Hat gól, Colley-dupla, Ljujics-tripla – ikszelt az Újpest Felcsúton

Vágólapra másolva!
2023.08.04. 19:46
A labdarúgó NB I 2. fordulójának nyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia hazai pályán 3–3-ra végzett az Újpesttel. 
A Puskás Akadémia kezdte jobban a meccset, de egyik csapat sem maradt adós a góllal az első félidőben (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A Puskás Akadémia kezdte jobban a meccset, de egyik csapat sem maradt adós a góllal az első félidőben (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Puskás Akadémia–Újpest FC
3–3 (3–1)
Felcsút, Pancho Aréna, 3700 néző. Vezette: Pintér
Gólszerző: Colley (20., 36.), Levi (40.), ill. Ljujics (32., 46., 63. – az elsőt 11-esből)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Szuper volt a hangulat – leginkább a vendégszektort zsúfolásig megtöltő újpesti szurkolók miatt. A lila-fehérek hívei optimistán érkeztek Felcsútra, hiszen csapatuk a bajnoki nyitányon 2–1-re legyőzte a Fehérvárt, igaz, a házigazda is bizakodva tekintett az ütközet elé, a Hornyák Zsolt edzette csapat az újonc Diósgyőr otthonából hozta el a három pontot (0–1). Már a bemelegítésre érkező vendégjátékosokat is óriási üdvrivalgás fogadta, és a drukkerek teli torokból énekeltek, amikor útjára indult a labda.

A legfontosabb kérdés a fővárosiaknál az lehetett, hogy a kiállítás miatt eltiltott Csoboth Kevint miként tudják helyettesíteni – Nebojsa Vignjevics a támadósor egyik szélére az éppen Felcsútról szerződtetett Kiss Tamást, a másik oldalra George Ganeát jelölte, és az egy héttel ezelőtt gólt szerző Matija Ljujics kapott szerepet az előretolt ék, Peter Ambrose mögött. A felcsútiak négy védővel és két szűrővel kezdtek, de a hátvédsor előtt Batik Bence kissé hátrébb helyezkedett, mint Marius Corbu. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de lehetett látni, hogy a csapatok nagyon jól felkészültek a másikból, a mérkőzés első szakaszában jelentős helyzetet egyik oldalon sem tudtak kialakítani.

Ugyanakkor az első igazi ziccer rögtön gólt hozott: egy pillanatra szellőssé vált az újpesti védelem, Luciano Slagveer indítása után Lamin Colley nagyon megverte Jorgosz Andzulaszt a futóversenyben, és megszerezte a vezetést.

Ha az első húsz perc eseménytelenül is telt, ez a gól alaposan felpörgette a játékosokat. Nem sokkal később Szolnoki Roland volt óvatlan, George Ganea pedig szemfüles, az ütközésnek tizenegyes lett a vége, és máris egyenlített az Újpest (1–1). Mondani sem kell, a vendégszurkolók kitörő örömmel fogadták a találatot, de ez nem billentette ki egyensúlyából a Puskás Akadémiát. Lamin Colley maradt egyedül (ez kevéssé volt érthető, hiszen ő a legveszélyesebb hazai támadó), és ismét a házigazdánál volt az előny.

S ami ezután következett! Jonathan Levi cselezett befelé, majd fantasztikusan nagy gólt lőtt a vendégek kapujába – kétgólos felcsúti előnnyel ért tehát véget az első játékrész.

Talán még az újpestiek sem reménykedtek olyan nagyszerű kezdésben a második félidőben, mint ami végül sikerült. Nebojsa Vignjevics a szünetben pályára küldte Heinz Mörschelt, aki elrobogott a bal szélen, jól adott középre, s Matija Ljujics szépített, majd nem sokkal később már ez állt a neve mögött: mesterhármas!

Mivel a légiós az első fordulóban is betalált, máris négy találatnál jár, s ez bizony nem akármilyen teljesítmény! A nagy iram érződött a hajrában, az utolsó percek a küzdelem jegyében teltek, kevésbé volt látványos a játék, de... A lefújás előtti pillanatokban – úgy tűnt – jött a csattanó: Lamin Colley mesteri mozdulattal a hálóba továbbította a labdát egy hosszú előreívelést követően, de a partjelző lest jelzett. Hosszas vizsgálódás vette kezdetét, s a felvételek alapján a játékvezető végül nem adta meg a gólt.

Hatgólos, fordulatos mérkőzést láthattak a nézők, a hazaiak meg nem adott találatáról sokat lehet még vitatkozni, ami viszont biztos: a remek teljesítményért mindkét csapat többet érdemelt volna egy-egy pontnál. 3–3

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC 2 1 1 5–4 +1 4
2. Puskás Akadémia 2 1 1 4–3 +1 4
3. Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
4. Kisvárda 1 1 2–0 +2 3
5. Paksi FC 1 1 1–1 0 1
5. MTK Budapest 1 1 1–1 0 1
7. Kecskeméti TE 0 0–0 0 0
7. Ferencvárosi TC 0 0–0 0 0
9. Fehérvár FC 1 1 1–2 –1 0
10. Diósgyőri VTK 1 1 0–1 –1 0
11. Mezőkövesd 1 1 1–3 –2 0
12. Zalaegerszegi TE 1 1 0–2 –2 0
NB I, 2023–2024, 2. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 4. péntek
Puskás Akadémia–Újpest 3–3Felcsút, Pancho Aréna
Pintér Csaba3700
Augusztus 5., szombat
17.45: Mezőkövesd–DVTK (Tv: M4 Sport) Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István
Augusztus 6., vasárnap
17.45: Fehérvár–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
20.00: ZTE FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Augusztus 7., hétfő
20.00: Kecskeméti TE–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Kecskemét, Széktói Stadion
Szeptember 27., szerda
19.00: Paks–DVSC
Paks, Paksi FC Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik