MK: cselezések, indítások, lövések – az iváncsai edző tanácsai az FTC ellen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.19. 08:56
null
A Magyar Kupa előző fordulójában az NB II-es Gyirmótot verték meg a piros mezes iváncsaiak (Fotó: Gyirmót FC Győr)
Ezer ember lehet jelen a Ferencváros iváncsai vendégjátékán – volt olyan futballista, aki több mint tizenöt jegyet kért klubjától az ismerőseinek.

Vitték a jegyeket, mint a cukrot. Nincs abban semmi meglepő, hogy az FTC vendégjátékára szinte mindenki kíváncsi a környéken, a játékosok és a szakmai stáb ismerősei kis túlzással maguk meg tudták volna tölteni az iváncsai létesítményt. A házak között megbújó futballpályára ezer embert engednek be a szerdai kupamérkőzésen: hétszáz helyit és háromszáz ferencvárosit.

„Ez a meccs mindenkit megmozgat a környéken – mondta lapunknak Tóth András, az NB III-ban szereplő Iváncsa vezetőedzője, aki korábban 275 NB I-es találkozón lépett pályára, többségén a Vasas színeiben. – Akinek tudtunk, szereztünk jegyet, de néhány darabon túl már a játékosoknak is fizetniük kellett a belépőkért, hiszen volt, aki több mint tizenötöt kért. De így van ez rendben, nekik is nagy élmény, hogy ilyen kaliberű ellenféllel játszhatunk.”

Az iváncsaiak jól tudják, a Ferencváros Magyarországon más szintet képvisel, Tóth András is nézi az Európa-liga-csoportkörös mérkőzéseket, és magyarként ő is büszke az eredményekre, s hogy a zöld-fehérek vezetik csoportjukat.

ERŐS CSAPATTAL ÉRKEZIK A FRADI

A Ferencváros magyar bajnokként sem veszi félvállról a szerdai Magyar Kupa-mérkőzést, a kupa a sűrű program közepette is fontos a klubnak, pláne, hogy a zöld-fehérek a címvédők. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző erős kerettel érkezik Iváncsára, szinte biztos, hogy ott lesz a csapatban az immár ötmillió eurót érő Adama Traoré, a gólerős Franck Boli vagy éppen Tokmac Nguen.

„Ahogy mondani szokták, elég jól néz ki a Ferencváros. Nem egyszerű nekünk felkészülni ilyen csapatra, hiszen a játékosok képességeit össze sem lehet hasonlítani. Mégis azt mondom, a labda gömbölyű, és arra kérem őket, élvezzék a játékot, cselezzenek, indítsanak, lőjenek. Nincs veszítenivalónk. A kupa előző körében a Gyirmót ellen sem mi voltunk az esélyesek, mégis továbbjutottunk. A Fradi nyilván nyomás alá helyez bennünket, beszorulunk a kapunk elé, mégsem szeretnék bunkerfutballt látni a csapatomtól. Annak idején hátvéd voltam, de nem szeretem a védekező futballt. Azt erősítem futballistáimban, hogy próbáljanak játszani, és meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Tóth András várja a találkozást Sztanyiszlav Csercseszovval is.

„Szigorú embernek tűnik, az öltözőben nála biztosan rend van. Azokat a játékosokat, akik hajlamosak elhinni, mekkora királyok, alighanem könnyedén helyreteszi. Tudja, mit akar, tudatosan építkezik, és ami rendkívül szimpatikus, az Európa-liga csoportkörében sem bunkerfutballt kér csapatától. Elvállalják a bátor játékot, aminek meg is van az eredménye.”

Az iváncsai létesítményhez nem árt időben érkezni, mert a 13 órakor kezdődő meccs előtt lezárják a környező utcákat.

MOL MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ
13.00:
Iváncsa KSE (NB III)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
13.30: Credobus Mosonmagyaróvár (NB II)–Kisvárda Master Good
13.30: BTE Felsőzsolca (megyei I.)–MTK Budapest (NB II)
13.30: DEAC (NB III)–Debreceni VSC
13.30: FC Nagykanizsa (NB III)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II)
13.30: Balatonfüredi FC (NB III)–Paksi FC
13.30: Budafoki MTE (NB II)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)
13.30: ESMTK (NB III)–BFC Siófok (NB II)
13.30: Nagyatádi FC (megyei I.)–Monor (NB III)
13.30: Nyergesújfalu SE (megyei I.)–Mezőkövesd Zsóry FC
17.00: Szombathelyi Haladás (NB II)–Budapest Honvéd
17.00: FC Ajka (NB II)–Újpest FC
17.00: Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)–ZTE FC
20.00: Mol Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik