nemzetisport.hu 2017.06.12 17:45 Frissítve: 2017.06.12 18:44

FTC: Bőle Lukács aláírt, a Fradiban folytatja – hivatalos

A labdarúgó NB I legutóbbi idényében negyedik helyen végző Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette a CSMP Iasi-tól hazatérő Bőle Lukács szerződtetését.

Bőle Lukács is a Ferencvárosban folytatja pályafutását (Fotó: fradi.hu)

 

A szélsőként és támadó középpályásként is bevethető 27 esztendős futballista szerződtetésének lehetőségéről már korábban beszámoltunk. Először Florin Prunea, a CSMP Iasi volt elnöke árulta el, hogy a Ferencváros érdeklődik Bőle iránt, amit a játékos menedzsere, Panicos Makedonas az NSO érdeklődésére megerősített.

A Nemzeti Sport Online ezt követően Izraelből úgy értesült, hogy Bőle elutasította az Ironi Kirjat Smona ajánlatát, mert nemzetközi kupában szeretne szerepelni, illetve trófeákért küzdeni. A futballistának voltak orosz, török, azeri, kazah, lengyel, belga, román és görög lehetőségei is, de végül az FTC ajánlatára bólintott rá.

A zöld-fehérek ingyen szerezték meg Bőlét, akinek a nyáron lejár a szerződése a CSMP Iasi-nál. A Ferencváros hivatalos honlapja azt nem közölte, hogy a legutóbbi bajnoki szezonban 32 meccsen kilenc gólt szerző, hármat pedig előkészítő támadó hány évre írt alá.

„Nagyon örültem a Ferencváros megkeresésének. Amikor a menedzserem szólt, hogy a Fradi érdeklődik, mondtam neki, hogy természetesen érdekel az ajánlat, ezek után már gyorsan lezajlottak az egyeztetések. A Fradi Magyarország legnagyobb klubja és legjobb csapata” – mondta Bőle Lukács a FradiMédiának.

„A többi ajánlatomat egyik sem olyan kaliberű klubtól kaptam, mint a Ferencváros, és mivel magyar vagyok, nekem a Fradi teljesen mást jelent, mint egy külföldi csapat” – folytatta Bőle, aki hazatérésétől azt is reméli, hogy bemutatkozhat majd a magyar válogatottban.

Bőle Lukács Magyarországon a Kaposvárban játszott, mielőtt Romániába igazolt.

Az FTC korábban Priskin Tamás és az uruguayi Fernando Gorriarán szerződtetését is bejelentette, míg Otigba Kenneth átigazolásának ügyében megállapodott a Heerenveennel – legalábbis a holland klub erről számolt be.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Fernando Gorriarán
(uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Bőle Lukács (CSM Politehnica Iasi – Románia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők*: –
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel.
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Mazzonetto Alessio, Mazzonetto Nicoló, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek:
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Florian Trinks (német, lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Standard Liege – Belgium), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Hajnal Tamás (lejár a szerződése), Jova Levente (soroksári kölcsön után érdeklődnek iránta: Nyíregyháza, Vasas)

2019.09.20 19:32:22

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Az 1956-os forradalom után külföldön maradó Czibor Zoltánt és Kocsis Sándort Kubala László segítette szerződéshez.

2019.09.20 19:58:56

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

A hetvenedik életévét betöltő Kozma Mihály gólérzékeny, kreatív és technikás csatár volt.

2019.09.18 09:43:19

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Az átigazolási időszak utolsó napján változott a koncepció, és idősebb, tapasztaltabb labdarúgók érkeztek.”