DVTK: Jót tett a lelkünknek a siker – Lukács Dániel

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.08.08. 10:02
null
Öt év után szerzett ismét gólt az NB I-ben Lukács Dániel, aki abban bízik, lesz még folytatás is (Fotó: Kovács Péter)
Lukács Dániel, a DVTK támadója örül, hogy a szó szerint is viharos meccsen sikerült legyőzniük a Mezőkövesdet, s hogy önbizalom-növelő gólt szerzett.

 

Még fáj a csatár, Marin Jurina bokája
Továbbra sem tudni, mikor térhet vissza a pályára Marin Jurina. A Diósgyőrbe nyáron szerződő 29 éves horvát-bosnyák csatár bokája edzésen sérült meg, így az első fordulóban, a Puskás Akadémia ellen (0–1) sem játszhatott, s továbbra is kérdéses, mikor számíthat rá a szakmai stáb.

Sokat kellett várnia, ugyanis öt év után volt újra eredményes az NB I-ben Lukács Dániel, aki a Mezőkövesd Zsóry ellen idegenben 4–2-re megnyert bajnokin szerezte meg a DVTK harmadik gólját – a csatár szépen bújt ki a két kövesdi, Beriasvili és Nahirnij között, s az ötösről jobbal a jobb alsóba küldte a labdát. A futballista még 2018 júliusában volt eredményes előbb a Haladás (3–2), majd a Kisvárda elleni (4–0) bajnokin a Honvéd színeiben, harmadik élvonalbeli találatára mostanáig kellett várnia. Érdekes, hogy a következő két idényben (2019–2020, 2020–2021) a kispestiek NB III-as csapatában és kölcsönben az NB II-es Tiszakécskében szerepelt, 2021 nyarán került Kecskemétre, majd egy évvel később Diósgyőrbe. Szürreális látni, hogy a villámgyors labdarúgó két éve még a Majosi SE és a Taksony SE ellen játszott NB III-as bajnokit, a hét végén pedig az NB I-ben volt újra eredményes…

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

„Kuznyecov Szergej vezetőedző elvárja tőlünk, hogy az ellenkező oldalon zajló akcióknál rendre beérjünk a tizenhatoson belülre, így amikor Rudi Pozeg Vancas a bal oldalról adott középre, én jobbról sprinteltem befelé  – emlékezett vissza Lukács Dániel, a DVTK 27 éves, szélsőként és csatárként is bevethető futballistája. – A kapus nem mozdult ki, így azért annyira nem volt nehéz feladatom, tényleg remek passzt kaptam. Akkor nem az fordult meg a fejemben, hogy öt év után rúgtam újra gólt az élvonalban, de ezután nyilván eszébe jut az embernek, mennyi mindenen ment keresztül. Amikor két éve az NB III-ban kaptam szerepet, azért dolgoztam, hogy a lehető legmagasabb szintre jussak el, ezért tettem meg mindent. Azt akartam, hogy olyan helyen jussak lehetőséghez, ahol valóban bíznak és hisznek bennem. Ezt kaptam meg Kecskeméten, majd Diósgyőrben is, az előző két idényben szereztem huszonöt, majd tizenkilenc gólt az NB II-ben. Bíztam benne, hogy az első osztályban is minél hamarabb betalálok a Diósgyőr színeiben, szerencsére csak a második fordulóig kellett várnom erre. Ennél fontosabb, hogy három pontot szereztünk, ez nagyon kellett a lelkünknek, hiszen az első fordulóban egy-nullás vereséget szenvedtünk a Puskás Akadémiától.”

A DVTK legközelebb a Paksi FC-t fogadja, a bajnoki szombaton 20.15-kor kezdődik.

„Úgy érzem, számíthat, hogy a Paks legutóbbi bajnokija elmaradt a Debrecen ellen, s bár hét végi ellenfelünk játszott felkészülési mérkőzést, az nem ugyanaz, mint a tétmeccs. A Paks erős, a támadósora kifejezetten veszélyes, észnél kell lennünk. Otthon nem lehet más célunk, mint nyerni! A sok új érkező miatt a csapatépítés még zajlik, de napról napra erősebbek leszünk.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

NB I
2.FORDULÓ
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 2–4 (0–2)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 3915 néző. Vezette: Vad II
Gólszerző: Sz. Drazsics (48., 73.), ill. Bárdos (4.), Pozeg Vancas (35.), Lukács (69.), Edomwonyi (88.)
Kiállítva: Kállai K. (78., Mezőkövesd)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2023–2024, 2. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 4. péntek
Puskás Akadémia–Újpest 3–3Felcsút, Pancho Aréna
Pintér Csaba3700
Augusztus 5., szombat
Mezőkövesd–DVTK 2–4Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István3915
Augusztus 6., vasárnap
Fehérvár–Ferencváros 3–5Székesfehérvár, Sóstói Stadion
Bognár Tamás
7051
ZTE FC–MTK Budapest 2–1
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Csonka Bence
1823
Augusztus 7., hétfő
Kecskeméti TE–Kisvárda 3–1
Kecskemét, Széktói Stadion
Káprály Mihály
2523
Szeptember 27., szerda
19.00:Paks–DVSCPaks, Paksi FC Stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik