KRASZNAI BENCE
2022.10.11 19:16 Frissítve: 2022.10.13 15:39

Fehérvár: a polgármester másfél hónapig nem fűtené a stadiont

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a hivatalos Facebook-oldalán számolt be a város „energiaválságot kezelő intézkedési tervéről”, amelyet a csütörtöki közgyűlésen fogadhatnak el, és amely életbe lépésével többek között a városi uszoda is bezárna, továbbá a Mol Aréna Sóstó „csak minimális, állagmegóvási szinten működne, mérkőzéseket tehát nem lehetne rendezni benne”.

Ideiglenesen bezárhat a Mol Aréna Sóstó (Fotó: Nemzeti Sport)

 

„Az uszodát a mostani távhődíjak mellett a téli időszakban működtetni nem lehet, de mindent megteszünk azért, hogy összefogással, egymásra való odafigyeléssel és kompromisszumokkal legalább a sátras medence folyamatosan működni tudjon” – mondta Cser-Palkovics András.

Az energiaár-robbanás okozta válsághelyzet kezelésére létrehozott, a székesfehérvári közgyűlés elé terjesztett javaslatban a következő passzus szól a Mol Aréna Sóstóról: „2022. november 14. napjától 2022. december 31. napjáig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor.”

Az önkormányzat honlapjára feltöltött dokumentumokból az is kiderül, hogy a Csitáry G. Emil Uszodát 2022. október 31-től 2023. április 30-ig, míg a Köfém Tanuszodát 2023. szeptember 30-ig tartanák zárva.

A Mol Fehérvár FC a téli szünet előtti utolsó mérkőzését november 13-án, hazai pályán, a Kisvárda ellen játssza, erre az összecsapásra tehát még biztosan sor kerülhet az Fehérvár otthonában. Cser-Palkovics András azonban utalt arra, hogy valószínűleg még januárban sem állhat minden vissza a régi kerékvágásba (az NB I programja szerint a Fehérvárnak ebben az időszakban nincs hazai pályára tervezett meccse).

„A helyzet megoldásához minden területnek hozzá kell járulnia, a saját áldozatait meg kell hoznia. Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. A döntéseink tehát a stadiont, és ha kell, akkor a sportcsarnokokat is érinteni fogják” – mondta Cser-Palkovics András, amiből arra lehet tehát következtetni, hogy más székesfehérvári sportlétesítmények is veszélyben vannak.

A székesfehérvári polgármester teljes beszéde:


A Nemzeti Sport információja szerint amennyiben februárban sem nyit ki a sóstói stadion, a Mol Fehérvár a Pancho Arénában játszhatja a hazai mérkőzéseit.

FRISSÍTÉS

A szekesfehervar.hu-n megjelent közleményt változtatás nélkül közöljük: „Csütörtökön reggel rendkívüli ülésen tárgyalt Székesfehérvár Közgyűlése a háború és a szankciók miatt kialakult energia-árrobbanás okozta válsághelyzet kezelésére szolgáló intézkedésekről. Elfogadták a képviselők az elmúlt hetekben lefolytatott egyeztetések és a megjelent szabályozások ismeretében összeállt javaslatcsomagot, amely intézmények, létesítmények nyitvatartását szabályozza.”

 

2023.09.27 23:07:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.09.27 18:00:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek szinte végigtámadták az egész meccset, végül Sigér gólja hozta meg a győzelmet.

2023.09.27 16:54:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sorozatban negyedik mérkőzésén maradt kapott gól nélkül a Paks, Böde 450. meccsét játszotta az élvonalban.

2023.09.25 21:59:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az NB I-es tabella élén két feljutó csapat áll, az MTK Budapest és a DVTK.

2023.09.25 21:53:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Különleges az edzői lét. Leginkább azért, mert hiába csapatjáték a futball, a kispad embere egyéni versenyző. Mostanság főként, hiszen – kimondjuk vagy sem – hatalmas a kenyérharc a szakma mesterei között, nem mindegy, hogy a havi bevételem annyi, amennyi (sok), vagy a tartalékaimból kell élnem, ami szintén annyi, amennyi (nem kevés, de fogy), függően a »közös megegyezéssel« fordulattal kitüntetett pénzügyi tranzakciótól.

Ajánló beállításra vár