett ki jól a kapujából, így Saglik elől felszedte a labdát.

104. perc: Radó indult volna a kapu felé, de les miatt megállították.

101. perc: Moutari csúszott oda meglehetősen durván Kleisznek, aki azóta is a földön fekszik. A nigeri támadónak vigyáznia kell, korábban már begyűjtött egy sárga lapot.

96. perc: Már érkezik is: Kulcsár Tamás le, Gaál Bálint be. Ez volt a meccs utolsó cseréje.

Gaál Bálint áll be hamarosan a Vasasba.

95. perc: A fejét fájlaló Radónál érdeklődik a játékvezető, de úgy tűnik, hogy jól van a Fradi támadója.

93. perc: Csukics kiugratása után Murkának sikerült elnyomnia Moutarit, így megakadályozott egy Fradi-ziccert.

92. perc: Egy furcsa ívben felpörgő labdát Radó fejelt a kapura, de a bólintásában nem volt elég erő, Nagy könnyed vetődéssel hárított.

91. perc: Elkezdődött a hosszabbítás, a Fradi indította útjára a labdát.

2. FÉLIDŐ

90+8. perc: Véget ért a találkozó rendes játékideje, de mivel nincs döntés, kétszer tizenöt perc hosszabbítás következik!

90+7. perc:Vladan Csukics be is sárgult.

90+7. perc: Kissé elszabadultak az indulatok, most egymás rugdosásával vannak elfoglalva a játékosok.

90+6. perc: Csernik Kornél váltotta Lovrencsicset.

90. perc: Nagyjából öt perc ápolás után Lovrencsicset hordágyon vitték le a pályáról, de szerencsére már eszméleténél van, ezt a közönségnek való integetéssel jelezte.

Az egész stadionban zúg a „Lovrencsics Gergő, Lovrencsics Gergő!”

90. perc: Nagy a baj! Lovrencsics Gergő maradt a földön, azonnal érkeznek a helyszínen tartózkodó mentősök! Murkával ütközött a Fradi védője a levegőben, egyelőre ápolják, valószínűleg eszméletlen.

89. perc: Óriási Vasas-helyzet maradt ki! Risztevszki szólózott a Fradi térfelén, majd Murkához passzolt, aki 12 méterről, estében a kapu fölé emelte a labdát.

88. perc: Sternberg és Csukics egy kis meg nem értés után megzavarta egymást, így a Vasas jöhetett bedobással.

87. perc: Varga sarokrúgását elfejelték az angyalföldiek, majd Lovrencsics futtából a kapu fölé lőtt.

86. perc: Megnyomta a végét a Fradi, Varga elől Vaskó vágta szögletre a labdát.

85. perc: Kellett mondani, rögtön itt egy kapufa! Varga tolta el a védője mellett, majd egy kis igazítás után tüzelt 28 méterről, a labda a lécet leborotválva hagyta el a játékteret.

Kicsit visszavettek a csapatok, lehet, hogy már a hosszabbításra készülnek.

80. perc: Amadou Moutari csúszott oda túl keményen Kleisznek, villant is a jogos sárga lap.

A rövid szünetet mindkét oldalon kihasználták egy kis frissítésre.

79. perc: Cserélt Thomas Doll: Hajnal Tamás le, Janek Sternberg be.

76. perc: A megiramodó Csukicsot vágták fel a kezdőkörben. Közben Sternberg készülődik a Fradi-kispadnál.

74. perc: Remili szabadrúgása után kissé szerencsés módon Vaskó elé került a labda, a védő azonban estében a kapu fölé bombázott.

71. perc: Helyzet! Moutari tört be egy védővel a hátán a tizenhatoson belülre, addig gyötörték, míg közelről a kapusba vágta a labdát.

69. perc: Jön is a csere a Fradinál: Gera Zoltánt Vladan Csukics váltotta.

67. perc: BRAVÚR! Kulcsár ugrott ki ziccerben, de 15-ről leadott lövését Dibusz remek vetődéssel hárította.

63. perc: Varga húzott el a jobb oldalon, az alapvonalról beadott labdáját, ha nehezen is, de kivágták az angyalföldiek.

61. perc: Saglik vállalta magára a szabadrúgást, de bal lábbal jóval a kapu fölé tekerte a labdát.

60. perc: Vida kiugratási kísérlete akadt el egy ferencvárosi kézben, így a Vasas kissé jobbról, de szinte a tizenhatos vonaláról jutott szabadrúgáshoz.

Thomas Doll nincs megelégedve a második félidőben látottakkal, óriási karmozdulatokkal próbálja irányítani a játékosait.

57. perc: Csere a Vasasnál: Hangya Szilveszter helyére Murka Benedek állt be.

55. perc: Kulcsár rúgott oda durván, hátulról Hajnalnak a felezőnél, de a sárga lap ezúttal Solymosi zsebében maradt.

54. perc: Remili 41 méterről felívelt szabadrúgása után Solymosi Vasas-szabálytalanságot látott a tizenhatoson belül.

53. perc: Moutari buktatta Kleiszt nem messze a felezővonaltól.

51. perc: Helyzet! Varga cselezgetett a jobb oldalon, majd a tizenhatoson belül áthámozta magát a védőjén, beadását Moutari elől Vaskó csúsztatta el.

50. perc: Kulcsár ezúttal is megverte egy az egyben Lovrencsicset, de lövőhelyzetet nem tudott kialakítani.

Tombol a Vasas-tábor
Tombol a Vasas-tábor

 

Kiváló a hangulat, mindkét szurkolótábor kitesz magáért.

47. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A VASAS! Kulcsár Tamás vezette lendületből a labdát Lovrencsicsre, a védő ellépett előle, így a támadó jobb külsővel félmagasan a kapu jobb oldalába zúdította a labdát. 1–1

47. perc: Hajnal szöglete után felszabadítottak a hazaiak.

46. perc: Michael Oenning változtatott a második félidőre, a sárga lapos Felix Burmeister helyét Korcsmár Zsolt vette át.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a ferencvárosiak kezdték a mérkőzést.

A meccs hivatalos nézőszáma: 14 970 fő.

1. FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, Varga Roland szabadrúgásból szerzett góljával vezet a Ferencváros.

45. perc: Egy perc a ráadás az első félidő végén.

45. perc: VÉDÉS! Kleisz bombázott nagyjából 30 méterről, de Dibusz kitolta a bal felső tartó lövést.

43. perc: A bal oldali, élesen a kapu elé érkező beadása után az utolsó pillanatban mentettek a hosszún berobbanó Varga elől. A helyzet után Hajnal sarokrúgása nem volt veszélyes.

42. perc: Mahir Saglik addig reklamált, amíg kapott egy sárga lapot.

41. perc: KAPUFA! Vida szerzett labdát a felezővonal közelében, majd Saglikhoz passzolt, aki a tizenhatoson belül egy csel után lőtt, de Dibusz óriási bravúrral a lécre tolta a labdát. A Vasas csatára szerint onnan a léc mögé pattant a labda, a játékvezető azonban helyesen nem ítélt gólt.

39. perc:Vasas-lehetőség! A sarokrúgás után Burmeister csúsztatott kevéssel a jobb alsó sarok mellé.

39. perc: Lovrencsics mentett szögletre Kulcsár elől a jobb oldalon.

Remilinek egyébként ma van a 32. születésnapja, a Vasas-tábor rá si zendít néha a "Boldog, boldog, boldog születésnapot” kezdetű dalra.

38. perc: Az előző esetnél Dilavert a kiugratás pillanatában Remili Mohamed kaszálta el egy elkésett belépővel, így utólagosan „besárgult” a Vasas csapatkapitánya.

37. perc: Dilaver passza után Radó kevergetett a jobb oldalon, majd Kleinheislerhez passzolt, aki 17 méterről jobbal tüzelt, de középre tartó próbálkozását Nagy hárította.

34. perc: LEHETŐSÉG! Gera bal oldali beadását követően egy rossz felszabadítási kísérlet után Leandro elé került a labda, ő azonban 12 méterről a bal alsó mellé lőtt.

33. perc: VÉDÉS! Varga húzta meg a jobb oldalon, majd egy-két igazítás után a bal felső sarkot vette célba, Nagy azonban egy szép vetődéssel szögletre hárított.

32. perc: A sarokrúgás nem volt veszélyes, a kontra már annál inkább, de Kleinheisler passza nem volt pontos.

31. perc: Leandro mentett szögletre egy jobb oldali Vasas-támadás végén.

30. perc: Rövid ápolás következett, de Radó és Nagy is folytatja.

29. perc: A hosszan előreívelt labda után a kapuból kirontó Nagy Radóval ütközött, majd a lepattanót Moutari a bal alsóba passzolta, de miután a Fradi támadója nyújtott lábbal támadta és el is találta a kapust, Solymosi – helyesen – kifelé ítélt szabadrúgást.

26. perc: GÓÓÓL! VEZET AZ FTC! Varga Roland állt a labda mögé, s 32 méterről a jobb alsó sarokba küldte a sorfal fölött elszálló, majd a kapus előtt megpattanó labdát. 0–1

25. perc: Vaskón pattant át egy ívelés, így Radó csak Felix Burmeisterrel állt szemben, a német védő a nagyobb bajt megelőzendő szabálytalankodott, villant is a meccs első sárga lapja. Nagyjából a Vasas térfelének közepéről jöhet szabadrúgással a Ferencváros.

23. perc: Kleinheislert kellett ápolni, de a középpályás már vissza is tért a pályára.

21. perc: Kulcsár tört be a tizenhatoson belülre, majd lapos lövése ugyan kipattant Dibuszról, a támadó második próbálkozását már biztosan fogta a kapus.

 

Mindkét tábor rendkívül lelkesen és hangosan buzdítja az övéit.

18. perc: A sarokrúgás után Kleinheisler bombázott a kapu fölé jó 30 méterről.

17. perc: Hajnal kiugratása után Varga adta volna be a labdát az alapvonalról, a keresztező Vaskó azonban szögletre szerelte.

15. perc: Kleisz félmagas beadását Saglik a kapunak háttal fejelte oldalra.

13. perc: A sarokrúgás veszélytelen volt, majd Kleinheisler pontatlan passza véget vetett egy Fradi-kontrának.

Közben Risztevszki cserélt cipőt a Vasas-kispad előtt.

12. perc: Kleisz estében adta be a labdát a jobb oldalról, de Dilaver Kulcsár elől szögletre fejelte azt.

11. perc: Lovrencsics buktatása után Hajnal végzett el szabadrúgást, a labdát Nagy könnyedén lehúzta.

10. perc: Moutari verte meg egy az egyben az emberét, majd Kleinheislernek passzolt, a visszapassz azonban pontatlan volt.

9. perc: Hajnal sarokrúgása után Burmeister elfejelte a labdát, majd a kipattanót Lovrencsics lőtte el, de a labda a kapu mellé szállt.

8. perc: Varga kerülte meg Risztevszkit a jobb oldalon, a védő azonban utolérte, és szögletre mentett.

6. perc: Az első helyzet! Varga passza után Hajnal ugratta ki Kleinheislert, aki egy csel után 15-ről laposan a jobb alsót vette célba, de Nagy könnyed vetődéssel hárított.

3. perc: Hangya bal oldali beadása szállt el mindenki feje felett, a másik oldalon Lovrencsics gyűjtötte be a labdát.

Az FTC zöld-fehérben, a Vasas tiszta bordó szerelésben lépett pályára.

 

Nagyjából tízezren vannak a Groupama Aréna lelátóin, de sokan vannak, akik még csak most foglalják el a helyüket. Hivatalos adat később lesz.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az angyalföldiek indították útjára a labdát.

Dzsudzsák Balázsék is kilátogattak a kupadöntőre
Dzsudzsák Balázsék is kilátogattak a kupadöntőre

A lelátón itt van a magyar válogatott aktuális keretéből mindenki: a csapatkapitány Dzsudzsák Balázstól Szalai Ádámon át egészen Szoboszlai Dominikig.

Megérkeztek a csapatok a pályára, majd felharsant a Himnusz.

ELŐZMÉNYEK

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Vasas–Ferencváros Magyar Kupa-döntő! Tartsanak velünk!

A Ferencváros 22-szeres Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát, ezúttal a triplázásra hajt, hiszen a legutóbbi két kiírás is a zöld-fehérek végső sikerét hozta. A Vasas eddig négy alkalommal hódította el a Magyar Kupát, legutóbb 1986-ban, éppen az FTC-t legyőzve.

Klasszikus kupadöntőben ez lesz a második találkozása a két együttesnek: 1986-ban, a Népstadionban gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyesekkel nyert a Vasas. Ezen kívül találkoztak 1977-ben az MNK – körmérkőzéses – négyes döntőjében, akkor az angyalföldiek 5–0-ra kiütötték a Fradit (a kupát aztán a DVTK nyerte meg sorrendben az FTC, a Vasas és az Újpest előtt).

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sorozatban harmadszor is itt vagyunk a döntőben – fogalmazott Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Különleges dolog, hogy hazai pályán finálét játszhatunk, főleg annak fényében, hogy olyan szezon van mögöttünk, amely nem az elképzeléseink szerint alakult. Mindenki várja a találkozót, mindent meg fogunk tenni, hogy jó meccset játsszunk, és elhódítsuk a kupát – már csak amiatt is, mert örülnék neki, ha Orosz Pál karjára újabb tetoválás kerülne (az eddigi győzelmek emlékére mindig készült egy-egy tetoválás – a szerk.).”

„A korábbi, Ferencváros elleni mérkőzések különlegesek voltak, ez ezúttal sem lesz másként. Szeretnénk mi irányítani, nem fogunk beparkolni a busszal, és büntetőkre játszani. Kilencven perc alatt el akarjuk dönteni a meccset, hosszú idő után megnyerve a kupát – mondta Michael Oenning, a Vasas trénere. – A harmadik hely elérése szép eredmény, lépésről lépésre építkeztünk a szezon folyamán. A kupadöntő teljesen más lesz, mindenki szeretné megnyerni a trófeát, nyomot hagyni. Egy biztos, motiváltan lépnek pályára a játékosok.”

A finálé előtti sajtótájékoztató összefoglalóját ide kattintva olvashatja el!

A döntőt a – RangAdó Díjátadó Gálán a 2016–2017-es szezon legjobb játékvezetőjének választott – Solymosi Péter vezeti. Asszisztensei Albert István és Buzás Balázs lesznek, az alapvonalak mögül pedig Bognár Tamás és Erdős József segíti majd a munkáját. A tartalék játékvezető Szert Balázs lesz.

Az angyalföldi drukkereknek szép emlékeik lehetnek a Groupama Arénáról, hiszen a bronzérmesként záró csapatuk a 2016–2017-es szezonban kétszer is 2–1-re nyert a Ferencváros vendégeként a bajnokságban. Az NB I-ben a Vasas pályaválasztása mellett, a Bozsik József Stadionban sem tudta nyerni Thomas Doll együttese, Kispesten 2–2-es döntetlent játszott egymással a két gárda.

Vasas: ünneplés csak a Magyar Kupa-döntő után. Részletek itt!

Thomas Doll: A következő szezonra új arculata lesz a Fradinak. Részletek itt!

„A Fradi-szurkolók falként fogják a csapatot támogatni.” Részletek itt!

A Ferencváros a napokban két rutinos kulcsemberével, Leandróval és Gera Zoltánnal is szerződést hosszabbított.

A KÉT CSAPAT ÚTJA A DÖNTŐIG
6. forduló (a 64 közé jutásért)
Testvériség (megyei I)–Vasas 0–4(Korcsmár 28., James 55., Ferenczi I. 82. – 11-esből, Czvitkovics 86.)BKV Előre (NB III)–Ferencváros 0–1(Csukics 30.)
7. forduló (a 32 közé jutásért)
Csorna (NB III)–Vasas 2–7(Kerékgyártó 70., Folmer 91., ill. Korcsmár 14., Hangya 35., Vaskó 39., Ferenczi I. 49. – 11-esből, 73., Saglik 60., 76.)Koroncó (megyei II)–Ferencváros 0–9(Busai 17., 43., 58., 88., Trinks 28., Radó 52., 86., Rju Szung Vu 53., Gyömbér 60.)
8. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért)
ETO FC Győr (NB III)–Vasas 2–3(Rácz 38. – 11-esből., Szabó L. 46., ill. Saglik 11., Remili 79., Pavlov 91.)Puskás Akadémia FC (NB II)–Ferencváros1–2h. u.(Tischler 66., ill. Djuricin 28., Gera Z. 105+1. – 11-esből)
Nyolcaddöntő, első mérkőzés
Dorog (NB II)–Vasas 1–2(Mészáros Á. 30., ill. Saglik 4. Murka 52.)Ferencváros–Bp. Honvéd 2–1(Moutari 33., Leandro 52., ill. Lanzafame 89.)
Nyolcaddöntő, visszavágó
Vasas–Dorog (NB II) 4–0 (Berecz 10., Kleisz 42., Saglik 49., 60. – a másodikat 11-esből)Bp. Honvéd–Ferencváros 0–2(Nalepa 31., Böde 51.)
Negyeddöntő, első mérkőzés
Újpest–Vasas 1–2(Lázok 5., ill. James 62., Remili 82.)Ferencváros–DVTK 2–1(Böde 65., Moutari 92., ill. Ugrai 14. – 11-esből)
Negyeddöntő, visszavágó
Vasas–Újpest 0–1(Andrics 45+1.)
DVTK–Ferencváros 0–0
Elődöntő, első mérkőzés
Vasas–Mezőkövesd 2–0(Berecz 45+1. – 11-esből, Kulcsár T. 49.)Ferencváros–Budafok (NB III) 8–0(Bognár I. 13., 40., Böde 26., 55., Varga R. 38., Moutari 44., Djuricin 56., 58.)
Elődöntő, visszavágó
Mezőkövesd–Vasas 0–5(Berecz 4., Kulcsár T. 28., Saglik 68., Ádám 71., Hangya 86.)Budafok (NB III)–Ferencváros 2–4(Csizmadia Cs. 25., Kovács D. 49., ill. Kundrák 21., 33., Hajnal T. 30. – 11-esből, Moutari 71.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik