nemzetisport.hu 2015.03.02 12:46 Frissítve: 2015.03.13 01:13

DVTK: Szivicsék pszichológiai okokból ma sportágat váltanak

A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK játékosai nem a megszokott helyen találkoznak a délutáni edzés időpontjában. Tomiszlav Szivics a DVTK-stadion helyett ezúttal a miskolci városi sportcsarnokban tart edzést, ahol Gosztonyi Andrásék kosárlabdázni fognak. Szivics természetesen elmondta, miért van szükség az átmeneti sportágváltásra.


Hétfő délután 15.30 órától a DVTK labdarúgói és a stáb tagjai kosarazni fognak – számolt be róla a boon.hu.

„A hétfői edzést rendhagyó körülmények között tartjuk meg, abban a reményben, hogy hasznunkra lesz a hétvégén – mondta Szivics. – A kosárlabdában a kreativitás és a gyors megoldások elengedhetetlenek, ez a fajta összetett játék javíthatja a döntési készséget, képességet. Tulajdonképpen pszichológiai okai vannak, hogy a kosárlabdázást beiktattuk a programunkba, mert ha a magasan lévő kis kosárba be tudjuk dobni a labdát, akkor talán majd a nagy kapuba is sűrűbben be tudunk találni.”

A DVTK szombaton (16.00) a Kecskemét otthonában játszik bajnokit. 

 

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.