Fehérvár: a polgármester másfél hónapig nem fűtené a stadiont

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 19:16
null
Ideiglenesen bezárhat a Mol Aréna Sóstó (Fotó: Nemzeti Sport)
Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a hivatalos Facebook-oldalán számolt be a város „energiaválságot kezelő intézkedési tervéről”, amelyet a csütörtöki közgyűlésen fogadhatnak el, és amely életbe lépésével többek között a városi uszoda is bezárna, továbbá a Mol Aréna Sóstó „csak minimális, állagmegóvási szinten működne, mérkőzéseket tehát nem lehetne rendezni benne”.

„Az uszodát a mostani távhődíjak mellett a téli időszakban működtetni nem lehet, de mindent megteszünk azért, hogy összefogással, egymásra való odafigyeléssel és kompromisszumokkal legalább a sátras medence folyamatosan működni tudjon” – mondta Cser-Palkovics András.

Az energiaár-robbanás okozta válsághelyzet kezelésére létrehozott, a székesfehérvári közgyűlés elé terjesztett javaslatban a következő passzus szól a Mol Aréna Sóstóról: „2022. november 14. napjától 2022. december 31. napjáig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor.”

Az önkormányzat honlapjára feltöltött dokumentumokból az is kiderül, hogy a Csitáry G. Emil Uszodát 2022. október 31-től 2023. április 30-ig, míg a Köfém Tanuszodát2023. szeptember 30-ig tartanák zárva.

A Mol Fehérvár FC a téli szünet előtti utolsó mérkőzését november 13-án, hazai pályán, a Kisvárda ellen játssza, erre az összecsapásra tehát még biztosan sor kerülhet az Fehérvár otthonában. Cser-Palkovics András azonban utalt arra, hogy valószínűleg még januárban sem állhat minden vissza a régi kerékvágásba (az NB I programja szerint a Fehérvárnak ebben az időszakban nincs hazai pályára tervezett meccse).

„A helyzet megoldásához minden területnek hozzá kell járulnia, a saját áldozatait meg kell hoznia. Az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszatni a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez ma elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. A döntéseink tehát a stadiont, és ha kell, akkor a sportcsarnokokat is érinteni fogják” – mondta Cser-Palkovics András, amiből arra lehet tehát következtetni, hogy más székesfehérvári sportlétesítmények is veszélyben vannak.

A székesfehérvári polgármester teljes beszéde:



A Nemzeti Sport információja szerint amennyiben februárban sem nyit ki a sóstói stadion, a Mol Fehérvár a Pancho Arénában játszhatja a hazai mérkőzéseit.

FRISSÍTÉS

A szekesfehervar.hu-n megjelent közleményt változtatás nélkül közöljük: „Csütörtökön reggel rendkívüli ülésen tárgyalt Székesfehérvár Közgyűlése a háború és a szankciók miatt kialakult energia-árrobbanás okozta válsághelyzet kezelésére szolgáló intézkedésekről. Elfogadták a képviselők az elmúlt hetekben lefolytatott egyeztetések és a megjelent szabályozások ismeretében összeállt javaslatcsomagot, amely intézmények, létesítmények nyitvatartását szabályozza.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik